Ce s-a ales de Carmen Movileanu, una dintre cele mai apreciate crainice la TVR. Pe vremuri o iubeau toți românii

Cu ceva timp în urmă, Carmen Movileanu era una dintre cele mai apreciate crainice la TVR. Ea a fost gazda emisiunii Teleenciclopedia și a început să lucreze la Televiziunea Națională în 1977, la vârsta de doar 20 de ani.

Carmen Movileanu are aproape 64 de ani / foto: arhiva
Carmen Movileanu are aproape 64 de ani / foto: arhiva

Carmen Movileanu a fost prezentă pe micile ecrane timp de 41 de ani. Timp de 13 ani, a lucrat în spatele camerei la Redacția Social și a fost una dintre vocile emisiunii Teleenciclopedia timp de 25 de ani.

În cariera sa, a avut multiple roluri: crainică, prezentatoare, redactor TV, editor de montaj, producător și realizatoare de emisiuni. În ultimii ani la TVR, a fost producătoare a emisiunii "Ieri, Azi, Mâine", prezentată de Corina Dănilă.

Carmen Movileanu a împlinit 66 de ani pe 17 octombrie 2023 și este pensionară. În 2021, a apărut din nou la TVR în seria de minidocumentare 2X65, realizată în colaborare cu Comisia Națională a României pentru UNESCO.

A fost una dintre cele mai frumoase crainice de la TVR

Cunoscută pentru vocea sa caldă, Carmen Movileanu a fost considerată una dintre cele mai frumoase crainice TVR după Revoluție. În 1990, a preluat ștafeta de la Sanda Țăranu și Cristiana Bota. Anterior, a lucrat în redacțiile Economică și Științifică și a fost una dintre vocile Teleenciclopediei.

Viața personală a lui Carmen Movileanu nu a fost lipsită de provocări. A divorțat de soțul ei, Bogdan Movileanu, la un an și șapte luni după nașterea fiicei lor, Maria.

Cu toate acestea, cei doi au rămas în relații bune, colaborând profesional și păstrând o relație de prietenie pentru binele fiicei lor.

"Când am divorțat, Maria avea 1 an și 7 luni. Nu a fost ușor, dar nici o mare dramă. Mi-am asumat totul și noi doi, părinții aceluiași copil, am rămas prieteni. Eram colegi, ne beam cafeaua împreună, ne povesteam, ne vizitam. Abia după vreo doi ani s-a aflat că am divorțat. Am trăit discret atât momentele frumoase, cât și pe cele dificile din viața noastră. Am rămas prieteni până la sfârșit. Cine ar fi bănuit că sfârșitul lui va veni atât de devreme?", a declarat ea pentru Unica.

Crainica, marca de moartea prematură a soțului ei

Fostul soț al lui Carmen Movileanu a murit la o vârstă tânără, o pierdere grea atât pentru fosta realizatoare TV, cât și pentru fiica lor. Împreună, au reușit să treacă peste această încercare.

Maria, fiica sa, a fost căsătorită cu Gabriel Coveșanu (Cove) până în 2010, iar cei doi au un fiu de 15 ani, pe care Carmen Movileanu îl iubește foarte mult. A devenit bunică la vârsta de 50 de ani și se bucură acum de timpul petrecut alături de nepotul său.

De asemenea, Carmen Movileanu este mătușa Alexandrei Dinu, actriță și fostă jurată la "Românii au talent".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mihaela radulescu jpg
cristina mare jpg
Ozana Barabancea, o femeie fericită
Banner Titi Aur
heidi klum profimedia jpg
sofia  vergara emmy 2024 gettyimages jpg
florin piersic david popovici colaj click jpg
banner Iulian Lemnaru
image
actualitate.net
image
actualitate.net