Doliu în lumea filmului! A murit un actor legendar, a jucat în peste 200 de filme și seriale TV

Doliu în cinematografie! Actorul Philippe Leroy, cunoscut publicului pentru rolul din celebrul film și serial „Sandokan”, a încetat din viață la vârsta de 93 de ani, sâmbătă, 1 iunie. De-a lungul carierei sale, a jucat în peste 200 de filme și seriale TV.

A murit actorul Philippe Leroy. Avea 93 de ani / foto: arhiva Click!
A murit actorul Philippe Leroy. Avea 93 de ani / foto: arhiva Click!

Sâmbătă, 1 iunie, actorul francez Philippe Leroy s-a stins din viață la vârsta de 93 de ani. A fost una dintre cele mai populare vedete franceze din Italia. A avut 200 de apariții în filme și seriale, dar a rămas în memoria publicului pentru interpretarea sa iconică din filmul „Sandokan”, unde i-a dat viață personajului Yanez.

Printre cele mai cunoscute filme ale lui Philippe Leroy se numără „Șapte oameni de aur” (1965), „Ce noapte, băieți!” (1966), „Noaptea e făcută pentru… a visa” (1968), „Bună seara, doamnă Campbell” (1968), „Sandokan – Tigrul Malaeziei” (1976) și Nikita (1990). Pe lângă celebrul rol din „Sandokan”, publicul larg îl amintește și pentru rolul episcopului din ficțiunea „Don Matteo” alături de Terence Hill.

Cine a fost Philippe Leroy

Născut la Paris la 15 octombrie 1930, Philippe Leroy-Beaulieu a fost moștenitorul unei familii aristocratice cu șase generații de soldați și ambasadori în spate. La vârsta de 17 ani, s-a îmbarcat ca moșier pe o navă către America, apoi s-a întors în Franța și s-a înrolat în Legiunea Străină, unde a luptat în Indochina și Algeria ca parașutist, în ciuda faptului că nu a sărit din avion până la vârsta de 50 de ani.

Philippe Leroy a fost introdus în lumea cinematografiei de Jacques Becker, care l-a înscris în distribuția filmului „The hole” (1960) în rolul unui prizonier care încearcă să evadeze din închisoare, un criminal, dar uman și plin de demnitate. Au urmat și alte interpretări în Franța, dar, din 1961, a început să lucreze mai ales în Italia.

La vârsta de 50 de ani, Philippe Leroy și-a început pasiunea pentru parașutism, rămânând în istorie și pentru cele 2000 de sărituri pe care le-a realizat până la vârsta de 80 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cub Marina Almășan
monica gabor diva jpeg
Captură de ecran din 2024 09 07 la 20 06 38 png
cub cub adriana simionescu 2 png
banner gabriela cristea png
banner oana lis png
Banner Marina Voica
dumitru rucareanu colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net