EXCLUSIV Florin Busuioc, dezvăluiri despre familie, profesie și sănătate: «Singura problemă de care nu pot să scap...»

În noiembrie 2018, Florin Busuioc (59 de ani) a văzut moartea cu ochii în urma unui infarct, iar de atunci și-a schimbat radical stilul de viață. A lăsat țigările, alcoolul, însă acum duce o luptă pe care, spune el, nu o poate câștiga: cea cu greutatea. Îndrăgitul prezentator Meteo de la PRO TV ne-a vorbit despre reușitele și nereușitele din viața lui

Florin Busuioc
Florin Busuioc
  • Click! Cum vă mai simțiți? În urmă cu ceva ani ați avut o mare cumpănă pe scenă?

Florin Busuioc: Mă simt bine în momentul de față, nu mai am probleme. Am fost la control la fiecare șase luni și sunt ok. Singura problemă este cea legată de greutate, de care nu pot să scap. Este singurul inconvenient. (n.r. într-un interviu mai vechi ne spunea că dorește să ajungă la 85 kg, de la 104)

  • Ce măsuri ați luat ca să nu se mai repete?

Nu am mai fumat și nu beau absolut nimic. Oricum, nu beam prea mult nici înainte, beam foarte rar. În general, mă odihnesc ceva mai mult, dorm mai bine.

  • Sunteți om de televiziune și actor. Ce rol jucat de dumneavoastră v-a plăcut cel mai mult?

Înainte de a face televiziune, am jucat într-un singur film, care se numește „Hanul dintre dealuri”. Mi-a plăcut foarte mult, pentru că am avut un rol principal și a fost un film de epocă. Am călărit mult în film, am făcut și cascadorie, alături de Alexandru Repan, Dana Dogaru, Mariana Buruiană, Gina Patrichi, Teofil Vâlcu... au fost actori mari în filmul respectiv. Am lucrat foarte fain cu toți acești actori. Ion Albu s-a ocupat de antrenamentul cu cai și a fost bine. Mi-a plăcut foarte mult să lucrez la filmul respectiv și mi-a plăcut foarte mult rolul.

  • V-a lipsit scena în pandemie?

Da, foarte tare. Cel mai mult mi-a lipsit scena. Cel mai mult am simțit și resimțit această lipsă a contactului cu publicul. Am reluat spectacolele. Sper să ne țină Dumnezeu să jucăm în continuare, să nu mai fie cazul să ne oprim. Doi ani de zile ne-am oprit și foarte rău a fost.

  • În ce spectacole vă mai pot vedea oamenii?

Oamenii mă pot vedea în momentul de față în „Insomniacii”, pe care, în general, îl jucăm la Teatrul Național, în sala Studio, cam o dată pe lună. Mai jucăm și prin țară. Avem spectacol la Galați, Cernavodă, Brașov, Ploiești. O să fie mai multe spectacole prin țară cu „Insomniacii”, care e o piesă jucată alături de Gheorghe Ifrim, primarul din Las Fierbinți, și Marius Chivu, Rață, taximetristul din Las Fierbinți. Este un scenariu scris de Mimi Brănescu, care scrie și scenariile din Las Fierbinți. Este o țăcăneală despre trei oameni care nu au somn și se întâlnesc în fața blocului, noaptea, și pălăvrăgesc despre câte în lună și în stele.

  • Anul trecut ați jucat în „Pup-o, mă! 2”

Da, am jucat în „Pup-o, mă! 2”, un super film, alături de Văru’ Săndel (Alexandru Pop), Alin Panc și Cosmin Seleși. A fost o plăcere să lucrez cu ei, mai ales că suntem și prieteni foarte buni. Am avut ocazia să o văd lucrând și pe Lora, care este o actriță foarte bună, s-a descurcat minunat în rolul pe care l-a avut. După aceea am mai făcut un film tot cu ei, trioul de nebuni (Alexandru Pop, Alin Pac, Cosmin Seleși), un film care va fi lansat în aprilie, care se numește „Secretul lui Zorillo” („The Dac Side of the Moon”).

Știți albumul lui Pink Floyd, „The Dark Side of the Moon” („Parte întunecată a luni”). Noi am făcut „Partea dacilor de pe lună”, care, de fapt, este o țăcăneală de film, o comedie extraordinară despre cum pleacă dacii cu o navetă spațială, pe care o fac eu, pe partea întunecată a lunii, ca să scape de romani. Este un film foarte fain: numai nebunii de replici, de situații.

Am mai jucat într-un film, „Zăpadă, ceai și dragoste”, cu Liviu Vârciu, scris de Andreas Petrescu. A fost foarte bun și acesta, o foarte bună comedie. Acolo am avut un rol mai mic puțin, sunt un director la un institut care inventează o poțiune care te teleportează, pe care o vinde cu două milioane de dolari sau euro unui interlop, ca să îi scoată din pușcărie pe Liviu Vârciu și pe tovarășul său. E o țăcăneală și filmul acesta, e foarte drăguț.

Acestea sunt ultimele filme în care am jucat aici, în România. În mod ciudat, ultimele filme au fost românești. Nu prea am jucat în filme românești, mai mult în filme americane. Vorba vine jucat, am avut și eu niște apariții. Uite că a început filmul românesc să se „răzbune” și am avut parte de 3 astfel de surprize foarte plăcute.

  • După atâția ani ca prezentator la meteo și actor, ce v-ar mai fi plăcut să faceți și nu ați apucat?

Aș fi cântat într-o trupă de muzică progresivă sau rock.

  • Ce relație aveți cu copiii dumneavoastră?

Suntem într-o relație foarte bună, ne înțelegem foarte bine, suntem ok. Să vedem ce drum o să aleagă fata mare, care face 18 ani acum, în martie. Cea mică mai are un pic. O să vedem.

  • Lumea vă recunoaște pe stradă mai mult ca prezentatorul de la meteo. Care sunt reacțiile lor?

În general, lumea este drăguță, nu am parte de „hate”. Oamenii pun întrebări de genul: „Cum e vremea azi?, "Cum o să fie peste un an?”. Adevărul este că nici nu prea am dat ocazia să se producă „hate”, nu prea sunt genul de prezentator care să nască mari controverse în jurul său. Și când am avut păreri despre un fenomen sau un eveniment, părerile au fost, în general, în stilul în care gândește lumea, poporul. Nu au fost opinii nelalocul lor.

Am parte și de surprize. De exemplu, în piață oamenii mă întreabă „Nea Busu, să scot sfecla?”. Îi întreb: „Ce îți trebuie ca să o scoți?”, iar ei îmi răspund: „Bre, trebuie să fie pământul mai moale” și eu le spun: „Acum e secetă, nu prea e pământul moale. Mai las-o. Se strică dacă o lași?” – „Nu se strică, dar vine ploaie?”. Sau: „Domne, să îmi pun acoperișul săptămâna asta sau să mai las pe săptămâna viitoare, că poate nu plouă săptămâna asta? N-am bani destui acum să îl pun, știi? De asta întreb”. Și îi zic: „Bre, cam trebuie să îl pui, că vine ploaia aia mare. Deci, nu e glumă”. Și tot felul de chestii de genul acesta.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
WhatsApp Image 2024 04 16 at 20 36 44 jpeg
florin dumitrescu si sotia webp
pepe 1 jpg
banner Cornel Palade png
cub anca serea png
image png
Monica Birladeanu decolteu (2) jpg
banner dinu maxer png
image
actualitate.net
image
actualitate.net