Emil Mitrache, Americanu’ din La Bloc, glume la Paranghelia cu Lăutari. Ce spune despre muzica de petrecere: „Nu există român...”

Zilele trecute am participat la un eveniment-spectacol, atras de ”reclama” făcută de organizatori. Și nu am fost singurul, căci l-am întâlnit acolo și pe Americanu’ din La Bloc, actorul Emil Mitrache care și-a făcut apariția la Paranghelia cu Lăutari, eveniment organizat de Radiografia Culturală, concept creat de Roxana Zidaru. Publicul s-a bucurat de glumele sale nemuritoare care l-au și consacrat și s-au distrat la photocornerul cu Răpirea din Serai.

Ce mai face zilele acestea Americanu Emil Mitrache
Ce mai face zilele acestea Americanu Emil Mitrache

Zeci de persoane au cântat și au dansat alături de lăutarii de la Paranghelie. Taraful Emil Poke, condus de unul dintre cei mai talentați acordeoniști din țară și Neluțu Petrache, fost component al trupei Damian Drăghici, au recreat atmosfera autentică de șatră la Paque Bistro&More cu melodii precum Șaraiman, Mama mea e florăreasă, Jimi Samurai sau Sao Roma Daje. Puzzle-ul muzical a fost completat perfect de Dj Party Z, de cozile împletite în stil țigănesc realizate de Codițărie și photocornerul cu celebra carpetă Răpirea din Serai, asigurat de Oglinda cu Surprize.

Roxana Zidaru încântată de Americanu
Roxana Zidaru încântată de Americanu

Ce spune Americanu despre muzica lăutărească 

Domnișoarele au adaptat stilul gypsy și s-au transformat în adevărate doamne de șatră, gata de dans și de petrecut. „Iată, tânara generație are inițiativă, este un lucru foarte bun, mie îmi place și titlul, Radiografia Culturală, foarte bine, îmi place și logo-ul. Iată că e un lucru bun că tânăra generație e preocupată de așa ceva, deci mai avem speranțe, doamnelor și domnilor, pentru că sunt îngrijorat de ce se întâmplă cu tânăra generație, dar iată că se poate, sunt șanse și ar fi păcat, într-adevăr, ca această comoară care este muzica lăutărească de atâția ani…

Emil Mitrache și Roxana Zidaru s-au pozat cu Răpirea din Serai
Emil Mitrache și Roxana Zidaru s-au pozat cu Răpirea din Serai

Nu există român…Du-te oriunde în colțul ăsta al lumii, să pui un cântec lăutăresc de pe vremea și a mea și a altora, că sunt mai în vârstă și să nu își dea lacrimile, mai ales dacă ești afară. Nu știu dacă ați participat la concerte ale românilor de afară și sala plânge. Deci este o inițiativă foarte bună, îți doresc și vă doresc și vouă, nu numai la primul eveniment să participați să susțineți această campanie, că până la urmă este o campanie, chiar mă mir că în această perioadă de vacanță, iată că nu s-a golit Bucureștiul. E plin.

Photo Corner - Rapirea din Serai -Paranghelie cu lăutari
Photo Corner - Rapirea din Serai -Paranghelie cu lăutari

Deci sunt convins că Taraful Emil Poke o să vă încânte în această seară și Neluțu Petrache. Vă doresc audiție plăcută. Show must go on!”, ne-a declarat Americanu’, care în continuare este ghid pentru turiștii străini sau români, iar despre acest lucru puteți citi într-un alt material.

La rândul ei, Roxana Zidaru ne-a mărturisit că ”ne aflăm la primul eveniment al Radiografiei Culturale. Cei care ne urmăresc și cărora le suntem recunoscători pentru acest lucru, știu deja că încercăm zilnic să aducem în prim-plan diverse culturi, mai ales cele ale minorităților din țara noastră. Am ales cultura romă dintr-un motiv simplu.

Emil Mitrache și Roxana Zidaru au făcut fotografii
Emil Mitrache și Roxana Zidaru au făcut fotografii

Comunitatea romă reprezintă cea mai mare minoritate din România, însă asupra cărora se abat cele mai multe prejudecăți. Dacă ne bucură muzica lor, de ce să nu îi respectăm și când îi vedem pe stradă? În fond, principiile și cultura nu țin de etnia din care faci parte. Am încercat să recreăm atmosfera de șatră și bineînțeles nu puteam face acest lucru fără lăutari.

Taraful Emil Poke și Neluțu Petrache - Paranghelie cu lăutari
Taraful Emil Poke și Neluțu Petrache - Paranghelie cu lăutari

Am ales Taraful Emil Poke și pe solistul vocal Neluțu Petrache deoarece, cei doi combină cel mai bine stilul lăutăresc cu cel modern. Aceștia s-au făcut remarcați prin nenumărate colaborări alături de Elena Gheorghe, Raluca, Loredana Groza sau Irina Rimes”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
 "În sfârșit le-am mângâiat fără să mă sperii de ele!", spune artista
doja cat instagram jpg
banner naomi png
banner gabriela cristea png
cub Alexandru Ciucu png
     Saveta Bogdan (78 de ani) este o fire credincioasă
Banner Andreea Raicu Laura Cosoi
Banner Andreea Raicu
image
actualitate.net
image
actualitate.net