Doliu în lumea muzicii populare. O celebră interpretă a murit, la doar 50 de ani. Era nepoata lui Amza Pellea

Ultima actualizare:

Îndrăgita solistă de muzică populară, Victorița Cică, în vârstă de 50 de ani, a încetat din viață, conform anunțului făcut de soțul său, Florin Puchina, în dimineața zilei de duminică, 4 februarie 2024.

Intepreta de muzică populară, Victorița Cică, avea doar 50 de ani / foto: captura TV
Intepreta de muzică populară, Victorița Cică, avea doar 50 de ani / foto: captura TV

Cu o profundă tristețe în suflet, Puchina a transmis: „Cu durere în suflet vă anunț ca Victoria nu mai e...”. Victorița Cică, cunoscută și ca interpretă de muzică populară cu o viață dedicată folclorului, a lăsat un gol în comunitatea sa artistică.

Florin Puchina, soțul ei, a fost cel care a făcut publică această veste dureroasă, iar în scurt timp, prietenii și elevii talentatei artiste au exprimat condoleanțe prin mesaje postate pe diverse rețele sociale.

Solistă în cadrul Ansamblului Folcloric „Doina Oltului” din Slatina, Victorița Cică a fost, în același timp, profesor de canto la Școala Populară de Arte și Meserii din Slatina. De-a lungul anilor, a împărtășit și cunoștințele sale muzicale la Palatul Copiilor "Adrian Băran" din Slatina. Victorița Cică era nepoata marelui Amza Pellea. 

Oamenii în plâng dispariția prematură

Pe platforma „Mlădițele Oltului", unde se adună elevii Victoriței Cică, au apărut mesaje de regret și compasiune dedicate familiei sale. Gabriel Liu, unul dintre elevii interpretei, a transmis:

„Cântă și încântă cerul cu vocea ta minunată și caldă! Drum lin către ceruri doamnei alături de care am făcut primii pași pe drumul cântecului! Recunoștință veșnică, vă voi purta mereu în suflet oriunde voi duce cântecele ale căror dascăl ați fost! Odihnă veșnică!”

Cu doar două săptămâni în urmă, Victorița Cică a informat cu tristețe că se află internată în spital, printr-un mesaj postat pe rețelele sociale,  „Așa de veselă am fost acum o lună alături de mlădițele mele! Astăzi sunt internată în spital! Dragii mei, să aveți grijă de voi!”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
banner Roxana Blagu png
cub oana și viorel lis png
cub ameri nasrin png
angela similea
image png
image png
covorul rosu  sursa   Shutterstock jpg
britney spears profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net