Care este starea de sănătate a lui Florin Piersic, după ce a fost internat la Institutul Matei Balş. Ce a transmis îndrăgitul actor

Ultima actualizare:

Florin Piersic, celebrul actor în vârstă de 88 de ani, a fost recent internat la Institutul "Matei Balş" din București, iar acum se simte mai bine. 

Starea de sănătate a lui Florin Piersic s-a îmbunătățit / foto: arhiva
Starea de sănătate a lui Florin Piersic s-a îmbunătățit / foto: arhiva

Inițial, actorul fusese spitalizat la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca, după ce a suferit o intervenție chirurgicală pentru extragerea sondelor dintr-un stimulator cardiac pe care îl purta. Cu toate acestea, situația sa medicală este acum stabilă, conform unor surse medicale.

Florin Piersic nu mai este la ATI

După intervenția chirurgicală de duminică, starea lui Florin Piersic de sănătate s-a îmbunătățit rapid. Medicii au afirmat că se recuperează bine și că este sub tratament medicamentos. Deși inițial a fost internat la Terapie Intensivă în Cluj, acum a fost transferat la o secție normală a spitalului Matei Balș, unde este în continuare sub observația atentă a personalului medical.

Managerul Institutului Inimii, Florin Crișan, a confirmat că intervenția a decurs fără complicații și că actorul se află într-o stare bună. Mai întâi, el a fost operat la genunchi la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, iar apoi a fost transferat pentru monitorizare suplimentară la Institutul Inimii.

„Pot să vă spun că în cursul zilei de duminică a suferit o intervenţie de extragere de sonde şi îndepărtarea de stimulator. E într-o stare bună, sub tratament medicamentos în continuare, intervenţia a decurs fără probleme", declarat, marţi, pentru Agerpres, managerul Institutului Inimii, Florin Crişan.

Întrucât Florin Piersic are 88 de ani și are un stimulator cardiac, medicii au considerat necesară supravegherea lui în Terapie Intensivă. Cu toate acestea, datorită evoluției pozitive a stării sale de sănătate, acum se află pe o secție normală a spitalului.

Aeronava care a transportat pe Florin Piersic la București se afla în mijlocul unui exercițiu NATO desfășurat în Ungaria. Atunci când a primit solicitarea de transfer medical pentru actor, echipajul aeronavei a abandonat temporar operațiunea și a decolat către Cluj-Napoca pentru a-l prelua pe actorul în nevoie.

Ce mesaj a transmis actorul Florin Piersic

„Maestrul Florin Piersic dorește să transmită gânduri bune pentru toți admiratorii dumnealui și să îi asigure că "este pe maini bune". Începând din momentul internarii, 07 MAI ora 22:30, D-nul Florin Piersic se află într-o evaluare complexă legată de procesul infecțios, care presupune abordare multidisciplinară (ortopedică, cardiologică). Este stabil la acest moment și se află sub strictă supraveghere medicală. Nu putem face afirmații privitoare le evoluție, ținând cont de vârstă și de comorbiditati. Vom revenii cu detalii ulterior”, a transmis conducerea spitalului, printr-un comunicat de presă.

„Situaţia era a unui pacient cu septicemie”

Miercuri, într-o conferință de presă, doctorul Horia Roşianu de la Institutul Inimii din Cluj Napoca a afirmat că actorul Florin Piersic, avea septicemie, când s-a internat în unitatea medicală,

„Situaţia era a unui pacient cu septicemie, cu o infecţie generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularităţi, şi anume două zone protetice: proteză de genunchi şi material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui.

Este un principiu cunoscut în medicină că materialele protetice nu se pot apăra, nu au o imunitate suficientă în faţa unei infecţii severe, altfel spus, în acele zone germenii bacterieni se colonizează şi se sustrag tratamentului antibiotic astfel încât un principiu general spune aşa că ar trebui extrase toate materialele protetice pentru a da posibilitatea tratamentului antibiotic să acţioneze împotriva germenilor care determină infecţia septicemică. Ar fi trebuit extrasă proteza de genunchi. Sigur, este o acţiune pe care nu ne-o putem noi asuma, nu aparţine specialităţii noastre, dar în acelaşi timp, din nefericire, cum sigur putea să fie de aşteptat, s-au infectat şi sondele stimulatorului cardiac, sonde care sunt direct în inimă”, a declarat Horia Roşianu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Acesta a mai explicat că pentru a rezolva pentru a rezolva problema infecţiei a fost nevoie de îndepărtarea protezei de genunchi şi a stimulatorului cardiac.

„În noaptea de vineri spre sâmbătă, ne-am întors în ţară ca familie, sâmbătă dimineaţa, împreună cu domnul manager, împreună cu domnul doctor Ştef, şeful terapiei intensive, împreună cu un coleg ortoped de la Spitalul Militar şi cu alţi colegi din cardiologie, făcând o şedinţă de lucru multidisciplinară, i-am făcut o vizită amănunţită domnului Florin Piersic şi concluzia noastră a fost foarte clară trebuie îndepărtate focarele secundare de infecţie, proteza de genunchi şi / sau sondele şi stimulatorul cardiac. Ambele ar trebui îndepărtate ca să poţi rezolva problema infecţiei septicenice”, a explicat medicul Horia Roșianu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Michelle Obama  sursa foto   Shutterstock jpg
image png
jkvhbklkl jpg
eva longoria rochie elie saab cannes2024 profimedia jpg
anca badiu jpeg
WhatsApp Image 2024 05 19 at 15 33 54 jpeg
banner loredana groza png
florin piersic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net