Cum se mai simte Florin Piersic. Anunț de ultimă oră din partea medicilor care-l tratează

Marele actor Florin Piersic așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă pe scena teatrului. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, medicii de la Spitalul de Ortopedie Foișor au oferit detalii despre evoluția stării sale de sănătate.

Florin Piersic ar putea fi externat săptămâna viitoare / foto: arhiva
Florin Piersic ar putea fi externat săptămâna viitoare / foto: arhiva

Piersic a fost într-o stare critică și a trecut prin momente extrem de dificile. Cu toate acestea, dorința lui de a reveni pe scenă a fost mai puternică decât orice prognostic medical.

Personalul medical care l-a îngrijit relatează că au avut de-a face cu una dintre cele mai delicate situații. „Când l-am detubat, mi-a zâmbit. Primele zile au fost complicate, deoarece era un caz fragil. Dar acum face pași singur prin salon și are o dispoziție glumeață. Ne bucurăm să-l vedem progresând în fiecare zi. Este nerăbdător să revină pe scenă și repetă mereu că îi este dor de publicul său,” a mărturisit Adelina Moise, medic ATI la Spitalul de Ortopedie Foişor.

Florin Piersic încă nu poate fi externat

Cu toate acestea, există încă proceduri de recuperare pe care Piersic trebuie să le parcurgă. „El acum se mișcă prin salon, merge la baie, dar mai sunt etape de parcurs. Scopul inițial a fost să eradichăm infecția, lucru care s-a realizat în proporție de 90%. Acum trebuie să învețe să meargă cu proteza temporară, să facă recuperare și să-și stabilizeze starea de sănătate. Va fi interesant să vedem cum va evolua în viitor, însă suntem mulțumiți că infecția a fost tratată cu succes,” a explicat Şerban Dragosloveanu, medic chirurg ortoped și manager al Spitalului Clinic de Ortopedie Foişor.

Piersic este îngrijit într-un compartiment special destinat pacienților cu infecții grave. Infecția de la nivelul genunchiului, care a fost tratată atât chirurgical, cât și cu medicamente, are o evoluție favorabilă, dar va mai necesita tratament cu antibiotice pentru aproximativ șase săptămâni.

Potrivit medicilor, actorul a reușit să aducă zâmbetul pe fețele lor în fiecare zi, cu replicile sale celebre. Și deja i-a invitat pe aceștia la primul său spectacol din momentul în care se va recupera complet. „El face glume, așa cum îl știți. Sperăm că în 2-3 luni va putea urca din nou pe scenă,” a declarat Gherghe Mihai, medic rezident la Spitalul de Ortopedie Foișor.

O decizie cu privire la externarea lui Florin Piersic va fi luată la sfârșitul acestei săptămâni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
image png
babasha jpg
banner andreea marin violeta banica png
image png
teo trandafir gabi badalau bianca dragusanu jpg
banner crbl png
baza stanga lourdes 1 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net