Ce mesaj are Dana Budeanu pentru cei care susţin consumul de insecte. „Aşa încet, încet se schimbă lumea”

Ultima actualizare:

Dana Budeanu are un mesaj cât se poate de clar pentru cei care susţin consumul de gândaci, greieri şi lacuste. Prezentă într-o emisiune TV, vedeta a avut câteva comentarii acide în legătură cu decizia Comisiei Europene de promova greierele de casă drept aliment.

Ce mesaj are Dana Budeanu pentru cei care susţin consumul de insecte
Ce mesaj are Dana Budeanu pentru cei care susţin consumul de insecte

În luna februarie, greierele de casă (Acheta domesticus) a fost acceptat ca aliment nou în Uniunea Europeană. Decizia n-a fost primită cu prea multă bucurie de mulți dintre cetățeni. Printre cei nemulțumiți se află și Dana Budeanu.

Întrebată despre posibilitatea ca acest demers să fie acceptat şi în România, vedeta a avut câteva afirmații foarte interesante.

Vezi și: Dana Budeanu, mesaj clar despre noile restricții COVID! „Eu ar trebui să fiu omorâtă, nu arestată”

„Mi se pare un cretinism. Ni se dau aşa nişte subiecte de rostogolit, trebuie să fim deschiși. Ăsta este progresismul, știți? Trebuie să fim deschiși acum pentru a mânca insecte şi cai verzi pe pereți.

Eu nu cred că se va întâmpla acest lucru. Progresiștii, da. Ăștia care nu se spală, care vor să stea în frig. Tot aia care ne îndemnau cu înțepatul ne îndeamnă acum să stăm în frig şi ce mișto era pe vremea lui Ceaușescu. Păi parcă ați folosit Revoluția în campanie”, a spus Dana Budeanu în emisiunea Subiectiv de la Antena 3. 

Dana Budeanu: „50-100 de ani mâncați voi viermi, insecte, gândaci şi ne spuneți cum a fost”

„Tot aia ne încurajează să mâncăm insecte că au mâncat ei viermi şi au fost buni. Continuați. Aşa încet, încet se schimbă lumea. Avem timp. 50-100 de ani mâncați voi viermi, insecte, gândaci şi ne spuneți cum a fost. Pentru că noi ne-am ars cu mascarada cu boala lui calache şi acuma eu nu mai fac nimic fără studii.

Corect? Deci stăm, facem experiențe pe ăștia, pe progresiști 10-20 de ani. Mănâncă ăștia viermi etc, după aia facem studiu să vedem ce li s-a întâmplat în organism, că se face pe o generație studiul, nu? Nu o să mai pripesc!

Vreau să văd exact ce se întâmplă. Nu vreau peste 5 ani să încep să nu mai am degete la picioare. Vreau să fiu atentă! Şi după ce facem studiu, că aştia care susţin trebuie să fie cobaii mâncăm şi noi", a mai declarat Dana Budeanu, conform Antena 3.

Citește și: Dana Budeanu: „Seceta din România e o mascaradă!” Petre Daea îi dă o replică dură și confirmă existența fenomenului

Ce spune Comisia Europeană despre consumul de insecte

Promovarea greierelui de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană a fost susţinută de statele membre în data de 8 decembrie 2021, după o evaluare amănunţită realizată de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA).

Consumul acestei insecte este sigur pentru utilizările cerute de compania care a formulat solicitarea, susține EFSA, conform sursei citate. Trebuie precizat că produsele care conţin acest nou aliment trebuie să fie etichetate corespunzător şi să menționeze posibilele reacţii alergice.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
banner Vero Căliman png
Shakira si Pique jpeg
banner jador png
image png
image png
cub iulia vantur png
image
actualitate.net
image
actualitate.net