Ce tradiție respectă Iana de Paște?! „Iau cardul soțului și fac ravagii!”

#Exclusiv Click!

De Paște, cumpăram haine și pantofi noi, pentru a le purta special în ziua de sărbătoare. Această tradiție se mai respectă și acum, mai ales în unele zonele din țară. Iana Novac, solista de la trupa A.S.I.A, este una dintre vedetele care ține în mod deosebit la acest obicei. De Paște, solista face shopping, nu glumă, și golește cardurile soțului, mărinimos că doar e sărbătoare.

Paștele este, fără doar și poate, una dintre cele mai importante sărbători ale creștinilor, motiv pentru care românii se pregătesc temeinic pentru ea.

Mai mult sau mai puțin superstițioși, mulți dintre români respectă și în prezent numeroasele tradiții și obiceiuri de Paște, de la vopsirea ouălor, la curățenia de primăvară și până la purtarea de haine noi în zi de sărbătoare.

Iana Novac (39 de ani), solista de la trupa A.S.I.A, nu concepe să nu-și cumpere haine noi, în fiecare an, de Paște. Solista atentează în preajma acestei sfinte sărbători la cardul soțului, pe care aproape că-l golește la cumpărături.

Iana Novac: „Îmi cumpăr multe haine primăvăratice”

Achiziționează ținute noi, primăvăratice, nu doar pentru ea, ci pentru toată familia.

Eu de Paște, mai bine zis cadourile mele pentru cei dragi sunt hainele noi. Și eu la rândul meu dacă mă întreabă mama sau soțul ce vreau de Paște le zic că vreau cardul ca să mă îmbrac din cap până în picioare.

Mi se pare această sărbătoare ca o reînnorie. E altfel, totul e nou, e proaspăt. Vrei să fii și tu proaspăt în haine noi. Așa că iau cardul de la soț de obicei și fac ravagii! Îmi cumpăr multe haine noi-nouțe, cu flori, culori intense, deschise, de primăvară. Verdele e preferatul meu!”, ne-a mărturist solista de la A.S.I.A.

Cântă de Paște la Covasna

Și anul acesta, de sărbătorile pascale, Iana va fi pe scenă.

De Paște și anul acesta voi cânta, deci voi fi pe scenă. Am un concert la Covasna, la munte și voi fi acolo. Îmi iau și familia cu mine, vom sta împreună, ne bucurăm de muzică, de petrecere, de mâncare și de natură. Îmbin utilul cu plăcutul, mereu fac așa”, ne-a mai spus vedeta.

Tradiția purtării hainelor noi a apărut în urmă cu mai bine de o mie de ani, la începutul creștinismului. Hainele noi se purtau în momentul în care era botezată o persoană, pentru a demonstra că împărtășesc noua viață a lui Iisus Hristos. Faptul că porți haine noi de Paște simbolizează de faptt purificarea corpului, dar și a sufletului și îți va aduce noroc și sănătate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Banner Monica Ene
Cristina Vasiu avion 1  jpg
Gabriela Cristea scaled e1693250543479 1024x577 jpg
555 (1) jpg
kate middleton getty jpg
555 jpg
banner catalin botezatu png
andreea bostanica ilinca vandici colaj instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net