Andrei Tudor are de dirijat 15 concerte până la Crăciun! Cum și-a pregătit muzicianul evenimentul lui, de pe 11 noiembrie, și cât de bine se înțelege cu fiica sa „Simt că asta este lupta..”
Andrei Tudor (41 de ani) a moștenit pasiunea pentru muzică de la tatăl său, celebrul compozitor Ionel Tudor, mai ales că se trage dintr-o familie de muzicieni și mama lui, Andreea Andreei, fiind o textieră extrem de cunoscută. Totul s-a transmis din familie și se îmbină armonios cu ani de studii muzicale și nu numai.
Andrei Tudor a pregătit pentru 11 noiembrie un frumos spectacol la Sala Palatului din București, „O seară cu Andrei Tudor” și muzică de film, avându-i ca invitați pe colegii săi minunați, soprana Irina Baianț, Damian Drăghici, Aurelian Temișan și Julie Mayaya.
„Emoțiile fac parte din felul meu de a trăi”
Cât de mult au durat pregătirile pentru acest concert? Munca și repetițiile nu se termină niciodată, mai ales atunci când îți dorești să fii la cel mai înalt nivel profesional.
„La muzicieni pregătirea este continuă, eu am început studiul pianului la 4 ani. De atunci mă pregătesc pentru fiecare concert în parte, pentru fiecare ieșire pe scenă. Acest concert, „O seară cu Andrei Tudor” este primul dintr-o serie de evenimente în care îmi doresc ca muzică să fie regina serii, să fie în prim plan, să ofer oamenilor o muzică cu o vibrație bună și să ne cunoaștem din ce în ce mai bine”, ne-a mărturisit, pentru Click!
Andrei Tudor care are în continuare emoții de fiecare dată cand urcă pe scenă la un eveniment important pe care îl are sau îl organizează.
„Emoțiile fac parte din felul meu de a trăi. Iubesc emoțiile atunci când reușesc să le controlez. Pentru scenă, dacă nu ai emoții, înseamnă că nu ești potrivit deloc, în opinia mea. A fi pe scenă presupune să ai emoții pe care să le transformi în sunete și apoi să le oferi mai departe publicului, este un schimb și un transfer de emoții, sentimente, trăiri”, ne-a mai spus artistul.
Fiica lui de 12 ani îi moștenește pasiunea pentru muzică
Andrei Tudor este cu atât mai mândru cu cât fiica lui de 12 ani, Maia Andreea, îi moștenește pasiunea pentru muzică, fiind extrem de talentată. Atunci când urcă cu ea pe scenă, lumea parcă se oprește în loc. Maia este cu atât mai norocoasă cu cât bunicul ei, Ionel Tudor, lucrează zilnic cu ea pentru a-și îmbunătăți tehnica și talentul muzical.
„Maia a cântat, deja pe scenă atât cu mine cât și cu tatăl meu, Ionel Tudor. Când era mai micuță, era pasionată de operă și cânta impostat totul. Acum este atrasă de muzică pop. Momentan, ea studiază pian la clasa Mariucăi Indricău la Colegiul Național George Enescu și lucrează și cu tatăl meu aproape zilnic”, am mai aflat de la Andrei Tudor.
„Toată viața este o luptă cu timpul”
Andrei Tudor privește muzica ca pe o misiune care i-a fost dată și care îi oferă din ce în ce mai multă satisfacție profesională.
„Încerc să practic muzica ca pe o misiune pe care mi-am asumat-o. Cred mult într-o flacăra care arde în ține continuu și care dacă este suficient de puternică te duce până acolo unde trebuie să ajungi pentru a îți îndeplini misiunea. Pentru mine muzica este ca un organism viu căruia dacă i te dedici, îți și oferă foarte mult”, ne-a răspuns Andrei Tudor atunci când l-am întrebat care sunt principiile după care se ghidează în cariera sa muzicală.
Cât despre compromisuri, dacă a făcut sau nu așa ceva în ceea ce privește familia pentru a ajunge cât mai sus în carieră, muzicianul ne-a mărturisit că nu îi ajunge timpul pentru câte ar vrea să facă într-o zi.
„Toată viața este o luptă cu timpul. Cele 24 de ore pentru mine nu prea sunt suficiente și simt că asta este lupta cea mai grea care te face să faci compromisuri”, ne-a mai spus Andrei Tudor.
„Mi-ar plăcea să fiu un tată la fel de bun și de dedicat pentru Maia”
Care este cel mai bun sfat pe care l-a primit de la tatăl tău de când lucrează împreună? Andrei Tudor ne-a spus, cu zâmbetul pe buze, că și-ar dori să fie un tată la fel de bun ca al lui, pentru fiica sa, Maia.
„Să studiez rar! Glumesc... Adevărul este că e extrem de important să studiezi la pian rar. Dar de la el încerc să învăț ce înseamnă să ai răbdare, de la el am învățat să lucrez cu oamenii, cu orchestrele, asistând la repetițiile lui. Mi-ar plăcea să fiu un tată la fel de bun și de dedicat pentru Maia, așa cum este el pentru mine”, am mai aflat de la Andrei Tudor.
Pe lângă ceea ce face pe scenă și ce compune, Andrei Tudor ascultă „muzică simfonică, jazz și muzică classical cross-over, muzică de film dar încerc să îmi mențin urechea proaspătă și cu producțiile pop contemporane”.
Artistul dirijorul și compozitorul nu își dorește nimic special de la Moș Crăciun, ci doar să ducă cu bine la bun sfârșit cele 15 concerte pe care le are de dirijat în perioada 11 noiembrie și până de Crăciun.