La mulți ani, Florin Piersic! Ce s-a întâmplat cu artistul la un spectacol în Germania: „E greu să vorbesc despre amintirile cu el”

27 ianuarie 2022

Pe Florin Piersic 86 de ani îl prinde neobosit și într-o formă de zile mari! Maestrul tocmai s-a întors din Germania, unde a avut două spectacole cu reprezentația „Străini în noapte”, împreună cu Medeea Marinescu, la Dusseldorf și la Frankfurt. Astăzi, 27 ianuarie, de ziua lui de naștere, maestrul a fost felicitat de colegii lui, care nu l-au uitat!

florin piersic legendele jpeg
Flroin Piersic împlinește astăzi 86 de ani Sursa: Facebook

La 86 de ani, Florin Piersic este neobosit! După ce a mers cu Dan Negru pentru prima dată la Dubai, Piersic a ajuns și în Germania, unde a suținut două spectacole alături de colega lui, Medeea Marinescu. Cei doi au dat două reprezentații la nemți cu „Străini în noapte”, în orașele Dusseldorf și Frankfurt.

Maestrul s-a întors la timp ca să-și sărbătorească acasă cei 86 de ani. Colegii de breaslă s-au grăbit să-l felicite. Ba, mai mult, au depănat amintiri prețioase pe care le au alături de maestrul scenei românești.

Medeea Marinescu:” Suntem rude!”

Medeea Marinescu este una din actrițele cu care maestrul joacă în piesa „Străini în noapte”, de mai ani mulți. Cei doi au străbătut lumea în lung și-n lat și au amintiri de prin toate colțurile Pământului. Mai mult, sunt și rude!

„Sunt apropiată de el, tocmai ne-am întors din Germania. E greu să vorbesc despre amintirile cu el, sunt foarte multe, toate frumoase.

L-am cunoscut pe platourile de filmare, filma alături de părinții mei. Pe când filma la <Eu, tu și Ovidiu’>, când s-au născut surorile mele gemene, el a devenit nașul lor de botez. E ca o legătură de rudenie, el fiind tatăl spiritual al lor și, normal, este, pentru totdeauna, în familie”, a declarat Medeea Marinescu, pentru Fanatik.ro.

Tatăl actriței, Ion, era prieten la cataramă cu maestrul Florin Piersic, care era nelipsit din casa lor în zilele de sărbătoare.

stanga
dreapta
piersic medeea JPG
piersic medeea 2 JPG
piersic florin JPG
alexandru arsinel jpeg
alexandru arsinel jpeg

Una dintre amintirile mele puternice cu Florin Piersic se leagă de ziua de Sfântul Ion, de Sărbători, mai ales că părinții mei și una dintre surori poartă nume de Ion și Ioana. Florin Piersic era de fiecare dată la noi în casă. În casa aceea mare, foarte boemă, dintr-un cartier boem al Bucureștiului de altădată, în vechiul cartier evreiesc, populat în anii `80 de foarte mulți artiști, casa noastră era, de obicei, plină.

Eu eram mică, mă învârteam pe acolo și, chiar dacă știam, că începusem să le știu, poveștile lui, spuneam `Florine, mai zi-o pe aia o dată`. Nici nu mai știu ce povești voiam de la el, dar, până la urmă nici nu conta ce povești spunea, dacă era Harap Alb sau altceva, conta felul în care le spunea, asta era absolut fascinant”, a mai povestit actrița, pentru aceeași sursă.

Alexandru Arșinel:” Făcea șicane, dar nu putea să te superi!”

Și Alexandrul Arșinel a ținut să-i aducă un omagiu lui Florin Piersic de ziua lui. Cei doi au fost colegi într-o serie de spectacole și au jucat împreună și în filme. Arșinel nu poate să uite șotiile și glumele inegalabile ale lui Piersic, care îi readuc buna dispoziîie și acum când și le amintește cu drag.

Mi-a făcut multe șotii. Una mai nasoală, la Galați. Era un spectacol acolo, cu trupa de cascadori. Urma să intrăm pe stadion, să ne facem numărul, și să plecăm. Eu am venit condiționând să intru mai repede, trebuia să ajung înapoi la București ca să iau trenul spre Iași. Eram într-o fugăreală mare.

Când am ajuns acolo, i-am zis să mă lase primul, că el are timp să facă după… Și, a zis că așa facem, dar a intrat el, a ținut o jumătate de oră în plus, iar când a terminat, am intrat eu. Când am ieșit de pe scenă, era într-un colț și m-a salutat, îmi făcea cu mâna . Făcea șicane, dar nu putea să te superi, am avut o relație excelentă cu el. El nu avea partea de îngâmfare.

El este un actor de comedie, cu un umor… Păi el este în stare să țină publicul ore întregi cu o poveste care o inventează atunci, pe loc, și care devine interesantă și șarmantă. Este un actor special, e o mândrie a României, este un actor minunat!

Pe platourile de la Mărgelatu era fantastic. Îi plăcea să mânânce semințe și să joace. Și o făcea într-un mare stil, ca un actor excepțional, unic. Dar nu m-a învățat să mănânc așa rapid semințe ca și el, nu am reușit, cu toate că eu sunt mai țăran ca și el”, a povestit cu nesaț Alexandru Arșinel.

Maestrul Florin Piersic a debutat în cinematografie,la 21 de ani, în filmul „Ciulinii Bărăganului”. Actorul a jucat în peste 60 de filme, rolurile care l-au făcut celebru fiind: haiducul Anghel Șaptecai, haiducul Grigore Pintea și, evident, Mărgelatu.

mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
cub maria constantin animat gif
IMG 1520 JPG
kate middleton jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
download (9) png
foto mare Doja Cat foto epa efe 57681551 copy jpg
cub carmen de la sălciua animat gif
Johnny Depp şi Amber Heard au divorţat în 2017, după 15 luni de căsnicie jpeg
5 mihai gadea si fiica sa maisha karina facultate in strainatate 4 jpg jpeg
Johnny Depp a ajuns la urgenţă după ce fosta soţie l a tăiat şi l a bătut jpeg