Boală rară de care suferă Jador. Toată lumea se întreabă cum și-a luat permisul de conducere, dacă are așa ceva! Video

Jador a devenit cunoscut în România datorită muzicii sale, dar și a carismei. Recent, în cadrul unui podcast, acesta a vorbit despre afecțiunea de care suferă, boala care nu-i permite să distingă culorile. Pe TikTok, fanii l-au întrebat imediat cum și-a luat permisul de conducere în aceste condiții. 

Jador, detalii despre viața sa Foto: arhivă Click!
Jador, detalii despre viața sa Foto: arhivă Click!

Jador suferă de discromație

Jador nu poate vedea anumite culori pentru că există o dereglare funcțională a celulelor din retină, care au rolul de a percepe culorile din mediul înconjurător. „Trăiesc fără capacitatea de a percepe culorile. Trăiesc cu asta. Sunt discromat. În interiorul ochiului meu nu sunt culori. Eu văd viața în alb și negru. Eu nu văd culorile. 0,01 % din oamenii de pe glob suferă de această afecțiune. 

Mi-am pus ochelari. Uite poza asta. Văd o culoare, dar nu văd exact ceea ce tu vezi. Este ciudat. Când am pus ochelarii pentru prima oară la ochi m-am speriat foarte tare. Semnele de circulație îți sar în ochi", a declarat Jador, în cadrul unui podcast. 

Cum au reacționat internauții

Internauții l-au întrebat pe Jador cum a reușit să obțină permisul de conducere. „Cum ai luat permisul?", „Și atunci cum ai luat carnetul de conducere?", Și cum conduce? După ce își dă seama că la semafor este roșu, verde sau portocaliu?.

Unele comentarii au fost răutăcioase. „Eu zic ca e dărâmat, nu discromat", Și eu sunt discromat, dar nu înseamnă ca văd alb negru, doar că nu disting unele culori", Măi, și eu mai mint … dar nici chiar așa".

Ce culori nu poate distinge 

Jador a vorbit și în trecut despre afecțiunea pe care o are, explicându-le celor de acasă că nu poate distinge anumite culori. În general, un discromat nu percepe culorile roșu, albastru, verde și combinațiile acestora, boala fiind complet diferită față de cei care sunt diagnosticați cu daltonism. „În interiorul ochilor există mai multe culori, niște bastonașe care dau culoarea ochiului. Eu nu am anumite culori acolo, sunt puțini oameni care sunt așa”, declara artistul pentru Antena Stars.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
pepe 1 jpg
banner casa stela popescu png
image png
horoscop webp
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net