Ce sfat prețios a primit Margareta Pâslaru din partea Mariei Tănase. La început de carieră i s-a spus că are voce de buhai

Ultima actualizare:

Margareta Pâslaru, o prezență iconică în muzica ușoară românească, își poartă cu demnitate cei 80 de ani ai săi, reflectând o carieră impresionantă în muzică, teatru și film. Cu toate acestea, puțini sunt cei care cunosc povestea din spatele culiselor, cea în care un "expert" din conducerea TVR i-a spus, la debut, că are "voce de buhai".

Margareta Pâslaru. Foto: arhiva.
Margareta Pâslaru. Foto: arhiva.

Un "expert" i-a sugerat că nu are o voce potrivită pentru industria muzicală

La începuturile sale, Margareta Pâslaru a fost întâmpinată cu scepticism de către un "expert" din conducerea TVR, care i-a sugerat că nu are o voce potrivită pentru industria muzicală, comparând-o chiar cu sunetele emise de un buhai, instrument popular folosit în zonele rurale ale României. Cu toate acestea, sfatul prețios pe care l-a primit de la marea artistă Maria Tănase avea să îi schimbe perspectiva asupra acestei critici aparent dezamăgitoare.

La o întâlnire cu Maria Tănase, Margareta Pâslaru a fost îndemnată să se aventureze în muzica populară, chiar dacă la început a crezut că legendarul interpret de folclor se amuză pe seama ei. Cu timpul, însă, a înțeles profunzimea sfatului primit și a început să exploreze această latură a muzicii românești.

"Odată, acum câțiva ani, Maria Tănase mi-a spus: <Apucă-te de muzică populară. Ai tot ce-ți trebuie ca să izbutești>”. Am crezut că râde de mine. Maria Tănase, pasărea măiastră a cântecului popular, nu putea să mă ia pe mine, o puștoaică, în serios. Dar de câte ori mă întâlnea, îmi spunea același lucru", a povestit Margareta Pâslaru într-un interviu din 1973.

Momentul de cotitură în cariera Margaretei Pâslaru

Acest sfat s-a dovedit a fi un moment de cotitură în cariera lui Margareta Pâslaru. A urmat explorarea muzicii populare, iar rezultatele au fost impresionante. Melodiile sale, precum "Cântecele din Oaș", au captivat publicul și au confirmat talentul său polivalent.

În paralel cu cariera muzicală, Margareta Pâslaru a fost prezentă și în teatru și cinematografie, interpretând roluri memorabile care au demonstrat versatilitatea ei artistică. De la debutul în filmul „Tunelul” la prezența în piesele de teatru ca „Opera de trei parale” și „Veronica”, a demonstrat că poate cuceri publicul în diverse medii artistice.

Chiar și după o carieră remarcabilă, Margareta Pâslaru nu s-a oprit din creativitate și din contribuția la cultură. Experiența sa de viață și muzicală a fost transmisă mai departe prin intermediul volumului „Eu și Timpul”, reflectând o perspectivă bogată și profundă asupra carierei și a vieții în general.

Astfel, sfatul prețios primit de la Maria Tănase a devenit o lecție de viață pentru Margareta Pâslaru și pentru toți cei care se confruntă cu critici sau îndoieli în drumul lor către succes. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
banner Săndel Bălan
Pepe și Yasmine se potrivesc de minune iar artistul este mereu cu zâmbetul pe buze în preajma tinerei soții
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
Banner Kamara
Megan  Barton Hanson profimedia jpg
banner Radu Leca
Banner fiica Maxer
image
actualitate.net
image
actualitate.net