Ce să faci ca să nu te îngrași în post. Cele mai bune sfaturi de la Carmen Brumă: „Sunt 2 posibile greșeli”

Ultima actualizare:

Toți creștinii ortodocși intră, de miercuri, în postul Crăciunului, care ține până pe 24 decembrie. În această perioadă, mulți dintre noi ajung să se îngrașe. Carmen Brumă ne învață cum să evităm acest lucru.

Camen Brumă ne învață cum să nu ne îngrășăm în post / foto: arhivă persoanală
Camen Brumă ne învață cum să nu ne îngrășăm în post / foto: arhivă persoanală

De când se știe, Carmen Brumă reușește mențină într-o formă de invidiat. Nu rare ori, partenera de viața a lui Mircea Badea împărtășește sfaturi utile de nutriție, pe rețelele de socializare, pentru fanii ei.

Cele două greșeli care duc la îngrășare în post

Într-un video pe care l-a făcut public pe pagina personală de socializare, Carmen Brumă a dezvăluit care sunt cele două greșeli majore pe care oamenii le fac în post care duc la îngrășare. 

„Iată două posibile greșeli în post, care pot duce la îngrășare.

1. Nu mănânci suficiente proteine sau nu combini corect sursele de proteine vegetală, astfel încât să aibă toți aminoacizii esențiali, iar lucrul ăsta te face să obții greu senzația de sațietate.

2. Nu mănânci suficiente fibre, ceea ce te face să ronțăi ceva, să ciugulești ceva tot timpul, iar lucrul ăsta menține secreția de insulină, iar acest lucru favorizează problemele de sănătate, iar printre acestea și kilogramele în plus.”, a dezvăluit Carmen Brumă, pe rețelele de socializare.

De ce nu mai ține post Carmen Brumă

Carmen Brumă a renunțat în ultimii ani să mai țină posturile. Nici pe cel al Paștelui nu l-a ținut în acest an, acesta fiind de departe cel mai lung post din an și mai restrictiv.

„Anul acesta (nr. Paștele 2023) nu am ținut post, dar eu am un regim, un program de post în care meniul e foarte corect alcătuit și foarte echilibrat astfel încât să nu te îngrasi după perioada de post.

Pentru că sunt foarte multe persoane care se îngrașă pentru că mănâncă foarte mulți carbohidrați și nu-și construiesc corect dozele.

Tocmai de aceeea am creat acum câțiva ani acest program de post care conține foarte multe variante de mese sănătoase și echilibrate exact așa cum trebuie,” a dezvăluit vedeta, pentru Click!.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net