Ea este cea mai bogată cântăreață din lume. A luat 92 de milioane de dolari anul trecut

Ultima actualizare:

Anul trecut a fost unul plin pentru artiștii internaționali, iar cei mai bine plătiți dintre ei au ajuns la sume exorbitante. Totalul ne arată suma de 1,35 miliarde de dolari, jumătate din valoarea topului de anul trecut, care i-a inclus atunci pe Jay-Z, Kanye West și Bruce Springsteen. Doi artiști au apărut însă, pe ambele liste: Tyler Perry și creatorii South Park, Trey Parker și Matt Stone. Aflați topul celor mai bine plătiți artiști!

Ea este cea mai bogată cântăreață din lume
Ea este cea mai bogată cântăreață din lume

Cifrele reprezintă câștigurile înainte de impozitare în anul 2022, excluzând onorariile pentru reprezentare, adică manageri, avocați, agenți și/sau costurile de funcționare a afacerii. Sursele includ date de la Nielsen BookScan, Luminate, Pollstar, IMDBPro și Variety Insight, precum și interviuri cu agenți, avocați, manageri, directori și experți din industrie, potrivit Forbes.

Prima femeie din clasament este cântăreața Taylor Swift. Starul din Statele Unite ale Americii a agonisit 92 de milioane de dolari. Haideți să vedem care este mai exact, topul conform sursei citate.

1. Genesis - 230 milioane de dolari

Pionierii rock-ului progresiv au depășit anul 2022 cu o vânzare a drepturilor muzicale de 300 de milioane de dolari către Concord Music Group în septembrie. Tranzacția a cuprins drepturi de publicare și o selecție de fluxuri de venituri din muzica înregistrată de grup, precum și fluxuri de venituri solo de la Phil Collins (inclusiv melodia de succes "In The Air Tonight") și colegii de trupă Tony Banks și Mike Rutherford. Turneele și drepturile de autor din muzica înregistrată au completat veniturile.

2. Sting - 210 milioane de dolari

Câștigător a 17 premii Grammy și fostul lider al trupei Police - cunoscut pentru hituri precum "Every Breath You Take" și "Roxanne" - a încasat 300 de milioane de dolari înainte de taxe prin vânzarea întregii sale producții muzicale, atât solo cât și alături de The Police, către Universal Music Group în februarie. 

sting jpeg

3. Tyler Perry - 175 de milioane de dolari

Actor, regizor, scenarist, scriitor, Tyler Perry a avut un alt an profitabil datorită fluxurilor simultane de venituri din filme, emisiunile sale BET TV și din vastul teren de producție pe care îl deține în totalitate în Atlanta. Aflat pentru al doilea an în topul Forbes al celor mai bine plătiți 10 artiști, Perry este singurul miliardar din listă, cu o avere estimată la 1 miliard de dolari.

4. Trey Parker & Matt Stone - 160 de milioane de dolari

Duo-ul din spatele South Park a avut un alt an de succes, datorită câștigurilor obținute din contractul HBO Max și Book of Mormon, musicalul lor comic “Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints”. Cea mai mare parte provine din contractul lor cu Paramount, semnat în 2021 și care le garantează celor doi 935 de milioane de dolari pe șase ani.

5. James L. Brooks & Matt Groening - 105 milioane de dolari

Familia din desenele animate, The Simpsons, a migrat toate cele 30 de sezoane la Disney+ de la FX într-un acord de streaming încheiat în aprilie 2019, după ce Disney a achiziționat anterior Fox pentru aproximativ 52 de miliarde de dolari. Co-creatorii serialului, Brooks și Groening, nu au fost relaxați după ce au câștigat 105 milioane de dolari pe an (după plata taxelor), sumă care nu a fost raportată anterior, potrivit unor surse familiare cu afacerea.

Brad Pitt, Getty, Venice (4) jpg

6. Brad Pitt - 100 de milioane de dolari

Vânzarea majoritară de către Pitt a companiei sale de producție în decembrie i-a adus actorului o sumă estimată la 113 milioane de dolari (după plata taxelor). Pitt a mai câștigat aproximativ 30 de milioane de dolari din roluri în Bullet Train, Babylon și The Lost City.

7. Rolling Stones - 98 de milioane de dolari

Rockerii britanici au încasat peste 8,5 milioane de dolari pe seară în cadrul unui turneu în 15 orașe din Europa vara trecută, potrivit datelor de la Pollstar.

The Rolling Stones foto facebook

8. James Cameron - 95 milioane de dolari

Succesul fulminant al filmului Avatar 2 l-a făcut pe Cameron regizorul a trei dintre filmele cu cele mai mari încasări din toate timpurile, alături de primul Avatar (2009) și Titanic (1997). Cea de-a doua ieșire a sa în Pandora i-a adus cel puțin 95 de milioane de dolari, potrivit cunoscătorilor din industrie.

James Cameron a terminat decorurile, dar mai lucrează la scenariu jpeg

9. Taylor Swift - 92 de milioane de dolari

Fluxurile de venituri combinate din vânzările fizice de discuri, streaming pe platforme precum Spotify, descărcări digitale, licențe și sincronizare alcătuiesc veniturile lui Swift. Se pune întrebarea: ce nu poate realiza superstarul în vârstă de 33 de ani? 

Taylor Swift (6) jpg

10. Bad Bunny - 88 de milioane de dolari

Rapperul portorican a fermecat milioane de oameni din întreaga lume și a apărut alături de Brad Pitt în Bullet Train. Cea mai mare parte a veniturilor sale au provenit din două turnee: El Último Tour Del Mundo, susținut în arene, și The World's Hottest Tour, primul său turneu în care a cântat pentru prima dată pe cele mai mari stadioane posibile. Sponsorizările cu companii precum Corona, Cheetos și Adidas au fost cireașa de pe tort.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
banner Vero Căliman png
Shakira si Pique jpeg
banner jador png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net