Școală din Bârlad, factură uriașă la gaz de peste 50.000 de euro. Ce spune primarul

O școală din județul Vaslui a primit o factură uriașă la gaz, de peste 50.000 de euro, pentru doar o lună de utilizare a căldurii. Primarul a făcut publice datele respective, fiind revoltat de suma pe care școala trebuie acum să o plătească.

O școală din județul Vaslui a primit o factură uriașă la gaz Foto: Pixabay
O școală din județul Vaslui a primit o factură uriașă la gaz Foto: Pixabay

O şcoală din oraşul Bârlad, judeţul Vaslui, a primit o factură imensă la gaze, suma uriașă fiind doar pentru o lună. Unitatea de învăţământ trebuie să plătească acum 54.000 de euro, iar primarul din Vaslui s-a arătat revoltat de situație. Acesta a făcut publice costurile pe pagina oficială a primăriei şi face apel la cumpătare.

O școală din Bârlad, factură uriașă la gaz

Se pare că scumpirea gazelor le dă acum bătăi de cap și instituțiilor! Potrivit primarului Dumitru Boroş, cea mai mare factură la gaz din bârlad este de 270.000 de lei, adică 54.000 de euro.    

Facturile la utilităţi au îngenuncheat bugetul Bârladului! Astăzi, la solicitarea Primarului municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroş, conducerile de la toate unităţile şcolare locale, precum şi de la serviciile externe ale Primăriei, s-a analizat situaţia gravă în care a ajuns bugetul local ca urmare a creşterii tarifelor la utilităţi”, a transmis Primăria municipiului Bârlad, pe Facebook.  

Edilul oraşului a convocat conducerea şcolilor şi a instituţiilor din subordinea Consiliului Local pentru a discuta şi a găsi soluţii de reducere a consumului de gaz. La întâlnirea respetivă a participat şi conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman”, care a informat că, pentru toate cele opt pavilioane în care funcţionează factura la gaz, pentru luna decembrie, a avut o valoare de 180.000 lei, în condiţiile în care această insituţie este cel mai mare consumator local.  

Avem o unitate şcolară care a primit o factură la gaze de 270.000 lei, pentru o singură lună. Sunt altele care au primit facturi de 83.000 de lei sau de 79.000 de lei şi doar într-un singur caz, o şcoală din Bârlad, a primit o factură rezonabilă.

Prin urmare, acum nu o să vă solicit să ţineţi copiii în frig, sau să staţi dumneavoastră, ci vreau să vă rog să fiţi mult mai atenţi la consum şi mai ales să opriţi risipa. Sunt unităţi care funcţionează în clădiri slab izolate termic, unde centralele merg zi şi noapte şi tot nu fac faţă, în condiţiile în care preţul la gaze a explodat.

Problema mare, pentru bugetul local, este că, în cazul în care continuăm în acest ritm, punem în pericol proiectele mari de dezvoltare a oraşului. Deja pentru anul în curs avem o cotă de cofinanţare de 27 milioane lei la proiectele ce vor demara”, a spus primarul Dumitru Boroş.  

Primarul a subliniat în mai multe rânduri că este importantă „cumpătarea”, astfel limitarea consumului de gaz, acolo unde nu se justifică.   

Dacă nu suntem cumpătaţi, nu vom mai putea face nimic pentru oraş. De aceea vă rog să analizaţi foarte bine, fiecare în parte, situaţia din unitatea dumneavoastră şi să limitaţi consumul, acolo unde nu se justifică.

Totodată, voi dispune ca de la nivelul Primăriei să fie urmărite toate cererile de compensare depuse, astfel încât să existe o gândire unitară pentru a ne asigura că vom primi sprijin la plata facturilor. Vă cer la toţi să fim chibzuiţi!

Să eliminăm risipa pentru că, până-n ultima perioadă de timp Bârladul nu a primit sprijin, deşi sunt multe nevoi. La penultima rectificare am primit o sumă modică, cât o comună. Iar la ultima, ni s-au alocat 0 lei”, a mai declarat primarul Dumitru Boroş.

Și mai multe persoane publice s-au plâns, de asemenea, de facturile uriașe pe care au început să le primească. Printre acestea se numără și Oana Roman, Saveta Bogdan sau Mihai Traistariu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net