Ion ╚Üiriac, probleme de s─ân─âtate! Ce se ascunde ├«n spatele tranzac╚Ťiilor de sute de milioane de dolari ale miliardarului

28 ianuarie 2022

Cele dou─â mari tranzac╚Ťii finanicare f─âcute de fostul mare tenismen Ion ╚Üiriac ├«n ultima lun─â ascund, de fapt, un plan bine pus la punct de afacerist. Miliardarul ╚Öi-a v├óndut Tiriac Leasing ╚Öi ╚Üiriac Operating Leasing de pe urma c─ârora a ├«ncasat aproximativ o jum─âtate de miliard de euro. 

ion tiriac jpeg

Miliardarul rom├ón vrea s─â aib─â ordine perfect─â ├«n afaceri, at├ót ├«n active, c├ót ╚Öi ├«n lichidit─â╚Ťi, plan care ├«i vizeaz─â pe mo╚Ötenitorii s─âi, astfel ├«nc├ót ace╚Ötia s─â fie la ad─âpost ├«n vremurile tulburi ├«n care se scald─â economia mondial─â.

Ce avere are de ├«mp─âr╚Ťit Ion ╚Üiriac

Afaceristul care ├«mpline╚Öte peste c├óteva luni 83 de ani deruleaz─â zeci de afaceri ├«n Rom├ónia ╚Öi la nivel mondial, fapt ce i-a afectat via╚Ťa de familie, a╚Öa cum chiar el a m─ârturisit. Acum, c├ónd se uit─â ├«n urm─â, spune c─â marele regret al vie╚Ťii sale e c─â nu are o familie mult mai numeroas─â, cu ÔÇ×20 de copiiÔÇŁ.

Faptul c─â ├«n ultima vreme ├«╚Öi lichideaz─â din afaceri are ca scop s─â lase ├«n ordine averea care se va ├«mp─âr╚Ťi ├«ntre cei trei mo╚Ötenitori legitimi, c├ónd va sosi momentul. Astfel, mult mai u╚Öor va fi distribuirea unor sume de bani dec├ót func╚Ťii ╚Öi procente ale multiplelor afaceri ale fostului tenismen.

Conform clasamentului ├«ntocmit de Forbes pentru anul 2021, averea lui Ion ╚Üiriac se ridic─â la 1,6 miliarde de dolari (7,2 miliarde de lei).

Puma Foundation, ÔÇ×testamentul financiarÔÇŁ al miliardarului

Potrivit avocatului marelui miliardar, Ion ╚Üiriac ├«╚Öi transfer─â ├«n contul Puma Foundation (funda╚Ťie pentru clauz─â de moarte) to╚Ťi banii lichizi, inclusiv cei din ultimele dou─â tranzac╚Ťii efectuate la ├«nceputul lui 2022, pentru a fi mai u╚Öor de ├«mp─âr╚Ťit ├«ntre urma╚Öii s─âi, atunci c├ónd se va pune aceast─â problem─â.

Afaceristul este fondatorul ╚Öi pre╚Öedintele acestei funda╚Ťii ╚Öi singura persoan─â din Consiliul Director care are drept de veto (dreptul de a se opune adopt─ârii unei propuneri sau unei hot─âr├óri discutate ├«n organiza╚Ťia din care face parte ÔÇô n.r.). Existen╚Ťa Puma Foundation este recunoscut─â de Ion ╚Üiriac ╚Öi reprezint─â ÔÇŁtestamentul financiarÔÇŁ al acestuia.

Miliardarul are probleme serioase de s─ân─âtate?

Un alt motiv pentru care magnatul ├«╚Öi face ordine ├«n uria╚Öa avere este legat─â ╚Öi de apari╚Ťia unor probleme de s─ân─âtate, inerente v├órstei. Potrivit Fanatik, Ion ╚Üiriac ar suferi de o afec╚Ťiune sever─â la pl─âm├óni, care s-a acutizat ├«n ultima perioad─â.

cub pepe png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
andrei stefanescu iubita3 png
fuego iubita2 png
andreea balan (1) jpg
sharon stone afp (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
razvan si irina fodor
fuego iubita2 png
andrei stefanescu iubita3 png
andreea balan viviana sposub jpeg
andreea balan (1) jpg
image png