Ce mâncăruri de post recomandă Carmen Brumă! Vedeta prepară rețete delicioase în câteva minute!
Vrea nu vrea, Carmen Brumă (46 de ani) reușește să țină post prin prisma rețetelor sănătoase pe care le prepară chiar ea, imediat, acasă, în câteva minute. Acestea nu dau prea mari bătăi de cap gospodinelor și femeilor care își doresc să aibă o alimentație echilibrată și în același timp sănătoasă. Pentru că a început postul Crăciunului, Carmen Brumă pregătește tot felul de combinații și de rețete menite să ajute femeile care își doresc să îi urmeze sfatul.
Pasta de năut de post pare a fi cea mai potrivită rețetă în aceste zile. Iată cum se prepară!
„Pasta de năut de post, o rețetă sănătoasă și sățioasă care conține proteine, fibre, minerale, o masă completă pentru această perioadă.
Rețetă pastă de năut de post a la Carmen Brumă
Ingrediente:
400 de grame de năut fiert
2 linguri de fulgi de ovăz sau hrișcă
2-3 linguri de pastă de susan
zeamă de lămâie și puțină de mandarină
o lingură de fulgi de drojdie inactivă, sursă foarte bună de proteină pentru vegetarieni și cei care țin post
condimente, boia dulce, sare, ierburi aromate, usturoi și busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Se prepară foarte ușor. Adăugați toate ingredientele într-un bol și le mixați până când devin o pastă. La final adăugați și niște surse bogate în vitamina C, așa cum este pătrunjelul și ardeiul gras pentru a crește absobția fierului care se găsește în năut, alături de proteine, calciu, acid folic și fibre”, a spus Carmen Brumă care și-a dat prietenele pe spate cu tot felul de rețete sănătoase și foarte ușor de făcut.
Ce mai mănâncă vedeta în această perioadă? Nimic mai simplu. Ca o rețetă ușoară de sezon, Carmen Brumă pregătește rapid și o pastă de sfeclă roșie care se poate menține preț de câteva zile la frigider.
"Pasta de sfeclă, o rețetă de sezon cu efect tonic și antiinflamator asupra organismului. Este una dintre preferatele mele în acest sezon, utilă dacă suferi de astenie sau de stări de oboseală.
Eu o prepar așa:
3 sfecle roșii
1 cartof dulce
1 morcov
2 cepe
50 grame unt
Se pun la cuptor toate ingredientele. Când sunt gătite, se adaugă 100 grame de fasole roșie fiartă și se mixează totul cu un mixer sau blender până când se formează o pastă, pastă pe care o puteți ține la frigider pentru câteva zile, într-un borcan de sticlă sau într-o caserolă.
E o combinație delicioasă și sănătoasă, sprijină ficatul, sistemul imunitar, e o sursă de vitamina B9, fosfor, magneziu, utilă inclusiv pentru femeile de 35 plus sau cele care suferă de simptome de premenopauză”, a mai adăugat Carmen Brumă.