Cum distrug „pupincuriștii” un loc de muncă. Marina Almășan și Cabral dau de pământ cu o „specie” nocivă de români

Ultima actualizare:

Marina Almășan (57 de ani) și Cabral (46 de ani) dau de pământ cu pupincuriștii care distrug locul de muncă. La prima vedere par oameni care se înțeleg extraordinar de bine cu șeful lor (în majoritatea cazurilor) și nu au nimic de ascuns, afișând un zâmbet tot timpul și sunt de o politețe cum rar mai întâlnești. Nimic mai neadevărat. Se pare că și vedetele sunt „sătule” de această „specie” de români.

Marina Almășan și Cabral dau de pământ cu pupincuriștii / Foto: Colaj Click!
Marina Almășan și Cabral dau de pământ cu pupincuriștii / Foto: Colaj Click!

Lingușitor, servil, slugarnic, după cum descrie DEX termenul de pupincurist. Probabil că majoritatea am văzut o grămadă de cazuri de pupincurism, adică acele persoane care ar face tot posibilul pentru a fi favorizate de șef. De fapt, îi interesează funcția, nu omul. Să ajungă cât mai „sus”. Această specie de oameni, aparent asemănători cu oamenii normali, se pare că nu este pe placul anumitor vedete, iar Marina Almășan (57 de ani) și Cabral (46 de ani) au avut câteva cuvinte de zis la adresa pupincuriștilor.

Marina Almășan: „Pentru că tu așa stii să obții ceea ce-ți trebuie”

Realizatoare TV, jurnalistă și scriitoare, Marina Almășan nu se sfiește să spună ceea ce gândește. Astfel că nu este de mirare că a abordat și subiectul celor care „așa știu să obțină ceva în viață, pupând în c*r”. Vedeta este de părere că, din păcate, trebuie să învățăm să trăim cu pupincuriștii, deoarece încă nu s-a inventat un leac pentru această specie:

„Lumea e plină de oameni care ți-ar putea oferi ceva, un anume avantaj , așa că, în calitate de pupincurist, vei găsi «de lucru» în permanență. Pentru că tu așa stii să obții ceea ce-ți trebuie: pupând în c*r. E calea cea mai simplă! Nu prin valoarea ta, nu prin experiența ta, nu prin ambiție, tenacitate, determinare, ci prin simplul gest de a pupa în c*r. (...)

Principalul lucru este să-ți «perii» consistent «victima». Va trebui să-l convingi pe respectivul – de regulă, șef – că este cel mai deștept, cel mai frumos, cel mai bun. Chiar dacă, în sinea ta, ești convins că ai de a face, de fapt, cu cel mai mare imbecil de pe planetă. Dar ție nu-ți pasă.  (...) Pupincuriștii – proști, da mulți – nu sunt setați pe anumiți șefi. Pe ei ii interesează funcția, nu omul. Dacă mâine șeful se schimbă, pupatul lor va fi urgent redirecționat către cel ce-i va urma. Căruia obligatoriu ii vor spune, dintr-un început, ce predecesor incapabil, ba chiar idiot, a avut.

Nu s-a inventat încă leac, impotriva pupincurismului și asta pentru că în jurul nostru continuă să existe șefi idioți, care sunt încântați să aibă subalterni asemeni lor. «Șefu’, aveți o scamă!», este fraza predilectă, pe care își dorește s-o audă, sub diferite forme, orice superior cu IQ-ul prăbușit sub nivelul mării.

Trebuie deci să învățăm să trăim cu pupincuriștii, încercând să nu ne molipsim de la ei; să-i izolăm cât se poate și să ne rugăm ca, după ce și-au exersat abilitățile de pupincuriști, să nu uite să se șteargă la gură, atunci când se pregătesc să ne sărute, de ziua nosastră sau cu te miri ce altă ocazie!”, este părerea Marinei Almășan, potrivit femeide10.ro.

Cabral: „Îi știi, n-ai cum să-i ratezi”

La rândul său, și prezentatorul de televiziune și actorul Cabral Neculai Ibacka Zabana, cunoscut drept Cabral, a avut ceva de zis la adresa pupincuriștilor. El a abordat subiectul cu ceva timp în urmă: „Când e liniștea mai mare și privirile stânjenite ricoșează din om-în-om, îl auzi cum începe să turuie entuziast, lăudând grețos «luminata idee», dând din mâini și căutând privirea șefului o dată la fiecare 3 secunde…

Îi știi, n-ai cum să-i ratezi (...) Mi-aduc aminte de ședințe și de întâlniri de lucru unde nu aveai loc să spui un «nu» de-atâtea «Vaaaai sefu’, da’ ce deștept ești, da’ bine că ai venit cu ideea asta, ne-ai luminat… zău așa!“…»

Bre pupăcioșilor, vă doresc s-aveți și de-acum încolo un succes nebun în carieră! Și să vă uitați la fel de strâmb la proștii care chiar încearcă să facă ceva pe bune, muncind cu creierul. Dar viața, drăguța de ea, ajunge să fie corectă de multe ori… că proștii aia poate nu ajung la fel de repede să-și scrie în CV «manager» sau «director-adjunct», dar nici n-au parte zilnic de gustul ăla oribil în gură…”, spunea Cabral, pe cabral.ro.

Bogdan Bob Rădulescu: „Nu fac nimic, dar vor avea întotdeauna ...”

Deși nu a avut ceva de zis despre pupincurism, actorul Bogdan Bob Rădulescu a atacat subiectul legat de oamenii care stau degeaba la locul de muncă, dar fac bani: „Combinația asta de ore-cap și ore-c*r. Bugetarii României: ore-c*r. Câte ore stai în c*r. Ore-cap, toți oamenii care știu să muncească.

(...) Mă uit la niște oameni pe care îi vezi cât trag și după avem eternele birouri, divizii, secretariate, unde trebuie să lucreze, unde e fiecare gagică a fiecărui loază, atârnache, atârnător la un serviciu de supt bani, mă și acolo .. nu fac nimic, dar vor avea întotdeauna un tătuc epoletat, care le zice: «La 8:00 ești aici, la 16:00 te duci». Alea sunt ore-c*r. Se duc de la 8 la 4 acolo și nu fac nimic, îi plătim, ling hârtii”, a spus actorul Bob Rădulescu, în podcast-ul „Hacking Work”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
banner Antonio passarelli png
banner gabriela cristea lena enache png
de niro trump jpg
Medalioane de miel cu roşii a la Chef Jakob Hausmann
maia morgenstern colaj facebook jpg
anisia gafton colaj facebook jpg
banner delia png
oana si mioara roman colaj instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net