Cine este Alec Secăreanu, actorul român din cel mai așteptat serial HBO Max: „Spy/Master”

#Exclusiv Click!

Veste bună pentru fanii producțiilor de acțiune! În curând va debuta, la HBO Max, serialul „Spy/Master", o poveste cu actori români, rolul principal aparținându-i lui Alec Secăreanu, devenit deja vedetă la Hollywood datorită rolului din „Tărâmul fericirii".

Alec Secăreanu se bucură de succes atât în țară, cât și peste hotare
Alec Secăreanu se bucură de succes atât în țară, cât și peste hotare

Povestea creată de Adina Sădeanu și Kirsten Peters este plasată la apogeul Războiului Rece și acoperă o săptămână din viața personajului fictiv Victor Godeanu, interpretat de Alec Secăreanu („Țara lui Dumnezeu", „Amonite", „Happy Valley").

Ce rol va avea actorul roman Alec Secăreanu in „Spy/Master” de pe HBO 

Personajul interpretat de Alex Secăreanu este mâna dreaptă a lui Nicolae Ceaușescu, dar și cel mai important consilier al acestuia.

Totuși, Victor Godeanu are un secret! Este agent dublu și trebuie să părăsească România, dar și să scape de Ceaușescu, înainte ca acoperirea lui să fie compromisă. Având o singură șansă pentru a rămâne în viață, Victor Godeanu se folosește de o călătorie diplomatică în Germania pentru a fugi în Statele Unite. Ajutat de o agentă Stasi sub acoperire și, totodată, fostă iubită (Svenja Jung, Deutschland '89), dar și de un agent CIA (Parker Sawyers, Southside with You), Godeanu trebuie să evite agenții KGB și spionii propriei țări (Ana Ularu și Laurențiu Bănescu), conștient că dezertarea îi pune familia în pericol în urmă de moarte.

Scenariul serialului de șase episoade a fost ales câștigător, în urma concursului național organizat în România de HBO, „Write a Screenplay For...". Serialul este produs de Proton Cinema și Mobra Films pentru HBO Max.

image

Primele două episoade ale serialului au fost prezentate în premieră la „Festivalul de Film de la Berlin”, în cadrul Berlinale Series, în luna februarie. Ambele episoade vor fi disponibile, la nivel global, pe platforma HBO Max, din 19 mai, urmând ca restul de patru episoade să fie difuzate săptămânal, unul câte unul.

Spy/Master a fost creat și scris de Adina Sădeanu și Kirsten Peters, regizat de Christopher Smith (Temple, Alex Rider).

Alec Secăreanu a jucat în „God's Own Country”
Alec Secăreanu a jucat în „God's Own Country”

Cine este Alec Secăreanu, actorul din „Spy/Master”

Primele rol interpretat de acesta a fost în serialul „Daria, iubirea mea", de la Acasă, în anul 2006. La acea vreme, Alex Secăreanu l-a interpretat pe Florin Cernea, un tânăr îndrăgostit, care după câteva episoade, se sinucide. A mai jucat în „Cu un pas înainte", „Pariu cu viața" de la PRO TV, dar și în „Fetele lu' dom Profesor" de la Kanal D.

Totuși, rolul cu care Alex Secăreanu s-a remarcat a fost cel din „God's Own Country", film regizat de Francis Lee, peliculă care seamănă cu drama din 2005, „Brokeback Mountain", cu Heath Ledger și Jake Gyllenhaal în rolurile principale. Din distribuția acestui film face parte Alec Secăreanu (38 de ani), în rolul românului imigrant Gheorghe Ionescu, cel care are o relație cu fiul șefului său, Johny Saxby, interpretat de Josh O'Connor. Filmările au avut loc în Anglia, iar Alec a dat câteva probe pentru rolul principal.

„Eram în România când am auzit de acest proiect, am luat legătura cu ei, apoi Francis, regizorul, a venit în Romania, fiindcă dorea să cunoască mai mulți actori români. După care, am mers la Londra cu alți trei actori români, pentru a da testul de compatibilitate cu Josh, iar testul a decurs foarte bine", a povestit Alec la vremea respectivă.

Pentru a intra cât mai bine în pielea personajului, Alec a muncit din greu, fiind necesare nenumărate repetiții.

 "În plus, am făcut foarte multe repetiții. În scenariu, scenele de sex erau foarte explicite. Iar pentru a executa totul foarte precis, noi am decupat toate gesturile și le-am numerotat: numărul 4, eu ridic brațul, numărul 5, te lovesc. Și așa ne-am ajutat reciproc, folosind aceste semne", a mai spus actorul 

Spy / Master | Trailer oficial | HBO Max - YouTube

Lansat în Marea Britanie, acesta a fost considerat „unul dintre cele mai promițătoare debuturi britanice din ultimii ani" (Sight&Sound). În Statele Unite ale Americii,  filmul a cucerit publicul, înregistrând succese de box office și cronici elogiante.

Filmul a fost lansat și premiat la Sundance Film Festival, „God's Own Country" devenind în scurt timp unul dintre cele mai discutate filme în presa internațională anul acesta – lucru datorat atât tematicii LGBT, cât și numărului impresionant de festivaluri unde a fost selectat și premiat: „Premiul regiei” la Sundance Film Festival, Männer Jury Award la Berlinale, „Cel mai bun lungmetraj britanic” la Edinburgh International Film Festival, „Premiul Special al Juriului” la TIFF Cluj, „Premiul Publicului” la Frameline San Francisco International LGBTQ Film Festival.

Alec Secăreanu, un actor discret

În țară, actorul a jucat anul trecut în serialul „RUXX", iar anul acesta va putea fi văzut în „Spy/Master". Alec s-a născut în București, pe 4 decembrie 1984 și este foarte discret în ceea ce privește viața lui particulară.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
banner Antonio passarelli png
banner gabriela cristea lena enache png
de niro trump jpg
Medalioane de miel cu roşii a la Chef Jakob Hausmann
maia morgenstern colaj facebook jpg
anisia gafton colaj facebook jpg
banner delia png
oana si mioara roman colaj instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net