Dan Negru, replică dură pentru Nicolae Ciucă: „Vă anunț cu deosebit respect că am găsit rezolvarea problemei facturilor imense"

Dan Negru a publicat un mesaj dur pentru Nicolae Ciucă, după ce a aflat că o şcoală din Bârlad a primit o factură la gaze de 54.000 de euro. 

Dan Negru este revoltat de facturile imense la electricitate şi gaze foto: Facebook
Dan Negru este revoltat de facturile imense la electricitate şi gaze foto: Facebook

Revoltat de factura imensă primită de şcoala din Bârlad, Dan Negru i-a propus premierului Nicolae Ciuca să mute toţi elevii din unitate de învăţământ în Dubai până la primăvară. Prezentatorul Antena 1 a făcut calculele şi a ajuns la concluzia că ar plăti, pe luna februarie, doar 11.470 de euro, cu mult mai puţin decât cei 54.000 de euro pe care trebuie să îi dea şcoala pe o lună de încălzire. 

„În atenția domnului Nicolae Ciucă, prim ministru României. 

Domnule prim-ministru, am găsit soluția ! O școală din Bârlad a primit factura la gaze pe luna trecută de 54 mii euro. Știrea e in toată presa. Va anunț cu deosebit respect că am găsit rezolvarea problemei pentru urmatoarea lună de iarnă!

Am rezervat 31 de paturi de hotel in Dubai la modica suma de 11470 de euro pentru toată luna februarie. Cu doi intr-un pat, mutăm toată școala și ieșim mai ieftin. In Dubai e cald, n-au nevoie de gaz. Profesorii rămân in Bârlad și facem școala online", a scris Dan Negru, pe pagina sa de facebook.

El i-a mai transmis lui Nicolae Ciucă că aşteaptă un răspuns şi pentru restul de patru milioane de copii care învaţă în România.

"Va rog sa-mi comunicați urgent dacă doriți sa rezerv camere și pentru ceilalti 4 miloane de copii școlarizați in România. Ne mai gandim prin martie dacă-i mai aducem inapoi . Oricum pleacă.

Cu deosebită considerație, al d-voastră, Dan Negru.”, a scris Dan Negru pe Facebook.

Şcoală din Bârlad, factură de 54.000 de euro la gaze în decembrie

Ştirea că o şcoală din oraşul Bârlad a primit o factură la gaze de 54.000 de euro, pe doar o lună a scandalizat opinia publică. Primarul Dumitru Boroş s-a arătat revoltat de situaţie şi a convocat o şedinţă pentru a discuta şi a găsi soluţii de reducere a consumului de gaz

„Facturile la utilităţi au îngenuncheat bugetul Bârladului! Astăzi, la solicitarea Primarului municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroş, conducerile de la toate unităţile şcolare locale, precum şi de la serviciile externe ale Primăriei, s-a analizat situaţia gravă în care a ajuns bugetul local ca urmare a creşterii tarifelor la utilităţi”, a fost mesajul transmis de Primăria municipiului Bârlad, pe Facebook.    

Preţul la energie electrică şi gaze, plafonat de la 1 februarie

Nicolae Ciuca foto: inquam
Nicolae Ciuca foto: inquam

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat luni seara că că preţurile la energie şi gaze naturale vor fi plafonate de la 1 februarie,  până la 31 martie.

Preţul energiei pentru consumatori casnici va fi plafonat de la 1 leu la 0,8 lei/kw pentru cosumatorii casnici. Pentru IMM-uri şi pentru consumatorii mari, non-casnici, el va fi plafonat la 1 leu/kW. 

”Am reuşit să ajungem la un acord, astfel încât la energie plafonul să scadă de la 1 leu la  0,8 lei/kw. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 la 500 de kW pentru care se calculează acest preţ. Practic, reiese o compensare de 0,291 lei/ kW, ceea ce va însemna că la consumatori se va percepe 0,68 bani/kW”, a declarat Nicolae Ciucă, conform adevarul.ro.

Cât despre preţul gazului, acesta va fi plafonat “de la 0,37 la 0,31 lei/kW, iar limita de consum pentru 5 luni de zile va creşte de la 1.000 la 1.500 de kW. De asemenea, se va aplica un discount de 40 la sută, de la 33 la 40 la sută, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei/kW”.

Nicolae Ciucă a mai declarat că toate facturile care au fost emise greşit vor fi refăcute şi emise din nou, iar consumatorii afectaţi nu vor fi debranşaţi sau puşi să plătească penalităţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
monica birladeanu instagram jpg
FotoJet (20) jpg
FotoJet (18) jpg
FotoJet (16) jpg
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net