Cristina Deleanu, directoarea din „Liceenii”, e un munte de optimism și la 83 de ani: „Ce e cu tâmpenia asta...?”. Din ce bani trăiește acum?

#Exclusiv Click!

Vă mai amintiți de directoarea din „Liceenii” (1986), care mereu trebuia să face pace, în cancelarie, între Isoscel și Socrate, profesorii aflați mereu în contradictoriu? Actrița Cristina Deleanu (83 de ani), soția lui Eugen Cristea (72 de ani), ne-a dezvăluit, exclusiv pentru Click!, cum își petrece timpul, după ce a luat o pauză de la teatru, dar și din ce bani trăiește acum.

„Mi-au cam ajuns cei 60 de ani de teatru”

Actriță Cristina Deleanu, căreia rolul din „Liceenii” i-a adus celebritatea, a decis să ia o pauză de la teatru, după o viață închinată scenei:

„Mie, personal, mi-au cam ajuns cei 60 de ani de teatru. Mai fac și pauze. Nu că nu m-aș mai simți în formă, dar acum nu mai e obligatoriu să urc pe scenă. Mai îmi văd și de casă, de citit, de scris. Soțul meu, însă, Eugen, este în plină activitate, în plină mișcare, cu spectacolele, el este mai mult cu drumurile.

Din ce bani trăiesc acum? Mi-au mai pus un pic, la pensie, dar trebuie să mărturisesc că noi, actorii, avem și un mic avantaj, mai câștigăm ceva și din drepturile de autor, de difuzare. Am făcut și o reclamă, la un lanț de farmacii, a fost foarte bine plătită.

Am mai jucat în serialul „Lecții de viață” (PRO TV), am dublat voci de desene animate, cu Eugen. Dar, acum vin și generațiile din urmă și e normal să se zbată și ei pentru existență și pentru talentul lor”, spune Cristina Deleanu, exclusiv pentru Click!

„Eu și Eugen facem lecțiile cu trei copii din bloc”

Cristina Deleanu, un munte de optimism, și la vârsta de 83 de ani, le oferă tuturor, prin intermediul Click!, un remediu împotriva depresiei:

„Eu nu înțeleg, ce e tâmpenia asta, de depresie? Pune mâna pe o carte și liniștește-te! Lumea prea se agită, multe lucruri sunt îngroșate, știrile sunt derutante. Există, da, in păcate și probleme grave, ale tineretului, de care trebuie cineva să se ocupe serios.

Fiecare generație să-și caute scopul și drumul. Eu și Eugen încercăm să ne facem o viață echilibrată, liniștită, să nu ne speriem de ce e în jur. Suntem niște oameni normali, care am învățat să luăm lucrurile așa cum sunt.

Am ceva de dirigintă în mine, ca în „Liceenii”, eu și Eugen facem lecțiile la franceză și la desen cu trei copii din bloc. Sunt foarte buni, au rezultate și asta ne face bine și nouă”.

A avut o legătură de suflet cu Isoscel din „Liceenii”: „Avea un umor dement!”

Cristina Deleanu, directoarea din „Liceenii”, susține că de Tamara Buciuceanu, Isoscel, în film, care a încetat din viață în urmă cu cinci ani, a legat-o o frumoasă prietenie, încă de dinaintea filmărilor, din lungile lor turnee cu spectacolele de teatru, unde și-au mai spus of-ul și au împărțit o bucată de pâine:

„Tamara ținea foarte mult la mine, vorbeam adesea la telefon, am jucat împreună și în multe piese de teatru. Era înțelegătoare, plăcută. În „Liceenii” am filmat împreună scena cu broasca, a fost tare distractiv. Nu era genul de profesoară severă antipatică, era profesionistă până în măduvă oaselor, știa ce are de făcut, era un munte de talent.

Dar, în turnee cunoști mai bine oamenii, așa că atunci ne-am împrietenit mai mult, mergeam împreună la cumpărături, avea un haz absolut dement. Iar de tânăra generație de actori era foarte legată, nu era un om scorțos, adora prezența oamenilor, iar ei au iubit-o sincer”, ni s-a mai confesat Cristina Deleanu, exclusiv pentru Click!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
catalina mustata jpg
carmen tanase jpg
Captură de ecran din 2024 10 18 la 18 29 25 png
stefan banica jpg
stefan banica jr instagram jpg
Banner Fuego
radu beligan jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net