Cine a fost cu adevărat tatăl Oanei Sârbu. Puțină lume știe asta

Crăciun în doliu pentru Oana Sârbu. Actrița și-a îngropat tatăl, pe renumitul actor de pantomimă Romulus Sârbu, după ce anul trecut și-a condus mama pe ultimul drum. 

Anton Nicolae și Romulus Sârbu, celebrul cuplu de actori de pantomimă
Anton Nicolae și Romulus Sârbu, celebrul cuplu de actori de pantomimă

Solista își diviniza părinții și vorbea mereu la superlativ de cei care i-au dat viață. Discret cu aparițiile televizate în ultimii ani, regretatul Romulus Sârbu a pus, de-a lungul carierei, zâmbete pe fețele a milioane de români. Numerele sale de pantomimă erau artă pură și o dovadă incontestabilă de talent actoricesc. 

Oana Sârbu, alături de părinții ei. Foto: arhivă personală
Oana Sârbu, alături de părinții ei. Foto: arhivă personală

În 2015, Oana Sârbu a apărut la emisiunea "Te cunosc de undeva" (Antena 1), alături de părintele său", într-un moment artistic de excepţie. Oana Sârbu a intrat în pielea personajului Gică Petrescu, iar în momentul în care a păşit pe scenă, acolo se afla deja tatăl ei, Romulus. Părintele artistei l-a interpretat pe Romică. Momentul a fost cu atât mai incitant, cu cât telespectatorii au mai rar ocazia să o vadă pe vedetă alături de tatăl ei.

Cine a fost Romulus Sârbu, tatăl oanei sârbu

Romulus Sârbu s-a născut pe 5 martie 1935 și a fost un un renumit actor român de pantomimă. Absolvent al Școlii de Coregrafie "Floria Capssaly", Romulus Sârbu și-a început activitatea profesională la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", din Capitală. În anul 1958 înființează cuplul comic fantezist ”Anton și Romică”, jucând memorabil alături de Anton Nicolae, până în 1988. Cei doi au debutat într-un spectacol intitulat "Concertul tinereții", la Teatrului Satiric-Muzical "Constantin Tănase", din București. Datorită succesului pe care l-a avut, cuplul a devenit indispensabil genului de revistă și music-hall. Anton și Romică au efectuat turnee în Paris, Budapesta, München, Tel-Aviv, Varșovia, URSS, Turcia, Grecia, Egipt etc. Printre spectacolele renumite ale cuplului Anton și Romică amintim: 

  • "Primul spectacol" (1952)
  • "Fără mănuși" (1953-1954)
  • "Pe aripile revistei"
  • "Ca la revistă" (1963)
  • "Revista dragostei" 1965
  • Revista 58 (1957)
  • Nuntă la mănăstire (1958)

Tatăl Oanei Sârbu a murit la vârsta de 86 de ani

Duminică, Oana Sârbu a anunțat, pe Facebook, decesul tatălui ei, Romulus Sârbu.  Solista nu a oferit detalii despre data exactă a morții, ori circumstanțele în care Romulus Sîrbu a murit. ,,Te iubesc, poezie de om, sensibilitate și rafinament, spectacol de emoții li trăiri! Toată lumea te iubește. Dacă aveai încă un pic de răbdare, Al decorase brăduțul într-un fel în care ți-ar fi plăcut tare", a postat actrița pe pagina ei Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net