Dani Mocanu, pedeapsă definitivă pentru că a instigat la ură împotriva femeilor. Ce sumă trebuie să plătească

Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti s-au pronunțat definitiv cu privire la procesul ce îl implică pe manelistul Dani Mocanu, după ce acesta a fost dat în judecată, pe motiv că a incitat la ură împotriva femeilor, prin intermediul unui videoclip muzical lansat în 2019.

Dani Mocanu, pedeapsă definitivă pentru că a instigat la ură împotriva femeilor Foto: Instagram
Dani Mocanu, pedeapsă definitivă pentru că a instigat la ură împotriva femeilor Foto: Instagram

Manelistul Dani Mocanu a primit la finalul acestei săptămâni verdictul în procesul în care a fost acuzat de instigare la ură și violență împotriva femeilor, după ce a lansat piesa „Curwa” în aprilie 2019.

Pedeapsa definitivă primită de Dani Mocanu pentru incitare la ură împotriva femeilor

Piesa respectivă nu doar că denigrează sexul feminin, așa cum sugerează și titlul, dar incită și la acte de ură și violență împotriva femeilor, astfel că manelistul a fost reclamat în urmă cu doi ani la CNCD (Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării), în baza versurilor melodiei. Videoclipul melodiei „Curwa” a strâns peste 23 de milioane de vizualizări de la lansarea din aprilie 2019 şi până în prezent.

În aprilie 2021, Judecătoria Piteşti îl condamnase pe Dani Mocanu în primă instanţă în acest dosar la o amendă penală de 15.000 de lei pentru săvârşirea infracţiunii de incitare la ură sau discriminare.

În plus, magistraţii au dispus în urmă cu un an și executarea unei pedepse cu închisoarea, de 6 luni, în regim de detenție, care reprezenta o condamnare mai veche, pentru că videoclipul incriminator ar fi fost lansat în perioada de supraveghere pentru o sentinţă anterioară. Ulterior, manelistul a făcut însă apel, care i-a fost admis, iar sentința penală respectivă a fost parțial desființată.

Cu toate acestea, Dani Mocanu tot va trebui să achite amenda penală în valoare de 15.000 de lei, pentru faptele sale, urmând să îi fie confiscată și o altă sumă de bani.

Citește și: Dani Mocanu a lansat videoclipul în care apare tancul implicat în tamponarea mai multor mașini. A strâns deja peste 1 milion de vizualizări

Videoclipul, dat jos de pe platforma YouTube

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au menţinut definitiv celelalte dispoziţii ale sentinţei date iniţial de către Judecătoria Piteşti. Astfel, lui Dani Mocanu îi va fi confiscată suma de 34.136 dolari, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului.

Tot prin sentinţa definitivă a Curţii de Apel Piteşti, platforma YouTube este obligată să retragă videoclipul lui Dani Mocanu, precum şi toate videoclipurile conexe. Dani Mocanu a fost de asemenea obligat să plătească suma de 6.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 5.000 lei reprezintă cheltuieli efectuate în cursul urmăririi penale, informează Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
cub cristina siscanu png
banner shelly png
banner vica blochina png
Victoria Răileanu este însărcinată cu al doilea copil
banner ela crăciun png
Captură de ecran din 2024 04 23 la 12 10 33 logo png
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net