Ce sumă a încasat Mircea Diaconu pentru rolul său din filmul „Asfalt tango”. Ce a făcut actorul cu banii: „Era să mă cert cu soția când i-am zis...”

Mircea Diaconu este unul dintre actorii care au făcut furori de-a lungul anilor, în România. Maestrul în vârstă de 74 de ani este și primul actor din țară care și-a dat demisia, devenind liber profesionist. În cadrul unui interviu, acesta a vorbit despre câștigurile sale. 

Mircea Diaconu, despre câștigurile sale / Sursă foto: Facebook- Colaj Click
Mircea Diaconu, despre câștigurile sale / Sursă foto: Facebook- Colaj Click

Mircea Diaconu a încasat 6.000 de dolari pentru filmul „Asfalt Tango”

În cadrul unui interviu acordat Revistei Viva, în urmă cu ceva timp, Mircea Diaconu a vorbit, printre altele, și despre câștigurile sale. Pentru filmul „Asfalt tango”, maestrul a încasat 6.000 de dolari pe care a vrut să îi investească într-un tractor.

„După Revoluție, am făcut primul film cu Nae Caramfil, „Asfalt tango, în care în rolul principal eram și eu, și era doamna Charlotte Rampling, actriță de Hollywood, partenera lui Paul Newman, acesta era nivelul. Și era partenera mea. Ea avea contract într-o zi de filmare pentru cât aveam eu în toate cele 40 și ceva de zile ale mele. Dar nu avea nicio importanță. Între noi nu era nicio diferență. Calitatea noastră profesională era satisfacția mea și împlinirea mea. Avea importanță câștigul?

Oricum au fost niște bani buni, 6.000 de dolari la vremea aceea. Mergeam cu bicicleta spre casă, după ce am semnat contractul, și mă gândeam ce fac cu banii. Acasă era să mă cert cu soția când am zis că îmi iau un tractor. „Cum să îți iei un tractor?. Păi, zic: „Un tractor produce. Nu vreau să stric banii. Nu am luat nici în ziua de azi. Nu m-a lăsat să iau tractor. Dar ce mă doare e că tinerii nu au ajuns să facă nimic în viață, profesional vorbind, și se întreabă cât le iese. Te anulezi ca actor”, a declarat Mircea Diaconu pentru sursa citată. 

Mircea Diaconu: „Dacă vrei bani, mergi în altă parte”

Pe de altă parte, actorul a vorbit și despre nemulțumirile sale legate de câștigurile obținute din actorie. Acesta este de părere că, deși, veniturile sunt mult mai mici decât cele ale unui parlamentar, actoria nu înseamnă bani, ci amintiri de neuitat. 

„Să se facă altceva! Îl obligă cineva să se facă actor? Actor ești ca să realizezi roluri, să realizezi momente teatrale de nerepetat. Acelea de rămân în spectator pe toată viața lui. Dacă vrei bani, mergi în altă parte”, a mai spus Mircea Diaconu pentru aceeași sursă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
image
image
image
image
image
image
mihai petre elwira colaj instagram jpg
banner doina teodoru png
iulia albu fiica colaj instagram jpg
Iuliana Tudor și mama sa foto arhiva personală png
banner irinel si irina columbeanu png
george burcea colaj instagram jpg
oana pellea instagram jpg
mariana moculescu colaj instagram png
image
actualitate.net
image
actualitate.net