Mircea Diaconu, derapaj grav la adresa acuzațiilor Vioricăi Vodă: «O formă de amantlâc inclusă profesiei»

Ultima actualizare:

Actorul Mircea Diaconu a făcut afirmații cu privire afirmațiile Vioricăi Vodă, despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă în urma rolului pe care l-a interpretat în filmul „Filantropica”, în care a jucat și Mircea Diaconu. 

Mircea Diaconu a făcut declarații pe baza afirmației Vioricăi Vodă de la Gala Premiilor Gopo 2022
Mircea Diaconu a făcut declarații pe baza afirmației Vioricăi Vodă de la Gala Premiilor Gopo 2022

În urma declarației pe care Viorica Vodă a făcut-o pe Premiile Gopo 2022, actorul Mircea Diaconu a afirmat că actrița era „foarte enervată, că, mă rog, are o vârstă și ea, și nu a fost angajată niciodată”. 

Mircea Diaconu, mesaj privind declarația Vioricăi Vodă

De asemenea, în cadrul declarației, Mircea Diaconu a afirmat că Viorica Vodă s-a lăsat influențată de moda de la Hollywood, unde hărțuirea sexuală este adusă în atenția publicului. 

Vezi și Simona Gherghe, scandalizată după mărturia Vioricăi Vodă

În cadrul afirmației actorului, Mircea Diaconu a comparat evenimentele ce au loc în mai multe industrii din România cu mișcarea #Metoo, în care era adusă în atenția opiniei publice problema hărțuirii sexuale. 

De altfel, actorul a mai afirmat că hărțuirea sexuală a actrițelor este ,,o formă de amantlâc inclusă profesiei,,, iar Diaconu a afirmat că nu vede nimic greșit într-o astfel de practică. 

”Vorbim de hărţuire din clipa în care la Hollywood a fost un succes mondial. Totul a plecat de acolo. Eu ştiam că asta se numeşte bârfă de culise, amantlâc, inclus fenomenului teatral. S-au scris cărţi despre primadone care făceau carieră în felul acesta. (....)

Eu, intrând în profesie acum vreo 50 şi ceva de ani, am perceput acest lucru ca fiind ceva de cabină.(...) La americani, când s-a început cu povestea cu #Metoo ăla, a devenit hărţuire. 

Altfel este o formă de amantlâc, inclusă profesiei. Acum, nu ştiu foarte exact, pentru că sunt cazuri şi cazuri… În tot ce am văzut de-a lungul a zeci de ani au fost cariere care s-au bazat pe genul ăsta, dar au fost şi de-o parte şi de cealaltă. 

Ori hărţuirea, aşa cum vine ea ca produs Hollywood, este făcută de regizor, de producători, de directori, cei care contează nu de actori. Actorii nu contează”, a precizat Mircea Diaconu.

Continuându-și pledoaria, actorul Mircea Diaconu a declarat că este convins că este o exagerare, dând exemplu chiar de la Parlamentul European, în perioada în care a fost europarlamentar. 

„Şi, credeţi-mă, am văzut-o şi eu. Eram la Parlamentul European şi acolo a venit ca un val, pur şi simplu. Erau nişte doamne care ziceau că au fost hărţuite, pe funcţii, pentru parlament, pentru comisii. Dă-o naibii de treabă, nici chiar aşa!”, spune Mircea Diaconu.

De asemenea, actorul a mai considerat că hărțuirea sexuală, nu doar la nivel național, este supraestimată, fiind vorba, de fapt, doar de relații liber consimțite. Diaconu a amintit perioada în care a fost actor, dând ca exemplu relația pe care una dintre colegele sale o avea cu regizorul filmului. 

„La câte filme am făcut, la o mare parte dintre ele, partenera mea de film era amanta regizorului. Care e problema? (…) Nu e românească povestea asta şi nu e cazul să fie…”, a exemplificat actorul. 

Din industria cinematografică, la politică

Mircea Diaconu este printre cele mai importante personalități ale filmului românesc. Acesta a apărut, pentru prima dată, pe scenă în anul 1970, iar pe micile ecrane, doi ani mai târziu. După ce și-a construit o carieră în lumea teatrului și a filmului, actorul a intrat în politică, după ce a făcut parte din Revoluția din 1989. 

În anul 2008, acesta s-a afirmat în politica românească, devenind membru al Senatului României. În anul 2019, acesta a candidat pentru funcția de Președinte, dar s-a clasat pe locul al patrulea. 

Viorica Vodă, moment plin de curaj la Gala Premiilor Gopo 2022

La Gala Premiilor Gopo 2022, Viorica Vodă a făcut declarații pline de curaj, în care a vorbit despre hărțuirea sexuală, la care a fost supusă în cadrul industriei cinematografice și în lumea teatrului românesc, după ce a jucat în filmul „Filantropica”. 

Citește și Viorica Vodă, confesiune teribilă, la Premiile Gopo: «Am făcut psihoterapie pentru hărţuirea sexuală din sistem»

Artista a amintit că a făcut ani de psihoterapie după ce a fost expusă la hărțuirea sexuală ce are loc în sistem. La vârsta la care a jucat în Filantropica, la 20 de ani, aceasta nu era „pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net