Ce s-a ales de actrița iubită de milioane de români. Motivul dispariției frumoasei Adnana din filmul Toate pânzele sus

Julieta Szönyi, actrița din consacrata peliculă „Toate pânzele sus”, cea care a interpretat rolul Adnanei, nu a fost uitată nici acum de publicul român, chiar dacă s-a retras din lumina reflectoarelor. Descoperă în rândurile de mai jos ce s-a întâmplat cu viața Julietei Szönyi în ultimii ani.

Adnana și Ion Besoiu în „Toate pânzele sus"
Adnana și Ion Besoiu în „Toate pânzele sus"

Julieta Szönyi este una dintre cele mai remarcate și mai apreciate actrițe, iubită de milioane de români. În anul 1977, cei de acasă o vedeau în rolul Adnanei, personajul feminine din „Toate pânzele sus”, difuzat în anul 1977. Totuși, deși a avut parte de un success culminant, ce motiv se află în spatele deciziei de a se retrage de pe scenă?

Julieta Szönyi a renunțat la cariera sa actoricească. Ce motiv a stat în spatele deciziei ei

Consacrata actriță a împlinit remarcabila vârstă de 74 de ani în luna mai a acesui an. Cariera sa în industria cinematografică este remarcabilă, ajungând să joace în 10 pelicule, până în perioada Revoluției, făcând parte din echipa de la Teatrul Mic.

Julieta Szönyi a intrat la Institutul de Teatru și Film abia după a treia încercare, precizând cu mult în urmă faptul că totul a fost doar o întâmplare. Ulterior, la vârsta de 40 de ani, a luat decizia de a renunța la carierea pe care și-o alesese.

Julieta Szönyi la Gala Premiilor Gopo 2020
Julieta Szönyi la Gala Premiilor Gopo 2020

„Am plecat în Germania în ’90 cu fostul meu soţ, medic, am ajuns la aşa-zisul lagăr pentru străini de etnie germană, apoi ne-au făcut radiografia pulmonară, ne-au dat camera şi bonurile de masă.

Fiul meu, Alexandru, era mic şi rămăsese în ţară. Mătuşa şi vărul meu, care ne-au instalat, n-apucaseră să plece, iar eu am stat două minute jos în cameră, după care am spus: Hai acasă!

După aceea, ne-am propus să rămânem doar o lună, cât avea soţul meu concediu, şi să ne întoarcem. Nu mă vedeam acolo”, a mărturisit Julieta Szönyi  despre decizia de a renunța la cariera din lumea filmului, într-un interviu dilemaveche.ro.

Julieta Szönyi, revenire spectaculoasă în lumea filmului, după o pauză de 30 de ani

Îndrăgita actriță a luat decizia de a reveni în lumina reflectoarelor după o pauză care a durat 30 de ani. În jurul vârstei de 70 de ani, aceasta a apărut în pelicula „La Gomera”, film regizat de Corneliu Porumboiu, care a avut premiera la Festivalul de film Cannes.

image
image
image
image
image
image
Alexandru Arsinel
andreea raicu jpg
Florin Dumitrescu 3 arhiva personala jpeg
Stephan Pelgerfoto1 jpg
banner mihai onila png
banner mihai mitoseru png