Cheesecake-ul care nu îngrașă, după rețeta lui Carmen Brumă. Are puțin zahăr și îl pot mânca și copiii
Carmen Brumă vine în atenția fanilor ei cu o nouă rețetă, pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă. Antrenoarea de fitness este dovada vie că poți arăta într-o formă de invidiat și la 46 de ani, iar deserturile nu trebuie să devină o interdicție, atât timp cât sunt pregătite într-un mod cât mai sănătos.
Pe pagina personală de Facebook, vedeta a postat o rețetă proprie de cheesecake, care conține o contitate mică de zahăr și poate potoli, lejer și fără griji, pofta de dulce. Descoperă din rândurile de mai jos ingredientele, dar și modul de preparare al acestora.
Rețeta de „cheesecake sănătos”, oferită de Carmen Brumă
Ingredientele de care ai nevoie nu sunt unele costisitoare, mai ales că o parte dintre ele cu siguranță se regăsesc și în bucătăria ta. Mai mult decât atât, Carmen Brumă a precizat că această variantă de cheesecake poate fi consumată și de către copiii, grație cantității reduse de zahăr brun.
„Rețeta mea preferată de cheesecake cu multă brânză, ouă și puțin zahăr. O variantă pe care o puteți da inclusiv copiilor.", a scris Cramen Brumă în desrierea rețetei sale de cheesecake.
- 1 kg cremă de brânză;
- 500 ml smântână pentru frișcă;
- 6 ouă;
- 150 g zahăr brun;
- 200 g făină;
- zeamă de lămâie;
- esență vanilie;
- stafide;
- praf de copt.
Pași de urmat:
„Pentru început, amestecați zahărul cu crema de brânză, folosim cremă și nu brânză de vaci tocmai ca acesta să iasă foarte fin. Apoi, adăugați treptat câte un ou și amestecați.
Puneți făina treptat și omogenizați, astfel încât să nu se facă cocoloașe. Adăugați zeama de lămâie, mirodeniile, esența de vanilie, lămâie, praful de copt. Apoi, la final, adăugați și smântâna pentru frișcă și puneți compoziția într-o tavă sau două cu unt, iar apoi o băgați la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, la 180 de grade. Rezultatul este delicios și sănătos.”, a explicat Carmen Brumă, în postarea pe care a făcut-o în social media.