Cât de greu se recuperează Cătălin Măruță după operația la picior: „Durează o jumătate de an să merg ca înainte!”

Ultima actualizare:

Cătălin Măruță se recuperează acasă și urmează cu strictețe indicațiile medicilor ortopezi, după ce s-a externat din spital. Prezentatorul de la Pro TV a suferit pe 12 ianuarie o intervenție chirurgicală la ligamentele încrucișate. Măruță are de tras nu mai puțin de șase luni ca să-și recupereze în totalitate mobilitatea.

Cătălin Măruță și Ion Bogdan Codorean
Cătălin Măruță și Ion Bogdan Codorean

Ion Bogdan Codorean, doctorul care l-a operat pe Cătălin Măruță, a dat noi detalii despre intervenția chirurgicală suferită, recent, de prezentatorul de la Pro TV. Acesta a trecut cu bine de operație, însă abia acum urmează greul, perioada de recuperare fiind una destul de anevoioasă și îndelungată.

Cătălin a fost un pacient foarte conștiincios, care a făcut totul ca la carte. S-a informat, a întrebat și a ascultat fiecare îndemn și sfat primit de la medici. Dacă va fi și în procesul de recuperare la fel de disciplinat, se va recupera cu siguranță complet și va reveni curând la activitățile fizice normale.

Pentru Cătălin, urmează să facă zilnic acasă exerciții specifice, cu indicație medicală, până realizăm scoaterea firelor și stabilim momentul debutului procesului de recuperare la un centru de kinetoterapie.

Acolo va primi o schemă de recuperare de care va trebui să se țină cu rigurozitate pentru o recuperare completă în câteva luni. Sper ca, odată ce va reîncepe emisiunea, să rămână la fel de conștiincios precum a fost înainte și după operație.

Va fi recuperat complet, cu un genunchi stabil pentru tot restul vieții și revenire la o viață cu activități fizice normale abia după ce va trece cu succes prin testele kinetoterapeuților”, a declarat dr. Ion Bogdan Codorean, despre operația de ruptură de ligamente încrucișate, suferită de Cătălin Măruță.

„Am un drum lung de parcurs!”

Măruță face, conștiincios, exerciții de trei ori pe zi, ca să revină în formă.

Eu îmi fac recuperarea, trebuie să fac recuperare seara, dimineața, la prânz. O oră jumătate seara, o oră jumătate seara. Țineți-mi pumnii, am un drum lung de parcurs până să merg iar, ca înainte!”, a declarat Cătălin Măruță, la Pro TV.

Cătălin Măruță a trecut, pe 12 ianuarie, printr-o intevenție chirurgicală de amploare la picior, care a durat aprope de 60 de minute. Operația a fost un succes.

Operația de ruptură de ligament durează de obicei în jur de o oră, o oră și jumătate și se face artroscopic, cu ajutorul camerei de luat vederi introduse în genunchi, iar ligamentul încrucișat anterior rupt se înlocuiește cu un grefon care, de obicei, se preia de la pacient sau este unul artificial.

De cele mai multe ori, în urma acestei intervenții chirurgicale, pacienții se reîntorc în siguranță la sport, la mișcare și la o viață normală într-un interval de 5-6 luni, însă asta depinde de felul în care își fac recuperarea.

Toți pacienții încep ghidat de kinetoterapeut alergarea la 2-3 luni de la operație, vindecarea apărând în funcție de particularitățile fiecărui pacient la 5 sau 6 luni de la intervenția chirurgicală”, a mai precizat dr. Ion Bogdan Codorean.

Rupturile de ligamente încrucișate sunt, alături de rupturile de menisc, printre afecțiunile care duc la cele mai multe intervenții chirurgicale ortopedice în România, cu o rată de succes și de recuperare completă de 94%.

Printre pacienții medicului Bogdan Codorean s-au numărat, de-a lungul timpului președintele României Klaus Iohannis, dar și sportivi precum Ana Maria Brânză, Jaqueline Cristian, Cătălina Ponor, Mirel Rădoi, Irina Begu sau artiști precum Monica Davidescu, Alina Pușcaș, Adela Popescu, Laura Cosoi sau Dorian Popa.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Sorin Gontea  Daiana  Anghel jpg
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
image
actualitate.net
image
actualitate.net