Povestea rochiei de 5 milioane de dolari a lui Kim Kardashian. Cu ce ocazie a purtat-o Marilyn Monroe acum 60 de ani

Ultima actualizare:

Dintr-o ploaie de stele prezente în inima New York-ului, Kim Kardashian a reușit să iasă în evidență și să creeze un moment antologic la Met Gala 2022. Vedeta a strălucit într-o rochie asemănătoare cu cea purtată cu o ocazie specială de simbolul frumuseții în anii '50, Marilyn Monroe.

Marilyn Monroe (1962), Kim Kardashian (2022)
Marilyn Monroe (1962), Kim Kardashian (2022)

Luni noapte (2 mai), covorul roșu de la Muzeul Metropolitan de Artă din New York a fost invadat de celebrități îmbrăcate fabulos, pentru cea mai extravagantă gală organizată în „orașul care nu doarme niciodată”.

În tot acest decor elegant, Kim Kardashian a reușit să întoarcă toate privirile în momentul în care și-a făcut apariția într-o rochie de 5 milioane de dolari, aducându-i, astfel, un omagiu legendarei Marilyn Monroe.

"Care este cel mai american lucru la care te poți gândi? Răspunsul e Marilyn Monroe", a spus Kardashian într-un interviu pentru revista Vogue.

Cu ce ocazie a purtat Marilyn Monroe celebra rochie cu care Kim Kardashian a impresionat la Met Gala

Într-un secvență marcantă din istoria SUA, superba Marilyn Monroe a purtat celebra rochie la ziua de naștere a președintelui John F. Kennedy, în 1962. Pe atunci, acesta împlinea 45 de ani, iar vedeta i-a cântat în public „La mulți ani, domnule președinte”.

Inspirată de o schiță a lui Bob Mackie pentru designerul de costume Jean-Louis, rochia i-a uluit pe cei 15.000 mii de oameni prezenți la celebra Madison Square Garden pentru evenimentul lui JFK. Când Monroe a dezvăluit rochia, pentru o secundă cei prezenți în sală au avut impresia că vedeta este nudă. Momentul plin de savoare a rămas memorabil în istoria fascinantă a celebrei vedete americane.

Rochia lui Marilyn Monroe s-a vândut cu 5 milioane de dolari. Cât a costat acum 60 de ani?

Evident, procurarea rochiei originale a lui Marilyn Monroe nu a fost ușoară. Pentru a obține mult râvnitul articol vestimentar, Kardashian a apelat la muzeul Ripley's Believe It or Not, care a cumpărat rochia, în 2016, pentru 4,8 milioane de dolari.

Celebra rochie a lui Marilyn Monroe deține încă recordul de a fi cea mai scumpă rochie vândută vreodată la o licitație. Rochia a fost creată acum 60 de ani și a costat aproximativ 12.000 de dolari.

Kim Kardashian a purtat rochia originală doar pe covorul roșu

Deoarece rochia este o parte atât de prețioasă a istoriei, s-au luat și o mulțime de măsuri de precauție, obiectul unicat fiind păzit riguros. Nu s-a permis modificarea articolului vestimentar. Astfel, Kim Kardashian a declarat că a pierdut aproximativ 7 kilograme pentru a intra în rochia lui Marilyn Monroe. Vedeta a ținut o dietă drastică în ultimele săptămâni, înainte de evenimentul organizat în inima orașului New York.

În noaptea galei, Kim s-a schimbat în rochie chiar la Muzeul Metropolitan de Artă, pentru a micșora șansele de a provoca vreo stricăciune. Vedeta a purtat rochia originală doar pentru momentul de intrare pe scările muzelui. Ulterior, s-a schimbat într-o rochie copiată după celebrul articol vestimentar, scrie revista Time.

Met Gala 2022 a avut loc luni seară în New York. În acest an, tema evenimentului a fost „Gilded Glamour”, amintind de moda finalului de secol XIX.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net