Actorul român, prieten cu Florin Piersic, care s-a însurat cu cea mai frumoasă femeie din România. La 45 de ani interpretase 50 de roluri

Ultima actualizare:

Septimiu Sever, un nume binecunoscut în teatrul și cinematografia românească, a murit la vârsta de 91 de ani, în 2017. De-a lungul carierei sale impresionante, a interpretat 50 de roluri până la vârsta de 45 de ani și a fost prieten apropiat cu celebrul actor Florin Piersic.

Florin Piersic. Foto: arhiva.
Florin Piersic. Foto: arhiva.

Drumul spre teatru

Septimiu Sever a descoperit pasiunea pentru teatru într-un mod neobișnuit. La 88 de ani, a povestit cum a ajuns student al Conservatorului Regal de Muzică și Artă Dramatică. „Acolo s-a-ntâmplat cel mai mare eveniment din viaţa mea”, a spus el. Inițial, a mers să dea examen pentru vioară, dar a fost sfătuit de Mihail Jora, directorul Conservatorului, să învețe o poezie. Această întâmplare a marcat începutul unei cariere strălucite în teatru.

Până la 45 de ani, Septimiu Sever jucase deja în 50 de roluri pe scenele românești, majoritatea la Teatrul "Lucia Sturdza Bulandra". A mai evoluat la Teatrul Național din București, Teatrul Mic, Teatrul "Ion Creangă" din Capitală și la Teatrul Dramatic "Radu Stanca" din Sibiu, unde a debutat. Figura sa impunătoare și barba deasă l-au transformat într-un favorit al regizorilor pentru rolurile din filme istorice, precum "De-aș fi... Harap Alb" (1965), "Dacii" (1967), "Mihai Viteazu" (1971) și "Marisol" (1983).

Prietenia cu Florin Piersic

Florin Piersic, prieten apropiat al lui Septimiu Sever, a scris un mesaj emoționant pe Facebook la aflarea veștii despre moartea sa: „Dacă ar fi să-mi număr marii mei prieteni pe degetele de la o mână, Septimiu Sever s-ar număra printre cei cinci. Acum câteva minute, am aflat cu mare durere, că l-am pierdut. ... De astăzi, am rămas mai singur, mai sărac în prieteni. Deși în ani ne-a despărțit un continent și un ocean, te-am iubit mereu și voi iubi veșnic amintirile noastre minunate”.

A fost căsătorit cu cea mai frumoasă femeie din România

Septimiu Sever a fost căsătorit cu Erastia Peretz, Miss România 1931, descrisă ca „cea mai frumoasă femeie din România”. Cu părul blond, ochii verzi și un fizic atrăgător, Erastia a fost o prezență remarcabilă și o persoană pasionată de natură, muzică și poezie. Criza economică a împiedicat-o să participe la Miss Univers.

În 1971, Septimiu Sever a emigrat în Canada alături de soția sa. Acolo, și-a continuat cariera în teatru, televiziune și film, devenind cunoscut publicului din Quebec datorită rolului său din serialul "Grand-Papa" (1976-1979) și din alte serii televizate. A fost profesor de teatru la colegiile Brébeuf și Notre-Dame și director al teatrului de vară din Marieville.

Cariera internațională a lui Septimiu Sever a fost marcată de participarea în filme de succes, precum "Final Assignment" (1980) și "Le Matou" (1985). A fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a III-a, în 1967, „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
vedete romanesti colaj instagram jpg
Banner Marina Almășan
irina rimes concert sala palatului 2024 4369 1000x667 webp
banner Anamaria Prodan png
colaj antena 1 jpg
longoria1 jpg
WhatsApp Video 2024 09 23 at 14 24 00 mp4 thumbnail png
liviu varciu
image
actualitate.net
image
actualitate.net