Ce studii a avut și cu ce s-a ocupat în tinerețe Mioara Roman. A fost foarte respectată și apreciată

Decesul Mioarei Roman cu două luni înainte de a împlini vârsta de 84 de ani este vestea tristă a zilei în showbiz-ul din România. Mama Oanei Roman s-a stins din viață în urma unui stop cardio-respirator, noaptea trecută, în centrul de recuperare unde era internată de o perioadă îndelungată de timp. Mioara Roman a avut o viață plină de împliniri pe toate planurile. Iată ce studii a avut și cu ce s-a ocupat în tinerețe.

Ce studii a avut și cu ce s-a ocupat în tinerețe Mioara Roman / foto: Arhiva Click!
Ce studii a avut și cu ce s-a ocupat în tinerețe Mioara Roman / foto: Arhiva Click!

În ultima perioadă, Mioara Roman a luptat cu o boală grea, boala Parkinson, care i-a pus la încercare starea de sănătate. De asemenea, suferea și de o degenerare neurocognitivă și avea la activ mai multe accidente vasculare cerebrale.

Pentru a se asigura că mama ei are parte de cea mai bună îngrijire, Oana Roman a ales să o interneze într-un centru specializat pentru vârstnici, unde a beneficiat de tratament medical adecvat. Din păcate, Mioara Roman s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, noaptea trecută, iar fiica ei nu a putut să îi fie alături în ultimele clipe de viață.

Ce meseria a avut Mioara Roman în tinerețe

Cum arăta Mioara Roman în tinerețe / foto: Arhiva Click!
Cum arăta Mioara Roman în tinerețe / foto: Arhiva Click!

Mama Oanei Roman a avut o meserie impresionantă în tinerețe, de care nu foarte multe persoane știu. A fost extrem de respectată și apreciată în societate. A studiat limba arabă sub îndrumarea reputatului profesor Yves Nathan Goldenberg. A manifestat o pasiune profundă pentru această limbă și cultura arabă, devenind un expert în domeniu. Bineînțeles, nu a fost doar profesoară de limba arabă, ci a lucrat 17 ani la Radio București Internațional, până în 1981, ca șefă a secției de arabă.

De-a lungul carierei sale, a avut ocazia să ia interviuri unor personalități marcante, precum președintele egiptean Hosni Mubarak sau fostul rege al Iordaniei, Hussein. Mai mult decât atât, însăși Elena Ceaușescu îi solicitase să fie translatorul ei, dar a refuzat-o, relatează unica.ro.

Deși a avut o carieră lungă ca profesoară de limba arabă, în tinerețe, fosta soție a lui Petre Roman a activat ca reporter de război. Cu o viață marcată de multiple contribuții în jurnalismul radiofonic și traduceri de prestigiu în domeniul istoriei și civilizației țărilor arabe, Mioara Roman a avut o viață plină de împliniri pe toate planurile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net