Andreea Esca nu a mai putut și a răbufnit. Drama pe care a ținut-o ascunsă ani la rând: „Este o rană deschisă, de zeci de ani”

Andreea Esca a tras și ea un semnal de alarmă, după ce David Popovici s-a plâns de bazinele din România. Prezentatoarea TV, într-o postare pe rețelele de socializare, a spus că bazinul unde a înotat când avea 6 ani, adică prin 1980, se află în paragină, în prezent. 

Andreea Esca și Vlad Popovici Foto: Facebook
Andreea Esca și Vlad Popovici Foto: Facebook

Ce mesaj a postat Andreea Esca: „este o rană deschisă"

Andreea Esca își aduce aminte cu plăcere de copilările, de când avea 6 ani și înota. După școală, în fiecare zi, mergea la antrenament. „Pentru că David Popovici a redeschis acest subiect care este o rană deschisă, de zeci de ani, pentru mulți dintre noi, aș vrea să vă spun o poveste, acum, că m-am mai calmat. La aproape jumătate de secol de la povestea mea, copiii din gâscă din imagine sunt toți bine. Diferența e că bazinul (căruia s-a schimbat numele în Lia Manoliu) de la interior stă închis de 6 ani ani, după ce, în paragină în care se afla, a mai înotat și un șobolan pe culoarul favoriților.

În baia din vestiar, ultima dată când am trecut pe acolo, dușurile erau smulse din pereți, iar cele care existau erau practic niște țevi fără cap. Despre toalete nu doresc să povestesc, că poate citiți la masă postarea mea. Cei de la sărituri în apă nu mai au în ce sări, și exersează pe niște saltele, că s-a închis și acest bazin, iar despre bazinul de afară … v-a povestit campionul nostru olimpic", a scris Andreea Esca, pe Facebook. 

"De ce este batjocorită cea mai veche și importanță baza de natație?"

„Multă vreme am suferit teribil, am pus întrebări când am auzit că cineva ar dori să lase tot să se prăbușească, special, pentru a construi niște blocuri acolo, dar pentru că nu am adunat date care să confirme zvonul, nu îl consider o informație. Apoi, mi-am întrebat colegii și prietenii care au rămas în domeniu, de ce este batjocorită în acest fel, cea mai veche și importanță baza de natație? Adică, dacă tot nu construiești, de ce nu întreții ceva ce aveai deja? Nu știu nici ei. Nu înțeleg nici ei. De zeci de ani.

Dar sper în continuare, că poate odată cu semnalul de alarmă tras de acest copil minune, pe numele lui David Popovici, o să scriu și povestea renașterii locului copilăriei noastre!”, a continuat să scrie Andreea Esca.

Ce a spus David Popovici despre starea bazinelor de înot

Amintim că David Popovici, medaliat cu aur în proba de 200 de metri liber și cu bronz în cea de 100 de metri liber de la Jocurile Olimpice, a vorbit despre condițiile precare de antrenament din România. Sportivul care i-a adus României singurele medalii de la Paris a explicat că, în timpul iernii, balonul care se ridică la Complexul Sportiv „Lia Manoliu” nu îndeplinește condițiile necesare pentru antrenamente.

„În timpul iernii, când e frig la Lia Manoliu, se pune un balon în care dacă intri și stai mai mult de trei minute, te sufoci. Noi acolo ne antrenăm! Sunt promisiuni de ani de zile, cum e și cu Patinoarul, cum sunt alte bazine și arene în stadiul de proiect. Avem o grămadă de stadioane, dar bazine, arene, săli pentru tot felul de sporturi... mai greu”, a mărturisit David Popovici, la finalul cursei care i-a adus bronzul olimpic în proba de 100 de metri liber.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mihaela radulescu jpg
cristina mare jpg
Ozana Barabancea, o femeie fericită
Banner Titi Aur
heidi klum profimedia jpg
sofia  vergara emmy 2024 gettyimages jpg
florin piersic david popovici colaj click jpg
banner Iulian Lemnaru
image
actualitate.net
image
actualitate.net