Veste tragică! Legendarul Harry Belafonte a încetat din viață la vârsta de 96 de ani

Harry Belafonte, care a captivat prin muzica sa atât publicul din Statele Unite, cât și cel internațional, a încetat din viață la vârsta de 96 de ani, din cauza insuficienței cardiace congestive. Activitatea acestuia s-a extins și dincolo de industria muzicală, fiind actor, dar alegând și să se implice în diverse cauze sociale, pentru care a militat.

Belafonte a încetat din viață la vârsta de 96 de ani / foto: Profimedia
Belafonte a încetat din viață la vârsta de 96 de ani / foto: Profimedia

Harry Belafonte s-a născut în anul 1927, în Harlem (New York), dar a petrecut 8 ani în copilărie alături de părinții săi în țara lor de origine, Jamaica, unde a trăit în condiții de sărăcie. Belafonte s-a întors în New York pentru studiile liceale, dar din cauza sănătății fragile, a fost nevoit să abandoneze școala și să muncească prin oraș. La vârsta de 17 ani, acesta s-a înrolat în Marina Americană, potrivit informațiilor oferite de către theguardian.com. Acesta a încetat din viață din cauza insuficienței cardiace congestive de care suferea.

După cel de-al Doilea Război Mondial, Belafonte a luat cursuri de actorie, unde a studiat alături de alte nume sonore din industrie, cum ar fi Marlon Brando. Aceste cursuri erau sponzorizate de diferiți artiști din New York, iar în anul 1954, el a reușit să își lanseze primul album muzical. Impactul său asupra muzicii va începe să fie simțit odată cu ceal de-al doilea album al său, numit „Belafonte”, care a fost lansat în 1956. Acesta a fost cel mai bine vândut album solo până în acel moment, iar performanțele lui nu vor fi întrecute decât tot de Harry Belafonte, cu următorul său album, „Calypso”.

Day-O (The Banana Boat Song), cel mai faimos cântec al lui Belafonte

„Calypso” folosea în melodiile sale ritmurile muzicale din Jamaica, iar printre cântecele din acest album se numără și Day-O (The Banana Boat Song), unul dintre cele mai faimoase compoziții ale lui Harry Belafonte. El a fost cel mai popular cântec din topurile internaționale ale vremii pentru săptămâni la rând, o premieră absolută la acea vreme.

Alături de succesul său muzical, Belafonte a avut și o carieră în actorie, jucând în mai multe filme, alături de alți actori apreciați la acea vreme. De asemenea, el a sprijinit o mulțime de cauze sociale, luptând pentru drepturile civile ale comunității Afro-Americane din Statele Unite, cât și împotriva sărăciei și a altor probleme de pe glob.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
alina sorescu jpg
Tată de trei copii, îndrăgitul artist își face programul astfel încât să poată petrece timp și cu ei
image png
De Paște, și prezentatorul emisiunii Exclusiv VIP de la Prima TV, a nimerit vreme frumoasă în Dubai alături de soția sa, Oana Turcu, și fiul lor, Tudor
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
image
actualitate.net
image
actualitate.net