Carmen Brumă se teme de menopauză! Ce sfaturi le oferă femeilor: „Aceste exerciții trebuie să facă parte din trusa noastră de îngrijire”

Ultima actualizare:

Carmen Brumă are 46 de ani și reușește să se mențină într-o formă de invidiat. Este foarte atentă la nutriția sa, iar sportul este o parte esențială în viața sa, motiv pentru care reușește să aibă un fizic deosebit. Totuși, există anumite procese pe care nu le putem evita însă pe care le putem face mai ușor suportabile, precum menopauza. Vedeta a oferit câteva sfaturi esențiale femeilor care se pregătesc de această perioadă importantă din viața lor.

Carmen Brumă se teme de menopauză
Carmen Brumă se teme de menopauză

Carmen Brumă se teme de menopauză

Carmen Brumă a fost prezentă la Congresul Internațional de Estetică Ginecologică și Medicină Regenerativă, unde s-a interesat de substituția hormonală. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru UNICA.ro, vedeta a dezvăluit atât temerile pe care le-a avut față de această perioadă din viața sa, dar a oferit și câteva sfaturi.

Carmen Brumă a mărturisit pentru sursa citată că a avut și are încă temeri, dar este de părere că accesul la informații corecte din surse autorizate și variate poate contribui la luarea deciziilor corecte. În ceea ce privește România, nutriționista remarcă, în primul rând, o insuficiență de informare și o reticență în abordarea noilor intervenții și metode de gestionare a menopauzei, inclusiv a substituției hormonale. Este notabil faptul că numărul medicilor dispuși să examineze serios acest subiect și să ofere o evaluare clară cu privire la potențiala necesitate de substituție hormonală este redus în România. De obicei, în prima fază, răspunsul este negativ. Carmen Brumă consideră că în context global, este necesară o deschidere mai largă în discuția privind acest subiect.

Astfel, vedeta a decis să trateze din timp simptomele pentru a se menține într-o stare de sănătate și echilibru. De asemenea, Carmen Brumă a oferit și câteva sfaturi pentru femeile care se pregătesc de această perioadă:

„În primul rând femeile se tem să recunoască asta, de obicei se izolează pentru că sunt foarte multe simptome și poate cel mai cunoscut se referă la bufeuri, la acea ceață mentală, la tot felul de schimbări de dispoziție. Femeile cumva ajung să se retragă, să se simtă rușinate, să evite ieșirile într-un cadru social pentru că nu știu ce să facă în legătură cu aceste aspecte. De asemenea, există uscăciunea vaginală, de care doamna doctor o să ne spună cu siguranță, și incontinența urinară care este o problemă care apare des în special în această perioadă, ea poate să apară și după naștere. La incontinența urinară aș vrea să am și eu un mic amendament, e foarte important ca din timp, după 30 de ani, să începem să facem exerciții speciale pentru mușchii planșeului pelvin.

Aceste exerciții de tip Kegel sau care antrenează mușchii planșeului pelvin trebuie să facă parte din trusa noastră de îngrijire. Cum ne demachiem noi seara, și ne spălăm pe dinți, și facem duș, așa trebuie să facem exerciții pentru întărirea mușchilor planșeului pelvin. Sigur că și alimentația ne poate ajuta în această perioadă, pentru că atunci când se apropie premenopauza și menopauza, trebuie să avem schimbări de ordin alimentar, și trebuie să avem schimbări în antrenamemtele noastre care să ne ajute să gestionăm această perioadă care nu e una de speriat, e una care vine cu niște provocări, dar am trecut noi prin nașteri, am trecut noi prin adolescență, am trecut prin multe, o să facem față și menopauzei.” a explicat Carmen Brumă pentru Unica.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net