O mare actriță a murit, lumea filmului este în doliu. A avut o carieră care s-a întins pe şapte decenii și a câștigat numeroase premii

Ultima actualizare:

Veste tristă pentru lumea cinematografiei. Gena Rowlands a încetat din viață la vârsta de 94 de ani. Actrița de renume, cunoscută pentru rolurile sale memorabile din „The Notebook” și „A Woman Under the Influence”, a lăsat în urmă o moștenire cinematografică impresionantă. Fiul ei, Nick Cassavetes, a confirmat decesul actriței, menționând că aceasta suferea de Alzheimer, o boală care a fost parte integrantă a rolului său din „The Notebook”.

Gena Rowlands a încetat din viață. Foto: arhiva.
Gena Rowlands a încetat din viață. Foto: arhiva.

O legendă a cinematografiei americane

Gena Rowlands s-a născut pe 19 iunie 1930, în Wisconsin, și a devenit una dintre cele mai respectate actrițe ale generației sale. Cariera ei a fost marcată de interpretări profunde și emoționante, care i-au adus numeroase premii și distincții. Rowlands a câștigat de trei ori Premiul Emmy și a fost nominalizată de două ori la Oscar, recunoașteri care reflectă impactul său în industrie.

Printre cele mai notabile roluri ale sale se numără cel din „The Notebook” (2004), unde a interpretat-o pe Allie Hamilton, o femeie care suferă de Alzheimer. Ironia destinului face ca Gena Rowlands să fi trăit aceleași dificultăți în viața reală, iar această coincidență a adăugat un strat suplimentar de emoție rolului său. Rowlands a fost regizată în „The Notebook” de fiul său, Nick Cassavetes, un proiect care a avut o semnificație personală profundă pentru întreaga familie.

Premii și nominalizări

Gena Rowlands.
Gena Rowlands.

Rowlands a primit recunoaștere internațională nu doar pentru „The Notebook”, dar și pentru performanțele sale din alte producții remarcabile. Drama „A Woman Under the Influence” (1974), regizată de soțul său, John Cassavetes, i-a adus prima nominalizare la Oscar. A doua nominalizare a fost pentru rolul din „Gloria” (1980), tot sub regia lui John Cassavetes. În 2015, Rowlands a fost distinsă cu un Oscar onorific în cadrul ceremoniei anuale de decernare a Premiilor Guvernatorilor, o recunoaștere a întregii sale cariere.

De-a lungul carierei sale, Gena Rowlands a colaborat cu regizori de renume precum Paul Mazursky („Tempest”), Paul Schrader („Light of Day”), și Woody Allen („Another Woman”). De asemenea, a jucat în filmele produse de fiul ei, Nick Cassavetes, inclusiv „She’s So Lovely”, „Yellow” și „Broken English”, consolidându-și statutul de actriță versatilă și apreciată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
maria dragomiroiu si sotul bebe mihu 4 webp
cub alin oprea larisa uță png
printele din olanda profimedia jpg
emily in paris jpg
Banner Nicolai Tand
stefania costache iumor jpeg
anca parghel png
image
actualitate.net
image
actualitate.net