Cum ne îmbrăcăm corect la birou și la nuntă, în anotimpul rece? Alexandru Ciucu: „Ținutelor sobre le putem da viață prin accesorii”. Idei și pentru liceeni teribiliști

#Exclusiv Click!

Alexandru Ciucu, designer de costume bărbătești, le oferă cititorilor Click! câteva sfaturi, privind alegerea ținutelor, în anotimpul rece. Iată care este ținuta corectă și elegantă, atât la serviciu, cât și la petreceri, dar și care sunt culorile anului 2024. Prin intermediul Click!, Alexandru Ciucu le oferă câteva idei practice și liceenilor, bulversați din cauza noului regulament, plin de restricții.

Care sunt cele mai potrivite culori, la birou?

Designerul Alex Ciucu le oferă cititorilor Click! câteva sfaturi valoroase, pentru un look corect, șic, elegant:

„Toamna avem tendința de a folosi, în general, culori mai închise, când ne alegem hainele, cum ar fi bleumarin, gri sau negru. Ținând însă cont de temperaturile destul de ridicate și de faptul că, în zilele noastre, toamna adevărată începe de pe la mijlocul lui noiembrie, cred că putem opta și pentru o cromatică ce păstrează puțin din vibrația verii. Propun ca alternativă, la culorile clasice, nuanțe de albastru, bej, galben, ocru, grena”.

„Lâna protejează termic foarte bine”

Am aflat și care este materialul ideal, care protejează termic:

„Sunt alegeri ce fac tranziția de la vară la iarnă mult mai plăcută vederii. Compozițional vorbind, în timpul liber ar trebui să alegem ținute degajate, dar care să aibă o notă de eleganță confortabilă. Un pantalon cu cămașă și vestă, dacă e mai cald, cu sacou sau jachetă tricotată, dacă e puțin mai frig. Materialul predominant ar trebui să fie lâna, pentru acest anotimp, pentru că protejează termic foarte bine”.  

Cum ne îmbrăcăm corect la birou?

La birou se impune o ținută clasică, în culori deloc tari. Foarte multe variante nu sunt, însă, accesoriile pot face diferența:

„La birou, ținutele sugerate sunt mai sobre, rămânând într-o zonă cromatică destul de ternă, dar îi putem da puțină viață din accesorii, cum sunt pantofii, cureaua, cravata sau batista. Putem lua în calcul și vesta, care poate contrasta fericit cu un costum clasic”.

Care este ținuta potrivită pentru bărbați la o petrecere?

Alexandru Ciucu a prezentat câteva variante și pentru ținuta de petrecere:

„Se fac multe nunți, toamna, așa că, dacă participați la o nuntă, în acest anotimp, luați serios în considerare să aveți vesta, ca accesoriu. Cu ajutorul ei veți avea o prezență decentă, în orice moment al evenimentului, chiar dacă renunțați la sacou în timpul petrecerii și vă protejează de frig dacă ieșiți la o gură de aer pe terasa restaurantului.

Pentru zona de ceremonie, se poartă mult smokingul sau tuxedo, cum se mai numește, predominant pe negru, antracit și bleumarin, iar de la un timp sunt cereri tot mai multe și pe ivoire. Redingota rămâne o alternativă interesantă pentru nunțile cu pretenții”.

„La liceu, poate fi traumatizantă  experiența diferențierii prin haine”

Liceenii nu mai au voie, conform noului regulament, să vină la ore îmbrăcați ca la discotecă, în blugi rupți, sau în ținute în culori „țipătoare”. Alexandru Ciucu este de părere că uniforma are, totuși, avantajele ei: 

„Multe licee impun uniforma și cred că este un lucru bun, ținând cont că există cu siguranță discrepanțe considerabile între posibilitățile financiare ale elevilor, chiar și din aceeași clasă, discrepanțe care au tendința de a se evidenția prin prețul și calitatea hainelor pe care elevii le poartă la școală.

Acest aspect este evident și la nivelul întregii societăți și cumva stimulează dorința adulților de a munci mai mult pentru a-și permite mai mult. La nivel de liceu, însă, unde tinerii sunt în formare, inclusiv formare emoțională, poate fi traumatizantă și distructivă această experiență a diferențierii prin haine, atât pentru cei care aparent sunt „lideri vestimentari” pe banii părinților, cât și pentru cei cărora veniturile părinților nu le oferă șansa să epateze vestimentar la școală”.

„Alegerile vestimentare ar trebui să fie temperate și echilibrate”

Designerul vestimentar a dorit să mai precizeze, exclusiv pentru Click!:

„Nu aș vrea să fiu înțeles greșit. Susțin cu toată convingerea diversitatea vestimentară, la orice vârstă, și cred că exprimarea prin vestimentație este o formă de creație și emancipare benefică.

Dar cred că ea trebuie să aibă loc în afara școlii, unde trebuie să primeze alte criterii de diferențiere. Revenind la întrebarea inițială, pentru liceele care nu impun o uniformă, alegerile vestimentare ar trebui să fie temperate și echilibrate atât compozițional cât și cromatic. Pentru cei care își doresc totuși să aducă în vestimentație o nota de originalitate, o diferențiere discretă poate fi făcută prin accesorii”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
anca dumitra instagram jpg
Banner Magdalena Chihaia
Gabriela cristea reteta biscuiti jpg
Demi Moore
andra maruta jpg
doinita oancea lora jpg
jennifer lopez ben affleck intalnire profimedia jpg
Vedeta are o relație în trei, pasională și lipsită de inhibiții, cu Jorge și Toto Dumitrescu
image
actualitate.net
image
actualitate.net