Dan Capatos nu vrea la război! «Ce a facut țara asta pentru tine?» Declarații dure, anti-mobilizare în armată!

Dan Capatos (48 de ani) a anunțat că nu va merge în armată, să lupte pe front, în cazul unui război în care ar putea fi implicată România. Prezentatorul de la Antena Stars a avut o poziție dură, declarând că preferă, mai degrabă, fuga din țară decât înrolarea!

Dan Capatos are 48 de ani și este eligibil pentru înrolare Sursa: Instagram
Dan Capatos are 48 de ani și este eligibil pentru înrolare Sursa: Instagram

Dan Capatos nu va merge în ruptul capului să se lupte pe front, în cazul în care România ar intra în război, în viitorul apropiat. Prezentatorul de la Antena Stars a declarat că el preferă fuga, că-i mai sănătoasă, împreună cu întreaga familie, în caz că se pune problema ca România să fie implicată în război.

Dan Capatos a avut o poziție dură la adresa unei posibile mobilizări generale, spunând că nu este de acord să lupte pentru o țară care l-a dezamăgit.

"Ce a făcut țara asta pentru tine ca tu să lupți pentru ea? La o adică, dacă vine războiul peste noi, eu îmi iau nevasta, copilul și la revedere. Plecăm, fugim pe unde apucăm.

Eu am datoria să-mi apar copilul, nevasta, familia, părinții, dar nu țara! Asta să fie o lecție pentru politicienii care și-au bătut joc de țara asta în ultimii 20 de ani!”, a declarat Dan Capatos, la „Xtra Night Show”.

Doar 26 % din români vor să-și apere țara în război!

În spijinul afirmațiilor sale, prezentatorul de la Antena Stars a ținut să citeze un sondaj, recent, realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, care arată că doar 26% din români ar rămâne în țară, ca să o apere, în cazul unui conflict militar.

La întrebarea „Dacă România ar fi atacată ați rămâne în țară pentru a o apăra?”, au răspuns cu „Da” doar 26% din cei intervievați. 48% din cei care au luat parte la sondaj au răspuns „Nu”, 20% au spus că „Nu pot aprecia”, iar 6% nu au răspuns la întrebarea din sondaj.

Motivele invocate de românii, care nu vor să participe dacă țara lor va fi implicată într-un eventual război, țin de: neîncrederea în administrația din România, de faptul că țara nu a făcut nimic pentru ei, dar și de teama că actualii lideri politici nu se ridică la nivelul vremurilor pe care le trăim, anunță antena3.ro.

Guvernul României a anunțat, la rândul său, că pregăteşte deja un proiect de lege, ce va constitui baza legală pentru instaurarea așa-numitei situații de criză în România, în contextul conflictului din Ucraina.

Una dintre prevederile proiectului este aceea că rezerva generală militară, în caz de război, va fi formată din toți bărbații care au între 18 și 60 de ani. Voluntarii care nu au stagiul militar satisfăcut trebuie mai întâi să treacă printr-un proces de instrucție. Inclusiv studenții vor putea fi recrutați.În România, serviciul militar nu mai e obligatoriu din 2007.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image png
banner ilinca vandici png
Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu jpeg
celine dion jpg
oana roman jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net