Actorul din Generația de Aur care a murit cu mare foc. Și-a dorit o altă meserie, iar un eveniment din copilărie l-a traumatizat pe viață

Unul dintre cei mai renumiți actori ai țării noastre, care s-a stins din viață în anul 2017, a trăit toată viața cu un mare regret legat de cariera pe care și-a ales-o. 

Ion Besoiu în „Toate pânzele sus” / foto: Arhiva Click!
Ion Besoiu în „Toate pânzele sus” / foto: Arhiva Click!

Povestea lui Ion Besoiu a îndurerat inimile celor care l-au cunoscut și care l-au apreciat. În timpul vieții sale mărturisea faptul că cea mai mare dorință a lui a fost aceea de a deveni marinar, însă destinul l-a purtat pe alte culmi și a ajuns să aibă o carieră strălucitoare în actorie. 

Visul năruit al actorului Ion Besoiu

Ion Besoiu s-a născut în 1931, la Sibiu, unde a studiat la Liceul „Gheorghe Lazăr” și Conservatorul de muzică şi artă dramatică „Timotei Popovici”. Dorința sa încă de când era adolescent a fost aceea de a deveni marinar și profesor de limba română. 

A ajuns să studieze la Conservator din dorința de a-și îmbunătăți dicția, însă acolo l-a întâlnit pe Radu Stanca, iar viața lui a căpătat un alt sens. 

Actorul sibian s-a remarcat datorită rolurilor sale din peste 120 de filme și spectacole. Cu toate că nu a devenit marinar, puțin din visul lui Ion Besoiu s-a materializat în timpul filmărilor pentru „Toate pânzele sus”. Ion Besoiu îl joacă în anul 1977 pe căpitanul Anton Lupan, din „Toate pânzele sus”. Serialul difuzat de TVR a fost de un real succes. 

Cum i-a schimbat mama sa perspectiva asupra vieții 

În cadrul emisiunii „Dincolo de aparențe”, de la Antena 3, Ion Besoiu mărturisea că mama sa a fost persoana care i-a oferit cele mai mari și mai importante lecții de viață. 

Regretatul actor a rememorat un episod extrem de emoționant din copilăria sa: 

  „Mama era o ființă cu un suflet extraordinar și cu dorință de poezie. Era o femeie care a venit de la țară, a stat la oraș, s-a căsătorit cu tata, care era militar. Citea foarte multă literatură. Îmi aduc aminte că o dată m-am dus cu ea de mână, aveam vreo 11 ani, să vedem o verișoară a mea mai mare care născuse. Am trecut prin spital, pe la obstetrică-ginecologie și pe o ușă scria sala de travaliu. Și-am auzit niște urlete de femeie și-am început să tremur. Și mama s-a oprit cu mine în timpul ușii și m-a ținut vreo 30 de secunde. Eu tremuram. Am plecat, am văzut bebelușul, ne-am întors, era liniște. La ieșire am întrebat-o pe mama de ce m-a ținut acolo, că m-am speriat”, își amintește foarte clar Ion Besoiu. „Pentru că acolo, o femeie făcea un copil. Și tu trebuie să știi de ce trebuie să respecți o femeie”, i-a răspuns mama lui. „Pentru mine, femeia este o divinitate. Ea face oameni. Am respectat-o dintotdeauna”, mărturisea acum ani de zile artistul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Cornulete cu rahat  Sursa foto shutterstock 1725228796 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Denisa Răducu jpeg
raluca badulescu png
sali levent & iubitaB jpg
Naomi Hedman iubita lui Florin Ristei concurenta la Splash (17) jpg
Shakira este într-o relaţie cu Gerard Pique
Monica Pop jpeg
jennifer lawrence gettyimages jpg
banner gabriella nastas si Kamara png
image
actualitate.net
image
actualitate.net