Actrița româncă din Generația de Aur care a făcut avort după ce a fost părăsită. Nu a mai devenit niciodată mamă: “De parcă avortul meu era cea mai mare crimă”

Tora Vasilescu, emblema cinematografiei românești, are o poveste de viață tulburătoare, presărată cu experiențe și alegeri pe care nu le-a făcut ușor. O femeie care a fascinat publicul timp de peste patru decenii, Tora Vasilescu a fost mereu subiectul unor discuții despre viața sa personală, în special despre faptul că nu are copii.

Tora Vasilescu. Foto: arhiva personală.
Tora Vasilescu. Foto: arhiva personală.

După ce a părăsit-o iubitul a ales să facă avort

Una dintre povestile cele mai tulburătoare despre Tora Vasilescu a fost legată de momentul în care a fost nevoită să recurgă la un avort, urmată de regretul pe care l-a purtat cu ea de-a lungul vieții. După ce a rămas însărcinată, pe vremea când era la începutul carierei și avea o relație cu un partener care a plecat în Israel, actrița s-a văzut nevoită să facă această alegere dificilă. Tora Vasilescu a mărturisit că avortul a fost un moment extrem de dureros pentru ea și că a simțit o presiune incredibilă, cu atât mai mult cu cât în perioada respectivă avortul era ilegal și stigmatizat.

  „Am povestit într-o emisiune şi am citit apoi comentariile de pe Internet: <<Voi, actriţele, faceţi crime>>. Atunci mi-am dat seama că sunt lucruri care pot fi spuse doar unui anumit public. Oamenii au scris şi au criticat de parcă avortul meu a fost cea mai mare crimă. Nu ştiam nici ce urma la facultate şi nici cum aveam să mă descurc. Atunci au murit atâtea femei care au hotărât să facă avort! O persoană are dreptul să aleagă când poate să crească nişte copii. Când îmi aduc aminte ce drame erau în căminele studenţeşti! (n.r.- înainte de Revoluţie, peste 9.000 de femei din întreaga ţară au murit în urma avorturilor autoprovocate)”, își amintea Tora Vasilescu, citată de Adevărul.

Nu a mai avut niciodată copii

Pentru Tora Vasilescu, care nu a mai avut niciodată copii și a trecut prin diverse momente emoționante legate de această decizie, subiectul a devenit unul sensibil, mai ales în fața reacțiilor critice ale societății. A fost supusă la comentarii negative și acuzații din partea unor persoane care considerau avortul său o crimă, iar aceste aspecte au adâncit rănile deja existente. Actrița a dorit să clarifice că fiecare femeie ar trebui să aibă dreptul de a decide când și dacă vrea să devină mamă, iar această decizie nu ar trebui să fie judecată cu atâta asprime.

Când am făcut operaţia de fibrom uterin, la 43 de ani, am văzut un film în care fusese înfiat un copil şi am plâns că mie mi s-a luat şansa de a mai face vreodată un copil. Dacă aş înfia acum, lucru cu care trebuie să fie de acord şi soţul, că nu pot să hotărăsc în privinţa asta singură, tocmai când ar avea nevoie mare de mine, aş fi prea bătrână. Ar fi tot o formă de egoism, nu? Acum nici nu aş şti cum să educ un copil. I-aş spune despre principiile morale de care sunt eu condusă şi s-ar duce în grupul lui de la şcoală şi ar fi total invers. Ar fi un război permanent”, a spus actrița în 2016.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
banner Rica Raducanu
politie SUA foto Unsplash
Mădălina Ghenea, Cannes 2023, Getty (1) jpg
banner irinel columbeanu png
sebastian stan colaj instagram jpg
katy perry american idol jpg
11423907 10204418317040327 313639540878444313 o jpg
Victor Rebengiuc Cainele japonez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net