Adela Popescu, pe mâna psihologului. Soția lui Radu Vâlcan a rupt tăcerea: „Era absolut necesar”

Ultima actualizare:

În timp ce mersul la psiholog rămâne în continuare un subiect tabu în rândul românilor, Adela Popescu mărturisește că pentru ea a fost cea mai bună decizie atunci când s-a confruntat cu probleme și i-a fost afectată viața. Prezentatoarea TV a apelat de mai multe ori la ajutorul specialiștilor.

Adela Popescu a apelat la ajutorul terapiei / foto: Colaj Click!
Adela Popescu a apelat la ajutorul terapiei / foto: Colaj Click!

Adela Popescu este mama a trei băieți minunați: Alexandru, Andrei și Adrian. Este, de asemenea, soție și femeie de succes, și iată că atribuțiile ei sunt multe. Totuși, în timpul creșterii celor mici, vedeta a mărturisit că doar cu ajutorul terapiei a reușit să rezolve o problemă care o viza pe ea și pe unul dintre băieți. De asemenea, nu a ezitat în a le oferi câteva sfaturi tuturor mămicilor. 

Adela Popescu: „Trebuie să ceară ajutorul”

Acum ceva timp, vedeta mărturisea că a fost nevoită să apeleze la terapie din cauza personajelor pe care le interpreta atunci când era actriță. Recent, ea a fost nevoită să facă din nou acest pas, alături de unul dintre copiii ei, atunci când a observat că are un tic.

„Mămicilor ocupate aș vrea să le spun că fie că se trezește în ele că vor să petreacă foarte mult timp cu copilul, fie că asta li se pare că trebuie ridicat la rang de artă, că ele fac tot, este o foarte mare greșeală. La un moment dat își vor da seama și va fi târziu. Vor intra în burn out sau în depresie post-natală. Oricum ești predispusă să o ai, dacă și situația de acasă e complicată, au tot felul de gânduri și griji, trebuie să ceară ajutorul. Măcar o dată pe săptămână să iasă două ore. Contează enorm. Lor li se pare că e prea mult să lase copilul două ore cu altcineva, dar pentru ele și pentru ce va urma este extrem de important.”,a mărturisit Adela Popescu, într-un interviu unica.ro.

„Am făcut câteva ședințe de psihosomatică. Eram foarte preocupată de faptul că unul dintre fiii mei avea un tic legat de guriță. Încercam să-mi dau seama și bănuiam că are legătură cu niște lucruri pe care nu le spune. Niște lucruri pe care voia să le spună, dar, din diferite motive, nu o făcea. Încercam să-mi dau seama dacă eram eu de vină. Atunci, doamna respectivă mi-a spus care este o legătura între problemele copiilor și problemele mamei. Că, dacă mamele își descoperă problemele, copiii nu le vor mai avea. Am făcut atunci vreo două ședințe care au durat câte două ore și după patru ore copilul nu a mai avut tic. Că a fost o coincidență sau nu, s-a întâmplat. Acum nu ezit. Dacă vreodată aș simți că nu pot să dorm, că mi se pare că viața e urâtă, diverse lucruri, nu aș ezita să apelez la psihoterapie.”, a continuat vedeta.

Mersul la terapeut, soluția salvatoare pentru Adela Popescu 

Adela Popescu dă dovadă de sinceritate și asumare și precizează că mersul la psihoterapeut este necesar ori de câte ori se confruntă cu diverse probleme. Mai mult decât atât, îi sfătuiește pe ascultătorii ei să facă acest pas, menționând că niciodată nu este prea târziu pentru a cere ajutor.

„Am cerut atunci ajutor pentru că era absolut necesar. Era o depresie sau o extenuare, nu știu ce era, dar nu mai puteam să dorm noaptea și era musai. Lucrurile în viața mea s-au reglat odată cu odihna. În momentul în care nu am mai filmat atât de mult și am avut timp să dorm, în primul rând, și ca mintea mea să se ocupe și cu realitatea, nu cu poveștile imaginare ale personajelor mele, lucrurile au revenit la normal. Acum citesc mai mult decât citeam pe vremuri legat de asta. Sunt mai atentă la emoțiile mele. Fac mai multă analiză în ceea ce privește ceea ce simt eu, ce simt copiii. Niciodată nu este târziu pentru terapie.”, a adăugat prezentatoarea de televiziune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
Un singur lucru nu i-a fost pe plac Anamariei Ferentz, spectacolul Carmen pus în scenă la Opera din Viena
cub andreea balan png
banner Arsenie Todiraș png
 Mirela Vaida (42 de ani) a „fugit” de acasă de Paște într-o vacanță în Italia
banner ileana stana ionescu webp
florin piersic facebook jpg
cristian boureanu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net