Înmormântare cu fast pentru Mioara Roman! Ce a cerut Oana Roman pentru funeraliile mamei sale? Gabriela Lucuțar: „Patru preoți, flori albe și...”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Mioara Roman va fi înmormântată cu mare fast! Fiica ei, Oana Roman, și-a dorit pentru mama ei funeralii impozante, pe măsura personalității fostei soții a lui Petre Roman. Gabriela Lucuțar, supranumită Regina Întunericului, a pregătit totul împreună cu Oana Roman, încă din luna decembrie a anului trecut. Click! vă oferă toate amănuntele de la ceremonia funerară a Mioarei Roman, în exclusivitate!

Mioara Roman s-a stins din viață, în noaptea de 22 spre 23 februarie, la azilul din Snagov, acolo unde era internată de mai multă vreme.

Fosta soție a lui Petre Roman a suferit un stop cardio-respirator, chiar cu două luni înainte de a împlini 84 de ani, și medicii nu au mai putut să mai facă nimic de această dată pentru a-i salva viața.

image

Gabriela Lucuțar se ocupă de funeraliile Mioarei Roman: „Am stat șase ore și am stabilit tot cu Oana!”

Chiar dacă moartea mamei ei a prins-o departe de casă, Oana fiind plecată în vacanță cu fiica ei în Egipt, fiica lui Petre Roman a fost prevăzătoare și are deja pregătite toate necesare înmormântării Mioarei. 

În luna octombrie a anului trecut, Mioara Roman a ajuns în stare gravă la spital, unde a suferit o intervenție chirugicală în urma căreia a fost intubată. La acel moment, medicii îi mai dădeau doar 10 la sută șanse de supraviețuire Mioarei Roman.

Disperată, Oana Roman a apelat atunci la buna ei prietenă Gabriela Lucuțar, supra-numită Regina Întunericului, pe care a însărcinat-o să se ocupe de funeraliile Mioarei Roman. 

Nu mai puțin de șase ore au stat cele două în discuții pentru a pune la punct  în detaliu înmormântarea, pe care Oana și-o dorește a fi una fastuoasă, pe măsura personalității impunătoare a mamei sale. 

„Am vorbit în detaliu absolut tot cu Oana despre înmormântarea mamei ei încă de când medicii i-au spus că mai are 10 la sută șanse să supraviețuiască. Am stabilit absolut tot, Oana a venit la mine la firmă și am pus la punct tot, șase ore am stat împreună și am discutat. 

Ea mi-a cerut să fie un eveniment decent, organizat însă la superlativ, cu fast, pentru că doamna Mioara a fost o personalitate impozantă”, a declarat Gabriela Lucuțar,în  exclusivitate pentru Click!

„Și-a dorit ca mama ei să fie frumoasă pe ultimul drum”

Gabriela Lucuțar ne-a dezvăluit și care a fost cea mai mare dorință a Oanei Roman în ceea ce o privește pe mama sa. 

„Oana și-a dorit cel mai mult ca eu să o fac frumoasă pe mama ei pe ultimul drum, pentru că a fost o femeie frumoasă. 

Îi vom face un procedeu care se numește tanatoestetică funerară, o procedură de reconstrucție”, ne-a mai spus Regina Întunericului.

image

„Vor fi trei preoți care vor oficia slujba, multe flori albe și va fi dusă cu limuzina”

Mioara Roman va avea parte de o ceremonie funerară impresionantă, slujba urmând să fie oficiată de un sobor format din patru preoți. 

„Pentru funeralii, Oana a solicitat foarte multe flori albe, un munte de flori albe, se vor împarți foarte multe pachete pentru persoanele nevoiașe. 

Va fi dusă cu o limuzină de lux, iar slujba va fi oficiată de patru preoți”, a mai spus Gabriela Lucuțar, pentru Click!

Oana Roman: „Mama a murit în somn! A plecat liniștită”

În ultima perioadă a vieții, Mioara Roman suferea de mai multe probleme de sănătate, starea sa generală fiind vizibil deteriorată. 

S-a operat de colecist, apoi i-a fost extirpat un lipom infectat și a fost diagnosticată cu Parkinson, mâna dreaptă fiind paralizată. 

De altfel, cu o recurență îngrijorătoare, ea a făcut mai multe mai multe accidente vasculare cerebrale.

Decesul fostei soții a lui Petre Roman s-a produs în somn, în urma unui stop cardiorespirator. 

 „Ieri era bine, au mobilizat-o, totul era bine. La ora 1 noaptea a decedat practic în somn. Așa cum și a dorit. În liniște și fără dureri. A făcut stop cardiac și au resuscitat-o, dar fără succes.

A plecat liniștită. În pace și așa cum și a dorit. Mereu a spus ca vrea să moara în somn. Și Dumnezeu i-a împlinit dorința. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace. Va fi acum alături de părinții și sora ei”, a spus Oana Roman pentru spynews.ro.

Cine a fost Mioara Roman?

Mioara Roman a fost căsătorită cu Petre Roman din 1974 până în 2007 și o au împreună pe Oana Roman. 

Înainte de Petre Roman însă, Mioara mai avut un mariaj cu Iosif Zilahy, care a durat timp de 12 ani, din care a rezultat fiica ei cea mare, Catinca.

Mioara Roman a fost jurnalist de radio, traducătoare şi profesoară de Limbă şi Civilizaţia Arabă.

S-a născut pe data de 19 aprilie 1940, iar o parte din copilărie a petrecut-o în Varșovia. În 1945, tatăl acesteia a fost numit prim-secretar în Varșovia, motiv pentru care familia Mioarei s-a mutat acolo.

Fosta soție a lui Petre Roman a urmat ulterior cursurile Școlii particulare Franceze din Varșovia, însă tatăl său a considerat că trebuie să învețe într-o școală românească.

Astfel, mama Oanei Roman s-a mutat împreună cu sora sa la bunici, apoi la internat. Ulterior, aceasta a studiat limba arabă sub coordonarea profesorului Yves Nathan Goldenberg și a fost o profesoară de renume în țara noastră.

Mioara a lucrat timp de 17 ani la Radio București Internațional, ca șefă a secției de limbă arabă. Aceasta se mândrea că  a avut ocazia să ia interviuri unor nume mari ale lumii, precum președintele egiptean Hosni Mubarak sau fostul rege Hussein al Iordaniei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
banner roxana vancea png
dana budeanu instagram 2 jpg
Bebelus, sarcina  jpg
banner hoteluri vedete png
image
actualitate.net
image
actualitate.net