EXCLUSIV Click! a intrat în culisele noului show "Masterchef - Restul e plăcere" de la Acasă
Sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 20.00, va începe pe Acasă un nou show gastronomic, intitulat "Masterchef - Restul e plăcere". Click! a vrut să afle mai multe despre culisele acestei producții și am stat de vorbă cu Sînziana Zaharia, Show Runner Pro TV.
Astfel că încă de la început am aflat că "anual, în România, oamenii aruncă 1.3 milioane de tone de alimente, iar toate aceste resturi pot fi folosite și transformate în feluri de mâncare uimitoare”.
Emisiunea este despre cum putem să reducem această risipă alimentară prin a ne folosi de ingredientele rămase prin frigider, despre combinarea ingredientelor în rețete inedite și tips and tricks de la Radu, Foa și Hadad.
”Show-ul este și despre momente amuzante, provocări pentru cei trei chefi care vor fi puși în situațîi dificile, sub presiune, devenind astfel o „competiție” amuzantă între ei. Provocarea principală vine din faptul că trebuie să mulțumească diverși invitați, fiecare cu pretențiile lui, pentru că, la finalul episodului, să iasă câștigători. Printre invitațîi emisiunii vor fi Pavel Bartoș, Carmen Tănase, Mihaela Tatu sau Adi Nartea", povestește Sînziana Zaharia, Show Runner Pro TV.
”Ne-am gândit să folosim toate ingredientele rămase după fiecare ediție de la MasterChef”
Am vrut să știm dacă intrăm în culisele emisiunii "MasterChef" sau a preparatelor făcute acolo și iată ce am aflat.
"Putem spune și așa. Doar că, aici, vor găti doar chefii. Practic, ne-am gândit să folosim toate ingredientele rămase după fiecare ediție de la MasterChef și să îi provocăm pe cei trei chefi să le folosească, demonstrându-ne că «resturile» pot fi combinate rezultând adevărate farfurii de fine dining.”
Așa cum spuneam, ce vom vedea în emisiunea "MasterChef – Restul e plăcere" este tocmai felul în care putem folosi ingredientele rămase, fără să le aruncăm și să facem risipă alimentară. Cei trei chefi ne încurajează să gătim cu ceea ce avem la dispoziție și, evident, ne dau tips and tricks despre cum putem face că aceste „resturi” să se transforme în farfurii care arată sezațional, cu preparate gustoase.
- Click!: Lucrezi cu cei 3 chefi. Care dintre ei răspunde mai repede solicitărilor? Care e mai deschis și cine îți da rețete de preparate?
Sînziana Zaharia: Lucrez foarte bine cu toți trei, sunt persoane pline de viață și amuzante, de la care chiar am învățat câteva secrete importante din bucătărie. Le cer rețete în funcție de ce vreau să mănânc.
- Gătești? Dacă nu știi ceva, te inspiri de la ei?
Da, îmi place să gătesc. Din păcate, nu am atât de mult timp pe cât mi-aș dori. Au o poftă chefii când gătesc, încât mă provoacă și pe mine să merg acasă să fac rețetele respective. Și chiar încerc să evit risipa, așa că mi-a prins tare bine această perioadă pentru că am învățat tare multe.
- Cum e să lucrezi cu... mâncare? Nu vi se face poftă să gustați?
Ba da, mai ales dacă ești pofticios. Dar avem reguli foarte stricte pe platou. De aceea, mulți dintre noi suntem foarte stimulați după o zi de filmare, încât mergem acasă și ne apucăm de gătit.
Cine este Sînziana Zaharia
Sînziana Zaharia face producție de 12 ani. ”Înainte de MasterChef – restul e plăcere, am făcut, tot la PRO TV, cel mai curajos experiment social al momentului, «Căsătoriți pe nevăzute». A fost un proiect diferit și tare fain.”
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!