Cu ce se ocupă Horia Vârlan de când nu mai are emisiune. "S-a terminat cu televiziunea. Acum fac...”
Unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari a fost și este, cu siguranță, Horia Vârlan, pe care îl știți de la tv, din emisiunea „Mama mea gătește mai bine”, dar și din alte proiecte de televiziune. Cum se apropie Floriile și Paștele ne-am gândit să vedem ce mai face, cu ce se ocupă și ce ne propune pentru mesele de sărbători.
În ultimii ani nu a fost nici un Paște fără rețetele lui Horia Vârlan (60 de ani) așa că ne-am propus și anul acesta să vedem ce mai face maestrul bucătar, chiar dacă a dispărut de pe micile ecrane. Astfel că n-am stat pe gânduri și l-am sunat ca să aflăm noutățile din viața lui. Și chiar sunt destule, căci chef Vârlan are o mulțime de vești.
„S-a terminat cu televiziunea, n-am mai făcut nimic cu Prima TV pentru că nu mi-a mai convenit combinația și anturajul. În rest nu m-a mai solicitat nimeni, probabil vor alt gen de specialiști. Mi-au zis foarte mulți telespectatori, foarte des, dar bag seama că nu mai sunt pe gustul producătorilor de emisiuni. Probabil că se caută altceva”, a spus Horia, pentru Click!
„Mi-am schimbat activitățile, tot cu bucătăria, dar am un atelier gastronomic, unde fac mâncare și acum sunt la serviciu, și fac preparate pentru evenimente, pentru alții”, a mai adăugat acesta.
Horia Vârlan, profesor de gătit
„Din toamna anului trecut am început să predau la liceul tehnologic Cezar Nicolau din comună Brănești, unde locuiesc. Predau partea asta de gastronomie, de bucătărie. Mai am firma mea de consultanță, de catering, pe care o am de 20 de ani, vând mâncare. Am și site și pagină de facebook unde mă puteți găsi și puteți comanda atât pentru Florii, meniu personalizat cât și pentru sărbătorile de Paște. În fiecare zi facem meniuri speciale, de evenimente, meniul zilei, avem câteva firme aici și le trebuie și lor câte 100 de preparate zilnic", ne-a povestit maestrul Horia.
„De Paște vă recomand cu drag produsele pe care eu le fac pentru familia mea. Pentru Florii, merge o Plăcintă dobrogeană cu brânză sărată. Ingrediente: foi plăcinte, telemea de vacă, praz, ouă, lapte bătut, smântână, griș. Iar pentru Paște: Plăcintă cu pui și cașcaval. Ingrediente: foi de plăcintă, pulpă de pui dezosată, ceapă, morcovi, țelină, mărar, cașcaval, pesmet, ouă".
3 ponturi pentru masa perfectă
Iată și trei ponturi pentru ca masa de Paște să fie un succes pentru orice gospodină:
- Ca să iasă cea mai bună ciorbă de miel, carnea trebuie să fie tăiată bucăți nu foarte mari. Folosiți gâtul și căpățâna (celor care le place căpățâna), coada și șira spinării. Dar atunci când fierbeți carnea trebuie să o fierbeți la foc mic, spumând până iese curată, moment în care puteți adauga și legumele.
- Ca să avem pe masă cel mai bun, pufos și aromat cozonac, regulă generală: toate ingredientele să fie proaspete: făină, unt, ulei, ouă și când toate ingredientele sunt lăsate să aibă aceeași temperatură, temperatura bucătăriei în care gătim. Chiar dacă cei mai apreciați cozonaci sunt cei moldovenești, ce necesită frământare îndelungă, mai există și cozonacii ardelenești - care se numesc colaci- care nu au nevoie de o frământare îndelungă, ci doar de amestecarea drojdiei cu făină. În schimb, o cantitate redusă de zahăr în aluat îl va ajuta pe cozonac să crească mai ușor.
- Ca să obținem cel mai delicios drob de miel este foarte bine ca organele să fie fierte în apă cu puțină sare, boabe de coriandru, ienibahar și de piper. Să fie fierte nu mai mult de 10 minute. Concluzia este că dacă organele sunt fierte mult prea mult, drobul va deveni fad și nesuculent.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!