Bolile și chinurile lui Victor Socaciu. A trăit cu rinichii unei fetițe de 10 ani

#Victor Socaciu
Ultima actualizare:

Victor Socaciu a murit la vârsta de 68 de ani, după ce, în ultimii ani spitalul, i-a fost, practic, a doua casă. În 2009, solistul de folk a mai primit zile în urma unui dublu transplant de rinichi, efectuat la Cluj. Era bolnav și de diabet, iar în primăvara acestui an fusese internat cu Covid. 

Așa arăta Victor Socaciu, în 2009, după transplantul renal de la Cluj. Foto: Adevărul
Așa arăta Victor Socaciu, în 2009, după transplantul renal de la Cluj. Foto: Adevărul

În anul 2009, solistul de muzica folk a fost supus unui dublu transplant de rinichi la Insitutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, operația fiind realizată de o echipă de medici coordonată de prof. Mihai Lucan. Rinichii au fost prelevați de la o copilă de 10 ani, pe nume Bogi, a cărei poveste a impresionat profund la vremea respectivă. Câțiva ani mai târziu, cântărețul de muzică folk a fost audiat de DIICOT, după ce au apărut informații în presă că ar fi fost favorizat de medicul Mihai Lucan și ar fi avut întâietate pe lista de așteptare pentru transplant.

Victor Socaciu, salvat în 2010 cu rinichii unei copile de 10 ani

Bogi, fetița de 10 ani, care a suferit un anevrism cerebral în septembrie 2009, a acceptat, prin vocea părinţilor, să salveze alte vieţi. Îndureraţi şi traumatizaţi, Barna şi Ágnes Fekete au povestit la acea vreme reporterilor Click! cum au ajuns rinichii îngeraşului lor la cântăreţul de muzică folk Victor Socaciu. 

Fetiţa noastră a început dintr-o dată să se comporte ciudat. Se lovea cu palmele în cap şi scotea sunete ciudate. Am strigat la ea, dar nu a mai răspuns. Atunci, am chemat ambulanţa. La spitalul din Tg. Mureş a fost înconjurată de zeci de medici care au făcut tot posibilul să o salveze. Totul a fost în zadar. Medicii au venit la noi după ce au făcut toate testele posibile. Rezultatele ne-au înmuiat picioarele. Creierul puiului nostru murise. Atunci ne-au întrebat dacă suntem de acord să donăm organele fetiţei. Ne-am dat seama că au depus eforturi supraomeneşti ca să o salveze şi nu am ezitat. Nu ne-a interesat unde vor ajunge organele, cât timp salvează alte vieţi. Am aflat de la televizor că un artist a primit rinichii fetiţei noastre. Ea va cânta acum prin vocea lui", declarau părinții lui Bogi, pentru Click!

Bolile lui Victor Socaciu. În luna aprilie s-a luptat cu Covid

Problema cu rinichii nu a fost singura pentru artist. Victor Socaciu a avut un istoric medical complex, de-a lungul timpului ajungând de mai multe ori pe mâna medicilor pentru diferite intervenții. Cântărețul a avut și diabet, iar în luna aprilie a acestui an s-a luptat cu Covid, timp de 3 săptămâni, pe patul de spital.  Victor Socaciu a fost internat la spitalul Monza din Capitală, după ce a acuzat stări de rău și febră. Plămânii solistului de muzică folk au fost afectați în proporție de 50 la sută și artistul nu mai putea respira fără oxigen. 

Bolile lui Victor Socaciu. Internat în septembrie cu probleme renale

În luna septembrie a acestui an, Victor Socaciu a ajuns din nou pe mâna medicilor! Solistul fusese internat de urgență vineri, 10 septembrie, la Spitalul Clinic de Nefrologie ”Carol Davila” din București, în urma unor complicații survenite după transplantul de rinichi din 2019. Marina almășan a vorbit atunci despre situația fostului soț: „Am aflat și eu, întâmplător, de la un medic cunoscut că ar fi internat la Carol Davila, cu mai vechile probleme renale. I-ar fi cedat rinichii transplantați. Mai multe nu știu. Nu am ținut legătura cu Victor în anii ăștia, că am avut peripeții în despărțirea noastră, dar îmi pare rău pentru el. Eu am fost alături de el când a avut dializa și, după aceea, transplantul. Îi cunosc problemele și îmi pare rău că nu a reușit să aibă grijă de el și să nu-i revină”, declara Marina Almașan, pentru Fanatik.ro.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
smiley gest gina jpg
lili sandu silviu tolu colaj facebook jpg
alexandra stan colaj facebook jpg
image png
jador oana ciocan colaj facebook jpg
Celine Dion  foto   Shutterstock jpg
Horia Moculescu are încă planuri mari după ce ajunge acasă de la spital
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net