Dana Rogoz, dezvăluire emoționantă despre abuz: «Am încercat și eu să vorbesc despre hărțuire»

Ultima actualizare:

Declarațiile copleșitoare ale Vioricăi Vodă, despre abuzul suferit în lumea cinematografiei din România, a rezonat și cu Dana Rogoz. Vedeta și-a manifestat sprijinul față de Viorica Vodă și în același timp a dezvăluit și experiența personală în ceea ce privește subiectul hărțuirii.

Dana Rogoz susține declarațiile Vioricăi Vodă despre abuz
Dana Rogoz susține declarațiile Vioricăi Vodă despre abuz

Mărturiile Vioricăi Vodă despre abuzurile suferite din partea anumitor regizori, din zona teatrului și a cinematografiei, au avut un ecou profund, pentru mai multe personalități din mediul divertismentului sau a mass-media. Iată, că nici Dana Rogoz nu a putut rămâne indiferentă la această situație, așa că vedeta a vorbit pe Instagram despre acest subiect extrem de delicat al abuzului și care, de cele mai multe ori, este trecut sub tăcere. Vedeta a recunoscut că s-a confruntat și ea cu hărțuirea, însă nimeni nu a ascultat-o la acel moment.

,,Din sală s-a simțit că acel moment, adevărat, curajos, emoționant, s-a lăsat liniștea și sunt convinsă că a vorbit în numele foarte multor femei.", a declarat Dana Rogoz pe Instagram, despre momentul Vioricăi Vodă, la Premiile Gopo. 

Citește și Simona Gherghe, reacție scandaloasă după mărturia Vioricăi Vodă

Dana Rogoz a menționat că în filmul ,,Mo", regizat de soțul ei, Radu Dragomir, în 2019 s-a abordat această temă dificilă a abuzului sexual. Dana Rogoz a mai adăugat că la acea vreme a încercat, ea însăși să vorbească despre hărțuire și din păcate nimeni din mediul cinematografic nu a susținut-o. Din acest motiv, vedeta a criticat dur reacțiile absurde și jignitoare ale anumitor colegii de breaslă, de pe scena Premiilor Gopo, după mărturiile dureroase ale Vioricăi Vodă. 

,,Am încercat și eu atunci să vorbesc despre hărțuire și am avut parte de tot felul de reacții de care, din păcate, a avut parte și Viorica aseară și, ce am constatat cu tristețe și aseară, este că noi nu știm să primim o astfel de veste și evident avem o fugă față de emoția asta nasoală, pe care o astfel de mărturisire o stârnește în noi." a dezvăluit, cu emoție, Dana Rogoz.

Dana Rogoz a taxat dur ignoranța celor din domeniul teatrului și al cinematografiei cu privire la acest subiect deosebit de grav, ignoranță manifestată chiar la Premiile Gopo, după discursul curajos al Vioricăi Vodă.  

,,Din păcate, ceea ce s-a întâmplat aseară a fost o încercare de a ieși din acel moment și atunci au existat o serie de...să zicem, stângăcii, ale unora și comentarii deplasate, acele glumițe care vor să detensioneze, dar care fac foarte mult rău, pentru că pun victima într-o poziție inconfortabilă și oprește un lanț mai lung al acestor dezvăluiri.", a mai adăugat vedeta. 

Viorica Vodă, suținută de mai multe vedete

Viorica Vodă a urcat pe scena Premiilor Gopo pentru a primi o distincție specială, la celebrarea a 20 de ani, de la lansarea filmului Filantropica, în care a jucat alături de nume mari din cinematografie. În cadrul discursului de acceptare, Viorica Vodă a făcut o confesiune plină de curaj, în care a scos la iveală hărțuirea sexuală sistematică a actrițelor.

Citește și Tudor Chirilă ia atitudine împotriva abuzului asupra actrițelor: «E momentul să vorbim»

Mai multe vedete s-au alăturat demersului ei și și-au exprimat sprijinul, printre care Simona Gherghe și Tudor Chirilă. Chirilă chiar a postat un mesaj de susținere pe Facebook și a relatat cazul unei colege, de la Facultatea de Teatru și Film, care a trecut printr-o întâmplare similară. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net