Adevărul despre cea mai populară melodie a lui Fuego - Împodobește, mamă, bradul

Ultima actualizare:

Fuego cântă cea mai cunoscută melodie a lui, “Împodobeşte, mamă, bradul”, de 20 de ani. Artistul povesteşte cum a ajuns sa cânte şi mai ales să compună melodia care lui i-a adus atâta popularitate, de-a lungul timpului. 

Fuego este unul dintre cei mai iubiți artiști români
Fuego este unul dintre cei mai iubiți artiști români

Paul Surugiu-Fuego (46 ani) este un artist complet. Cântă, compune, prezintă emisiuni la radio şi la televiziune, dar a jucat şi în scenete. Totuşi, popularitatea cea mai mare i-a adus-o melodia “Împodobeşte, mamă, bradul”, pe care a compus-o în timp ce se întorcea de la un spectacol. Datorită ei, dar şi a turneelor de colinde din preajma Sărbătorilor de Crăciun, a devenit unul dintre regii colindelor de la noi. An de an, cântăreţul a adus pe scenă şi în casele oamenilor, această piesă.

Adevărul despre celebra piesă „Împodobește, mamă, bradul!”

„Na, poftim... Împodobeşte, Fuego, bradul! Şi când te gândeşti că piesa asta mi-a adus atâta popularitate, spre disperarea multora ... Cântecul acesta simplu şi sincer l-am compus acum 20 de ani, în drum spre Bucureşti, venind de la Piatra Neamţ şi e un fel de «must-have» al Crăciunului!”, spune el. În videoclipul piesei au filmat Irina Loghin şi Gheorghe Turda, pe post de părinţi ai artistului. De aceea, dar şi pentru că a cântat mult timp în duet cu Irina Loghin, mulţi au crezut la început că el este băiatul celebrei interprete de muzică populară.

„De la ea am învăţat că e important să-i asculţi pe cei care te iubesc, să le fii aproape şi să încerci să laşi acasă toate problemele, pe scenă fiind mereu o continuă sărbătoare, pe care trebuie şi tu, oricât ar fi de greu, să o celebrezi cu demnitate, iubind cu ardoare ceea ce faci”, spune Fuego despre Irina Loghin. Însă, în copilărie, artistul nostru împodobea bradul cu mama sa, Eugenia Surugiu, pe care o serbează în fiecare an cu o săptămână înainte de Crăciun.

Paul Surugiu este fără doar și poate un artist iubit
Paul Surugiu este fără doar și poate un artist iubit

„Mama şi-a pus viaţa în slujba mea şi eu sunt cea mai puternică realizare şi satisfacţie a ei! A sacrificat mult, a muncit pe brânci, m-a ambiţionat şi m-a educat de aşa manieră încât să nu sufăr prea tare în viaţă! Mama este un om plin de umor, cu spirit critic şi multă omenie! Ei îi datorez totul şi parcă am impresia că nu i-am mulţumit niciodată suficient pentru câte a făcut! Ii doresc tot binele posibil şi să-mi fie aproape multă vreme, să mă pot bucura de ea!”, susţine Fuego.

De Crăciun, pe scenă

Interpretul se află în turneul de colinde până pe 27 decembrie. Pe 23 decembrie este la Iaşi, apoi la Roman, în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie, la Călăraşi, pe 26 la Constanţa, iar pe 27 decembrie, de la ora 17.00, la Teatrul Naţional din Bucureşti!

„Mă simt tare bine în concertele acestea din luna decembrie. Parcă-mi revin şi parcă încep să reînţeleg care-i sensul meu şi care-i menirea unui artist, în general, aceea de a bucura şi de a face oamenii să se deconecteze câteva ore de la viaţa lor şi să fie părtaşi ai poveştii pe care tu o oferi. Şi e aşa frumos să vezi publicul care abia aşteaptă să revină la normalitate, care e dornic de concert, de muzică, de interacţiune. Asta mi-a lipsit cel mai mult în pandemie, iar acum, în acest turneu naţional, emoţiile se dublează, pentru că întâlnirea vine după o pauză şi pentru că simt dorinţa tuturor de a ne ferici împreună de magia Sărbătorilor!”, spune Fuego. De Revelion a pregătit numeroase surprize la TVR 2!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net