Cătălin Măruță nu mai are răbdare, după operație. Când va reveni pe TV

Cătălin Măruţă (44 ani) a ajuns pe patul de spital săptămâna trecută, acolo unde, înconjurat de toată dragostea soţiei sale şi de toate emoţiile din lume, s-a operat de ruptură de ligamente încrucişate. 

Măruță a fost  operat cu succes  de medicul  Ion Codorean
Măruță a fost operat cu succes de medicul Ion Codorean

 Măruţă a ajuns pe patul de spital săptămâna trecută, acolo unde, înconjurat de toată dragostea soţiei sale şi de toate emoţiile din lume, s-a operat de ruptură de ligamente încrucişate. 

Măruţă a avut norocul să nimerească pe mâini bune şi să fie foarte bine îngrijit şi operat. Dr. Ion Bogdan Codorean, unul dintre cei mai respectaţi chirurgi ortopezi din România, recent ales preşedinte al Societăţii Române de Artroscopie şi Traumatologie Sportivă, a fost cel care s-a ocupat de intervenţia delicată prin care a trecut celebrul prezentator tv.

 Medicul chirurg ortoped declară că rupturile de ligamente încrucişate, aşa cum a avut şi Măruţă, sunt, alături de rupturile de menisc, printre afecţiunile care duc la cele mai multe intervenţii chirurgicale ortopedice în România, cu o rată de succes şi de recuperare completă de 94%. 

„Operaţia de ruptură de ligament, care durează de obicei în jur de o oră, o oră şi jumătate, se face artroscopic, cu ajutorul camerei de luat vederi introduse în genunchi, iar ligamentul încrucişat anterior rupt se înlocuieşte cu un grefon care, de obicei, se preia de la pacient sau este unul artificial.

De cele mai multe ori, în urmă acestei intervenţii chirurgicale, pacienţii se reîntorc în siguranţă la sport, la mişcare şi la o viaţă normală într-un interval de 5-6 luni, însă asta depinde de felul în care îşi fac recuperarea”, explică dr. Ion Bogdan Codorean care avertizează că amânarea operaţiei de ruptură de ligament încrucişat poate genera instabilitate, apoi ruptură de menisc şi de cartilaj care toate conduc către artroză. 

Prezentatorul tv  a ajuns acasă și are  parte de toată  atenția familiei
Prezentatorul tv a ajuns acasă și are parte de toată atenția familiei

Lăudat de doctorul care l-a operat

Cătălin Măruţă s-a documentat ca la carte înainte să facă această operaţie, iar după intervenţia chirurgicală, vedetă ProTV şi-a ţinut la curent pas cu pas fanii de pe reţelele de socializare cu toate detaliile despre starea lui de sănătate. Familia i-a fost alături în toată această perioada, iar copiii săi, Eva şi David, l-au răsfăţat cum au ştiut mai bine şi i-au adus mâncarea la pat. “Noi facem echipă. La orice e nevoie, facem echipă. “Hai, tu mă ajuţi cu asta, eu cu asta!”,  ne-a povestit, în exclusivitate, celebrul prezentator.

„Cătălin Măruţă a fost un pacient foarte conştiincios. Dacă va fi şi în procesul de recuperare la fel de disciplinat, se va recupera cu siguranţă complet şi va reveni curând la activităţile fizice normale.

Pentru Cătălin, urmează să facă zilnic acasă exerciţii specifice, cu indicaţie medicală, până realizăm scoaterea firelor şi stabilim momentul debutului procesului de recuperare la un centru de kinetoterapie. Sper că odată ce va reîncepe emisiunea, să rămână la fel de conştiincios precum a fost înainte şi după operaţie”, a mai declarat doctorul. 

image

Măruţă se simte excelent şi asta ne-a confirmat-o chiar el, exclusiv pentru Click!: “Sunt bine! Am fost la pansat şi încep recuperarea. Ţineţi-mi pumnii, am un drum lung de parcurs până să merg iar, ca înainte. Săptămâna viitoare îmi scot firele, la 14 zile de la operaţie, iar apoi o să pot să merg la  muncă, ceea ce înseamnă că de la sfârşitul lunii ianuarie deja sunt la muncă”, ne-a declarat Cătălin Măruţă, în exclusivitate, pentru Click! 

Cât despre salvatorul său ne-a declarat: „Dr. Ion Bogdan Codorean este un campion, deşi nu a concurat la olimpiade sau alte concursuri. Datorită lui, campioni la multe sporturi au reuşit să se refacă, să concureze din nou, să se pună pe picioare, la propriu. În biroul lui găseşti cupe şi trofee de la pacienţi. Sunt norocos că m-a operat şi pe mine!”.

Click! spune

Dr. Ion Bogdan Codorean   (49 de ani) are peste 18 ani de chirurgie ortopedică şi traumatologie sportivă de top şi a avut pacienţi printre care s-au numărat preşedintele Klaus Iohannis, sportivi precum Ana Maria Brânză, Jaqueline Cristian, Cătălina Ponor, Mirel Rădoi, Irina Begu sau artişti precum Monica Davidescu, Alina Puşcaş, Adela Popescu, Laura Cosoi sau Dorian Popa. 

Constantin Enceanu a slăbit 5 kg după operația la genunchi!

Constantin Enceanu  s-a operat în toamna  anului trecut
Constantin Enceanu s-a operat în toamna anului trecut

Îndrăgitul interpret de muzică populară Constantin Enceanu ( 58 ani) a suferit și el în luna noiembrie a anului trecut o importantă intervenție chirurgicală la genunchi. A făcut recuperarea ca la carte, acum se simte bine, în plus, a reușit să dea jos și câteva kilograme, ceea ce este un lucru bun pentru că greutatea corpului nu mai apasă, ca înainte, pe genunchiul operat.

“Am slăbit vreo 4-5 kilograme! Asta a fost ambiția mea, să slăbesc și să fac și recuperarea. Mi-a zis doctorul după operație să am grijă să nu mă îngraș. Făcând zi de zi mișcare și exercițiile pentru recuperare, am avut grijă și la alimentație. Doctorul a zis că o lună de zile să merg cu cadrul, apoi timp de trei săptămâni cu două cârje și după o lună și jumătate să rămân doar cu o cârjă. Dar după o lună am renunțat la tot. 

Inițial, în noiembrie și decembrie am făcut recuperare și exerciții în fiecare zi. De la 1 ianuarie vroiam să fac o zi da și una nu, dar nu m-a lăsat terapeutul. Se pare că până în martie trebuie să fac zilnic aceste exerciții, câte 2 ore pe zi ca să mă refac cum trebuie!”, ne-a declarat Constantin Enceanu.

 Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net