Cabral, batjocorit în copilărie. Vedeta PRO TV și-a deschis sufletul: „I-a spus mamei să mute maimuța de acolo”

Cabral (45 de ani) s-a simțit atât de bine ca invitat în podcastul realizat de Ovidiu Ioanițoaia, Prietenii lui Ovidiu, de la Gazeta Sporturilor, încât și-a deschis sufletul.

„Eram mare, tânăr, spectaculos, negru”

Prezentatorul emisiunii “Săriți de pe Fix” de la PRO TV, a răspuns astfel unor întrebări nu tocmai ușoare, legate de rasism și culoarea pielii, despre tatăl său care i-a făcut o singură dată baie când era mic, amintiri dureroase, relația cu părinții, greutățile din copilărie și drumul spre televiziune.

Eram mare, tânăr, spectaculos, negru. Dar am înțeles că pot fi interesant că sunt negru la televizor timp de șase luni, dacă nu livrez mai mult mă duc. Așa că am muncit mult, m-am pus pe învățat. Am 25 de ani de televiziune”, a început să povestească vedeta PRO TV. Ovidiu Ioanițoaia a avut un invitat pe măsură, așa că i-a pus din prima întrebări nu tocmai ușoare.

 „Ești mai bronzat decât noi. Cum ți-a fost în copilărie? Ai avut probleme de rasism?”, l-a întrebat celebrul jurnalist pe Cabral.

În perioada respectivă nu exista niciun fel de educație în direcția asta. Așa că nu mă pot supăra. Nu am reținut nici ranchiună, nici supărare. Dar, da, am suportat multe răutăți. La un moment dat, cineva de la școală i-a spus mamei să mute maimuța de acolo. Așa îmi spuneau: Congo, Maimuță. Am prieteni mulatri care au fost afectați și nu au știut cum să se apere. Eu am depășit momentele acelea. Dacă lași lucrurile să te afecteze și după aceea e eșecul tău”, a răspuns Cabral.

Atunci când a venit vorba despre tatăl său, Cabral nu are amintiri tocmai frumoase. Știe că după ce s-a născut, părintele său i-a făcut baie o singură dată și nici nu a apucat să-l vadă prea mult.

„Tata (Alexandre Ibacka Dzabana, n.r.) a venit la studii în România, prin 70, și mama, din Buzău, fată de preot, s-a îndrăgostit de el.  Este un bărbat de origine congoleză, care a absolvit Facultatea de Medicină la București. După ce m-am născut, el a plecat după pâine și la coadă a rămas. A așteptat două sătpămâni, apoi a plecat. O dată mi-a făcut băiță…”își amintește Cabral.

„L-am mai văzut când aveam 13 ani și a vrut să mă ia în Africa. Apoi am mai vorbit o dată la telefon, atunci când aveam 26 de ani și ne-am mai văzut când aveam 32 de ani, la insistențele soției mele, Andreea. Ultima dată am vorbit cam acum cinci-șase ani. El mai are încă șase copii. Așa e tradiția acolo. Șeful familiei e fratele cel mai mare sau cel care are cei mai mulți copii, nepoți și strănepoți”a mai povestit vedeta.

“Am fost coleg la facultate cu mama și cu tata”

Cabral a muncit mult ca să ajungă unde este astăzi și a povestit despre parcursul său de mic.

Am avut tată între timp, mama s-a recăsătorit cu Mircea. N-am fost o familie săracă, dar am muncit cu toții foarte mult pentru tot”.

Tată, Mircea, era antrenor de arte marțiale, specializat pe kickbox și thaibox. Vicecampion european de full contact. De când a intrat tata în familie am devenit cu toții kickboxeri. Dar mama e și economist. Sora mea a fost și arbitru internațional la mondiale. Eu am început să practic acest sport atunci când aveam 6 ani, în 1983. Atunci nu aveam voie să facem arte marțiale și toate sălile de antrenamente erau mascate. Ne antrenăm acasă, în Berceni. Am făcut Educație Fizic la Ecologic, am și un master în management în sport. Am fost coleg la facultate cu mama și cu tata. Mai încolo și eu, și sora mea dorim să fim antrenori”.

Pasionat de mașini, Cabral a condus prima dată o Dacie și se gândea cum să facă să poată avea mașini mai frumoase.

„Aveam 18 ani și îmi plăceau foarte mult mașinile. Pentru că eram sărac, m-am gândit cum să fac să ajung să conduc mașini mai faine. Aveam o Dacie. Am luat un casting pentru emisiunea Roata de rezervă, de la Antena 1. Realizatorul ei, Dan Câmpean, era foarte exigent în ceea ce privește termenii de specialitate, așa că am renunțat după opt luni”, a povestit Cabral, pentru podcastul Prietenii lui Ovidiu.

Cum a fost drumul în televiziune pentru Cabral

Chiar dacă începuturile sale nu au fost ușoare, Cabral are acum o vastă experiență în televiziune și se bucură de multe colaborări frumoase.

Apoi a urmat experiența de la Prima TV, post unde a ajuns la niște preselecții, unde a avut-o colegă pe Adriana Mariș - pe atunci una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de știri.

„Castingul a fost catastrofal, pentru că eu nu mai citisem de pe prompter. Dar între noi nu a fost chimie la început, toată lumea a râs”, a mai spus el. Și a completat: „Am 25 de ani de televiziune. E o meserie ca oricare alta. Nu mă uit la mine la TV, pentru că sunt foarte critic”a mai povestit Cabral.

A fost iubitul lui Pink în “Catacombs”

Întrebat de ce crede că a fost repede îndrăgit în această lume, a televiziunii, Cabral a răspuns: „Eram mare, tânăr, spectaculos, negru. Pot fi interesant că sunt negru la televizor timp de șase luni, dacă nu livrez mai mult mă duc. Așa că m-am pus pe învățat. Am luat ore de dicție, am continuat să citesc cărți, să fur de la oameni de profesie, am furat de la fiecare câte ceva. Am furat mult și de la italieni, urmăream cu tata la televizor, pe balcon. Televiziunea este foarte simplă, cât timp faci lucrurile pentru cei de acasă. Și când ești tu. E foarte obositor să fii altul decât în mod normal. Și pentru kickbox, după ce învățam o figură nouă, tata ne punea să repetăm la oglindă și asta m-a jutat în televiziune” a mai povestit Cabral, care este pasionat și de actorie, jucând în mai multe filme de-a lungul timpului.

Am jucat și în niște filme străine, în Catacombs am fost iubitul lui Pink, am avut replici, ne-am și pupat. Și am făcut și dublu rol, am fost și monstrul, pentru că cel ales inițial nu era ok. Apoi am mai avut niște roluri simpatice în niște producții care au făcut succes mare, dar eu eram halebardier 17. Dar eu nu sunt actor și nici nu am tras în direcția aceea”spune, extrem de sincer, Cabral, care nu prea mai are așa mult timp să facă sport de când are acasă doi copii și alte angajamente care îl țin ocupat.

„Fac sport doar atât cât îmi permite timpul acum. Din păcate nu sunt disciplinat. Nu am fost nici atunci când făceam de performanță. Sunt mai leneș. Acum am 133 de kilograme, la fix 2 metri înălțime”adaugă simpaticul prezentator TV.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
banner gabriela cristea lena enache png
de niro trump jpg
Medalioane de miel cu roşii a la Chef Jakob Hausmann
maia morgenstern colaj facebook jpg
anisia gafton colaj facebook jpg
banner delia png
oana si mioara roman colaj instagram jpg
banner înviere png
image
actualitate.net
image
actualitate.net