Shakira, trimisă în judecată pentru o fraudă de 13 milioane de euro! Riscă 8 ani de închisoare

Ultima actualizare:

Shakira trece printr-o perioadă extrem de nefastă! După ce toate publicațiile au vuit despre cum a fost înșelată de Gerard Pique, acum tribunalul spaniol a decis să o trimită pe vedetă în judecată pentru fraudă fiscală. Artista ar putea sta opt ani după gratii!

Problemele nu se mai termină pentru Shakira!

Potrivit autorităților judiciare, tribunalul spaniol a decis să o dea în judecată pe artistă pentru fraudă fiscală, iar Shakira riscă o pedeapsă maximă de opt ani. 

Vedeta de origine columbiană, în vârstă de 45 de ani, este acuzată că a fraudat trezoreria spaniolă cu 13 milioane de euro, pe o perioadă de trei ani, între 2012 și 2014.

Shakira a susținut că nu a locuit în Spania în acești ani, în timp ce partenerul ei de atunci, Gerard Pique, juca la Barcelona.

Shakira, urmărită de inspectorii fiscali

Inspectorii fiscali au fost pe urmele Shakirei mai mult de un an, perioadă în care au vizitat-o până și pe stilista ei preferată din Barcelona și au urmărit rețelele de socializare, pentru a încerca să demonstreze că vedeta și-a petrecut cea mai mare parte a timpului în Spania.

Vedeta pop, care a devenit faimoasă cu hitul ei din 2001 „Wherever, Whenever”, a fost anterior rezidentă fiscală în Bahamas și s-a înregistrat ca rezident fiscal complet în Spania abia în 2015.

Un judecător din Barcelona a decis ca Shakira să fie judecată. Data la care va începe procesul nu a fost încă anunțată, dar se așteaptă să aibă loc în următoarele luni.

Potrivit Procuraturii, în 2012, 2013 și 2014, Shakira a petrecut mai mult de 183 de zile pe an în Spania, iar motiv pentru care a devenit rezidentă fiscală.

Singurul timp pe care l-a petrecut în afara Spaniei a fost atunci când a mers în S.U.A. pentru a fi jurat în cadrul show-ului „The Voice”, notează The Sun

Procurorii spanioli solicită cea mai mare pedeapsă posibilă pentru șase acuzații separate de fraudă fiscală, în valoare totală de 14,5 milioane de euro.

Shakira a refuzat singura soluție prin care ar fi putut evita procesul

Autoritățile cer o pedeapsă grea pentru Shakira, aceștia menționând încă din luna iulie, că artista columbiană ar trebui să primească opt ani de închisoare, plus o amendă de 20 de milioane de euro, dacă va fi condamnată. Cântăreața a avut șansa de a evita un proces cu statul spaniol, când i s-a oferit un acord de pledoarie la începutul acestui an, însă ea a refuzat.

Care a fost reacția Shakirei?

La rândul ei, Shakira a negat faptele și a insistat că acuzațiile care i se aduc sunt false. „Am plătit tot ce au pretins că datorez, chiar înainte să mă dea în judecată. Deci, de astăzi, le datorez zero. Și, în cele din urmă, am fost sfătuită de una dintre cele mai mari patru firme de specialitate fiscală din lume, PricewaterhouseCoopers, așa că am fost încrezătoare că fac lucrurile corect și transparent încă din prima zi.", a declarat Shakira, într-un interviu pentru publicația Elle.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
Snapinsta app 438169653 18437746927013370 2116600309572748650 n 1080 jpg
andreea balan si george burcea
foto 2   Florin Calinescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net